Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Имам нужда от помощ! С Витаров Компютър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Имам нужда от помощ! С Витаров Компютър

Имам Тракер '91 1.6 8 винтила, вчера остановиха че "май" нещо в компютъра е изгоряло. Симптомите са следните при даване на контакт релето на бензиновата помпа вибрира и жужи след запалване спира но оборотомера играе а оборотите са нормани не мардат, и колата не винаги работи на бензин не се форсира, ако подавам плавно газ работи ако настапя тръгва да гасне но не винаги е така някои пат се форсира добе но оборотомера пак не спира да играе . На газ автомобила мърка няма грижи форсира си се но оборотомера пак играе. Посъветвахаме да си проверя масите но след проверка пичовете ми казаха че компютъра оправлява релето на бензиновата помпа и оборотомера, при замерване на релето при даден контакт пробната лампа мига, няма постоянно ток за това и жужи. Все пак ми казаха за да сме 100% сигурни че е компютъра да взема да включа друг и да вида дали ще се оправят нещата.
    Молбата ми е ако някои има Витара, Тракер или Сайдкик 1.6 8 винтила да се срешнем и да пробвам с неговия компютър дали ще се оправят нещата. Процедурата по сваляне и пробване не отнема повече 20 минути.
    Предварително благодаря на всички.

Компютъра е Митцубиши, има следната маркировка:

33920-56B40
    E "или" C2T41281T
    0926C G2
    US-AT

Телефона ми е: 0888 460 840
    Митко
    God Got'a Glock

До: Имам нужда от помощ! С Витаров Компютър

Няма да е лошо да отвориш блока и да го прегледаш профилактично. Скоро ми носиха подобен блок за ремонт, но не записах номера и не мога да кажа дали е същия. В него има 2 електролитни кондензатора които като изтекат, изтеклия електролит разяжда и прекъсва съседните писти на платката, също така и проходните отвори между слоевете.
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Предо години имах подобен проблем с рено 21 инжекциа. Газаджиите ми бяха объркали свързването на тоците и при превключване на газ и ми изагоряха крайните транзистори за управевние на моторчето за празния ход. Ходих в някакъв сервиз в Обеля кйто се занимава с електроники и ми го оправиха, като взеха от друга платка транзисторите и ми ги смени. Ако отвориш блока на инжекциона и има нещо изгоряло то видимо ще си личи, дори по миризмата, мерише на изгорял траф.
      За съжаление не пазя номера на сервиза, помня че ми дадоха визитката от моргата на Италианеца. Струваше ми 250 лв.
      Последно редактирано от iiiopo; 17-06-07, 21:36.
      О899 2б2 1З2

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
        Няма да е лошо да отвориш блока и да го прегледаш профилактично. Скоро ми носиха подобен блок за ремонт, но не записах номера и не мога да кажа дали е същия. В него има 2 електролитни кондензатора които като изтекат, изтеклия електролит разяжда и прекъсва съседните писти на платката, също така и проходните отвори между слоевете.
        Блока го отвориха момчетата които диагностицираха проблема и видях със сигурност че има един сменен кондензатор явно предишен собственик го е правил друго не забелязах. Видимо нямаше изгорели елементи и нямаше миризма. Имаше само някой приличащи на студени спойки но момците ги припоиха и казаха че повече нища не могат да направят.

Двигателя ми е с моноинжекция и газажиите прекъсват само дюзата за впръскване за съжаление установих че не са прекъснали бензиновата помпа, но това е бял кахър за сега си работи без проблем ще се оправи лесно но сега ми е спешен компютъра.
        God Got'a Glock

Коментар

Първоначално публикуван от GunGod Преглед на мнение
          Двигателя ми е с моноинжекция и газажиите прекъсват само дюзата за впръскване за съжаление установих че не са прекъснали бензиновата помпа, но това е бял кахър за сега си работи без проблем ще се оправи лесно но сега ми е спешен компютъра.
          Помпата не се прекъсва никога!!!!! Прекъснеш ли я е за боклука, клеясва за нула време и за нищо не става. Помпата върти винаги, бензина си циркулира през обратната връзка.
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
            Помпата не се прекъсва никога!!!!! Прекъснеш ли я е за боклука, клеясва за нула време и за нищо не става. Помпата върти винаги, бензина си циркулира през обратната връзка.
            Аз винаги паля на бензин без значение топла или студена зима или лято съмнявам се да клеяса а и винаги имам минимум половин резервоар бензин. За това си мисля за какво да я амортизирам напразно. Благодаря все пак за инфо-то. А и все пак помпата в момента ми е най-малкия проблем нека се концентрираме около Компютъра ако някой може да помогне моля.

Поздрави
            God Got'a Glock

Коментар

Преди малко разбрах че важното е компютъра да е с тези цифри:
              33920-56B40 - Това е за модели с автомат.

Пропуснах да кажа е джипа е Автоматик. Ако последните две цифри са 30 е за модел с ръчни скорости. Така че може и компютър от Витара 16 винтила но пак моно инжекция.
              God Got'a Glock

Коментар

Първоначално публикуван от GunGod Преглед на мнение
                Преди малко разбрах че важното е компютъра да е с тези цифри:
                33920-56B40 - Това е за модели с автомат.

Пропуснах да кажа е джипа е Автоматик. Ако последните две цифри са 30 е за модел с ръчни скорости. Така че може и компютър от Витара 16 винтила но пак моно инжекция.
                Установи се че и на тези с 30 на края и обозначение US-MT (ръчни скорости) платката вътре е днаква Мицубиши JE331B604A така че става и компютър с номер 33920-56B30 ако някой има моля пишете.
                God Got'a Glock

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X