Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хронични болести при Сузуки Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Хронични болести при Сузуки Витара

Тъй като май на никой не му се занимава да отсява информацията ,предлагам в тази тема отсега да добавяме полезни линкове към други теми с цел улеснение на всички!Пускам линк към първа тема.

1.Скапа ми се стартера-решението Ремонт на стартер на Витара
    0887/400121 Антон Донев

От: Хронични болести при Сузуки Витара

[QUOTE=antiroad;1728201]Тъй като май на никой не му се занимава да отсява информацията ,предлагам в тази тема отсега да добавяме полезни линкове към други теми с цел улеснение на всички!Пускам линк към първа тема.

1.Скапа ми се стартера-решението Ремонт на стартер на Витара
    2.Смяна на лагери ,семеринги ,втулка на заден полувал
    http://www.offroad-bulgaria.com/show...t=93385&page=2http://www.offroad-bulgaria.com/show...E8%F2%E0%F0%E0
    Последно редактирано от antiroad; 19-01-12, 18:20.
    0887/400121 Антон Донев

Коментар

Добра вечер на Антон и всички останали четящи темата.Честито Трифон ден.Не е точно тук мястото на въпроса ми,ама и не намерих нещо, но макар опитът който имам с МПС-та/не с Витара/искам да попитам и ако може, да получа отговор:Сега в студеното-20 гр.,след престой за неопределено време,понякога-не винаги, на първото или второто завъртане, стартера отказва да върти за около 1 мин.Никакъв признак.След това си завърта и пали от раз,без проблем.На какво може да се дължи това?.2.0,В6,24кл.

Коментар

Четки?!Шалтерили нов

Коментар

То това е ясно, ама ме притеснява, че не го прави постоянно, а само когато е много студено.Патил съм и при други коли,знаеш,поддчукване,превключване и др.подобни докато се намести и накрая зацепи, ама сега нещо не става.Имам чувството, че все едно чака да изстине нещо като реостат и после си действа нормално.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ALIM1528.jpg
Прегледи:1
Размер:154.7 КБ
ID:5342608и аз имам витарка испанка 1,6 къса база,по каталог акумолатора и е 32аh с какъвто и я взех преди госина и половина.миналата зима свърши и едвам намерих подобен,защото няма място за по-голям,дазе новият е 35ah.до оня ден нямаше проблем,палеше си от раз.но вчера осъмнах в ихтиман инякой се бе обадил в телевизията и каза че там е било минус 30 фрадуса.естественно 35 ампера се оказаха твърде недостатъчни,закачих паралелно още едни 72ah и след 5-6 опита най накрая запали и водната помпа май беше свиреше и след 10 секунди я загасих.погледна антифриза в казанчето и що да видя,антифриза се беше спачил.след 5-6 припалвания я стоавих да работи,повъртях малко докато загрее до термостат и я подкарах към елин пелин и без никакви проблеми.след това съпах концентрат за да подсиля антифриза.витарата е 8 клапана,80к.с.искам да попитам,всички ли от този модел са с такъв малък акумулатор и дали е било фатално с тоя спачен антифриз докато загрее?Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ALIM1527.jpg
Прегледи:1
Размер:125.5 КБ
ID:5342607

Коментар

http://suzukiclub4x4.narod.ru/secretvtulki.htm
              Ето и аз да се включа в темата,макар и не с личен опит.Става въпрос за предния диференциал на Гранд(от 1998 до 2005г.)там където влиза дясната полуоска.Хронична болест заложена още от производителя и начина на отстраняването й,също от производителя.

Коментар

Първоначално публикуван от themechanic Преглед на мнение
                [ATTACH=CONFIG]413629[/ATTACH]и аз имам витарка испанка 1,6 къса база,по каталог акумолатора и е 32аh с какъвто и я взех преди госина и половина.миналата зима свърши и едвам намерих подобен,защото няма място за по-голям,дазе новият е 35ah.до оня ден нямаше проблем,палеше си от раз.но вчера осъмнах в ихтиман инякой се бе обадил в телевизията и каза че там е било минус 30 фрадуса.естественно 35 ампера се оказаха твърде недостатъчни,закачих паралелно още едни 72ah и след 5-6 опита най накрая запали и водната помпа май беше свиреше и след 10 секунди я загасих.погледна антифриза в казанчето и що да видя,антифриза се беше спачил.след 5-6 припалвания я стоавих да работи,повъртях малко докато загрее до термостат и я подкарах към елин пелин и без никакви проблеми.след това съпах концентрат за да подсиля антифриза.витарата е 8 клапана,80к.с.искам да попитам,всички ли от този модел са с такъв малък акумулатор и дали е било фатално с тоя спачен антифриз докато загрее?[ATTACH=CONFIG]413628[/ATTACH]
                Правилния въпрос не е дали всички испанки са така, а дали всички с десни волани са така
                А като няма място за по-голям акумулатор - правиш си място Вярно, че витарата няма проблем да си върви и с толкова малък акумулатор, но...
                о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Механик, сменяй акумулатора.Моят беше 45ач и преди време го смених със 72-ка и сега с него нямам проблем, като изключа този със стартера.А относно състоянието на антифриза ти мисля, че не е било фатално стига водната помпа да си е въртяла.Лошо би било ако консистенцията на /антифриза/е била такава, че да затрудни въртенето на помпата и да и причини повреда.Но както се вижда от поста ти, такова нещо няма,щом си се прибрал нормално.От сега нататък я следи,ако започне да ти загрява бързо и повече от нормалното, значи помпата е ???.

Коментар

ок,значи така си остава проблема.аз не обичам кърпяшките работи и затова се предържам към оригинала.аз иначе можех да измисля място и за повече от 80ah,но проблема не в побългаряването а да се направи както треябва.

Коментар

слава богу за сега няма проблеми с охлаждането заради моята небрежност,правих едни подобрения по охлаждането и съм разредил антифриза повече без да се осетя.
                      много съм благодарен за адекватната помощ,многон полезна информация получух,благодаря на всички))

Коментар

Колега и моита беще с такьв акумолатор но здаде багажа и сложих 55аh и вече 2 години нямам проблеми и при -30 си вьрти по убедително

Коментар

И аз карам с 45 ah ,но сега за зимата монтирах един 77ah 840 А който едвам се събра обаче върти като бясна
                          Има ли желание, има и начин , няма ли желание - намираме оправдания!!!!!

Коментар

тоя малкия пък е удобен заз смъкване и нали не тежи,като е по студено от -12,не ми тежи да си госмъквам и да си го закарам на топло,то нали няма да е цяла година зимата де))

Коментар

Здравейте.
                              Този мой стартер явно страда сериозно от тази хронична болест и утре ще влезе на /медицински/преглед,а и ще последва сигурно оперативно лечение/ремонт/ в опер. зала/работилницата/на един приятел, че навън нещо на Джи-пи-то не му се работи.Така, че ще гледам да направя снимки и да напиша после как е минала операцията, какво точно е оперирано и дали е било успешно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X