Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ремонт на стартер на Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ремонт на стартер на Витара

Скапа ми се стартера.Чува се едно чаткане и не върти.Развих гайките на кабелите,демонтирах стартера-държи се на две гайки,може да се демонтира без канал.
    На 8 кл.двигател при мен е с по-малкия стартер,който е с редуктора.
    На 16 кл.мотор при мен е монтиран стартер на Мицубиши .
    Няма нищо кой знае какво в един стартер.
    На този с редукторчето проблема беше,че шалтера сработва,но не затваря веригата на мотора/най обикновен контактор,само че е капсулован/,въпреки това го отворих оказа се ,че има една пружинка вътре счупена и пластинката не ляга добре върху двете клеми.Подмених пружината,обърнах пластината,припилих клемите и го сглобих.И си заработи.Разходи 0 лева,забравих ,че разкапсулованото го полях с горещ силикон,макар ,че водата и калта има винаги откъде да си влязат.
    Другият от Мицубиши въртеше,но не зацепваше-естествено проблема беше в бендикса.Като минавах през Ст.Загора покрай колегата Любашки си взех един бендикс/22 лв с отстъпката/ и днес като ми остана време го подмених.
    Какво може да се повреди най често-
    -шалтер -и той няма да струва повече от 30 лв
    -бендикс
    -подмяна на втулки
    -четки/при мен се бяха разпоили 2 кабелчета на четки
    -счупена вилка или редуктор
    Това е в общи линии ,съжалявам ,че нямаше кой да снима ,че бях мръсен,пък и без това ме мързи
    0887/400121 Антон Донев

От: Ремонт на стартер на Витара

Евалата колега за обяснението, ако имаше и снимки щеше да е още по-добре..
    И на мен ми прави проблеми - почна да чегърта и да пали с много въртене, а понякога все едно няма тоци..
    Някой има ли идея дали е бендикс или четки?
    Hyundai Terracan 2.9 crdi 163 hp,2007
    Suzuki Vitara ДБ - 1.6 16v, G16BS, 1998 ex
    Hyundai Galloper- 2.5 tdi, 1998, ex
    Продавам гуми 205х70х15!

Коментар

Първоначално публикуван от jasonsmith Преглед на мнение
      И на мен ми прави проблеми - почна да чегърта и да пали с много въртене, а понякога все едно няма тоци..
      Само да уточня какво имам предвид - прави го само когато е горещ двигателя.
      Карам си колата, пали от раз на студен двг. Паркирам за малко, опит за палене, завъртам и не се чува нищо- все едно акумулатора е заминал..
      Изчаквам десет секунди - въртя и пали все едно нищо не се е случвало.
      Въпроса ми е възможно ли е това да е проблем от стартера или е от самия акумулатор?
      Hyundai Terracan 2.9 crdi 163 hp,2007
      Suzuki Vitara ДБ - 1.6 16v, G16BS, 1998 ex
      Hyundai Galloper- 2.5 tdi, 1998, ex
      Продавам гуми 205х70х15!

Коментар

На първо време си провери кабелите и клемите,случвало се е кабелът да изглежда здрав, а под изолацията да е прекъснат .
        0887/400121 Антон Донев

Коментар

Втулки на стартера
          Uaz 469 2.4 D MB
          KTM 600 ROTAX
          Hyundai Terracan 2.9 CRDI- 2 бр.
          Иво 0 9 8 осем 9 4 4 2 седем 9

Коментар

Първоначално публикуван от jasonsmith Преглед на мнение
            завъртам и не се чува нищо- все едно акумулатора е заминал..
            Изчаквам десет секунди - въртя и пали все едно нищо не се е случвало.
            А,сега де....Защо да не е примерно виновен "таралежа".
            -Я си пуснете през бушон един директен кабел до шалтера и с един бутон да го задействате (а и ще ВИ "седи" като алтернатива).
            -Може ,четка да задържа или прегорял ламел да случва. Почукване по стартера обикновенно го "активира",ако е такъв проблема.

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
              А,сега де....Защо да не е примерно виновен "таралежа".
              -Я си пуснете през бушон един директен кабел до шалтера и с един бутон да го задействате (а и ще ВИ "седи" като алтернатива).
              -Може ,четка да задържа или прегорял ламел да случва. Почукване по стартера обикновенно го "активира",ако е такъв проблема.

И аз мисля така. Все пак една профилактика не е излишна.
              ТЛК-120 Николай Колев
              0898521295

Коментар

Първоначално публикуван от antiroad Преглед на мнение
                Скапа ми се стартера.Чува се едно чаткане и не върти.Развих гайките на кабелите,демонтирах стартера-държи се на две гайки,може да се демонтира без канал.
                На 8 кл.двигател при мен е с по-малкия стартер,който е с редуктора.
                На 16 кл.мотор при мен е монтиран стартер на Мицубиши .
                Няма нищо кой знае какво в един стартер.
                На този с редукторчето проблема беше,че шалтера сработва,но не затваря веригата на мотора/най обикновен контактор,само че е капсулован/,въпреки това го отворих оказа се ,че има една пружинка вътре счупена и пластинката не ляга добре върху двете клеми.Подмених пружината,обърнах пластината,припилих клемите и го сглобих.И си заработи.Разходи 0 лева,забравих ,че разкапсулованото го полях с горещ силикон,макар ,че водата и калта има винаги откъде да си влязат.
                Другият от Мицубиши въртеше,но не зацепваше-естествено проблема беше в бендикса.Като минавах през Ст.Загора покрай колегата Любашки си взех един бендикс/22 лв с отстъпката/ и днес като ми остана време го подмених.
                Какво може да се повреди най често-
                -шалтер -и той няма да струва повече от 30 лв
                -бендикс
                -подмяна на втулки
                -четки/при мен се бяха разпоили 2 кабелчета на четки
                -счупена вилка или редуктор
                Това е в общи линии ,съжалявам ,че нямаше кой да снима ,че бях мръсен,пък и без това ме мързи
                Най честата смяна е ротор ,като ти свършат четките и целиш бинго
                Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

На ротора може да му се ремонтира колектора ,само ако е окъсил тогава е трудно за ремонт и скъпо.Всичко се прави зависи за какви пари
                  Suzuki Samurai 420i

Коментар

Ротора се сменя чудно с такъв от Мицубиши Колт/Лансер. Някъде от към 92ра до към 2000та от 1.6 стават идеално. Ротора, статора, четките - само предната част се различава и ако е здрава, смяната става за 1 минута, сленя се направо цялата задна част. А да се намери здрав стартер от Мицубиш е лесно. Не съм заглеждал внимателно 1.3 двигателите, но сериозно подозирам, че поне половината са същите, а те са още по-лесни за намиране по моргите.
                    И последно - на споменатите модели понякога се монтират и други модели стартери! С допълнителни редуктори и прочее. Различни са на габарит, чувствително и не е лесно да се сбъркат, но все пак е добре да се гледа!
                    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Моя е сменен от Колт ,но едната четка задържа и пак изпържи леко колектора .

Коментар

Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
                        Моя е сменен от Колт ,но едната четка задържа и пак изпържи леко колектора .
                        E, това вече си е мундарлък От теб не съм го очаквал.
                        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                          E, това вече си е мундарлък От теб не съм го очаквал.
                          Четките бяха чисто нови ,нямам си на идея как е задържала пущината и то само едната тази дето е на маса

Коментар

Колеги имам проблем със стартера. Опитвам да запаля и не става. Но като махна ключа той продължава да върти. Вероятно шалтера залепва. Смениха го с нов, смазаха стартера, смениха четките, оправиха и втулките. Заработи 4-5 паления и след два дни същата история. Вадиш ключа и той си върти. Някои има ли идея за причината.

Коментар

Толкова са го поправили, шалтера е от голф 2, ако е Бош. Сега са рециклирани, търси втора употреба същият от витара, успех

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X