Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Безопасноста на шофьора и спътника му в Сузуки Самурай (не кабрио)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Безопасноста на шофьора и спътника му в Сузуки Самурай (не кабрио)

Здравейте на всички,
    Преди няколко дни отъркаляхме моя Райо и вече имам доста ясна представа колко е здраво купето на Самурая било то на 20-и години.
    Искам да споделя на всички че според мен първото нещо което трябва да се изхвърли от него са оригиналните седалки и съответно да бъдат заменени с седалки тип "корито". Другото задължително е така наречената клетка.
    При мен ситуацията беше следната - Висока скорост на асфалт опит за завой на ляво, в следствие на не довършената спирачна система отзад ( поставяне на регулиращ кран спирачното усилие на задния мост ) джипа се занася и обръща на дясната страна където бях и аз всъщност. Последва удар в бордюр и странично кълбо. Щетите по джипа са тотални , целия удар в точно на рамката на предното стъкло и дясната врата, цялото купе е усукано, тавана се е отделил от страниците и страничните греди . На шофьора натъртвания и комоцио, а аз съм с строшена ключица и натъртена цяла дясна страна.
    Според мен дълго разтяганата тема за качването на ресьорите върху мостовете също е добре да се по огледа от хората на които им предстои да направят тази операция, а и от хората които вече са я направили и би било полезно да се огледа още веднъж по обстойно за евентуални пропуски. Окачването на джипа не е шега работа и компромиси с него не трябва да има, не е само да се качат горе ресьорите и хайде газ. Според мен също дилемата за вътрешна или външна клетка е решена - Като видях как са се разстърчали ламарини на вътре в купето от тавана и колонките където принципно се слагат тръбите на вътрешно монтираната клетка ми се стъжни каква касапница щеше да стане ако ни бяха докопали въпросните ламарини.
    Това е от мен за сега като се по оправя ще кача и снимки на джипа.
    „глупава глава на краката почивка не дава”

От: Безопастноста на шофьора и спътника му в Сузуки Самурай (не кабрио)

Сори за инцидента и скорошно оздравяване!
    0887/400121 Антон Донев

Коментар

Замисли се да си купиш малко по широка джипка, тая теснолинейка е морално остаряла техника и е низ от компромиси. На повечето клипчета на които се радваме,от самураите се ползват само ламарините,всичко друго е подменено с нещо истинско годно за употреба а не скрап. Сега очаквам каскадьора да ме анатемоса но това е моята гледна точка.
      Скорошно оздравяване.
      http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

Първоначално публикуван от васето Преглед на мнение
        Замисли се да си купиш малко по широка джипка, тая теснолинейка е морално остаряла техника и е низ от компромиси. На повечето клипчета на които се радваме,от самураите се ползват само ламарините,всичко друго е подменено с нещо истинско годно за употреба а не скрап. Сега очаквам каскадьора да ме анатемоса но това е моята гледна точка.
        Скорошно оздравяване.
        Не мога да разбера защо е това отношение към машината ширината си е достатъчна и не е проблем проблема в тази ситуация е коренно различен и подобни изказвания са леко безмисленни.Още повече Балтата не иска друга машина пък било то и Хамър 3 метра широк.Да Самурайте които гледаме са с мостове от Тойота и прочие но това не прави от стандартната машина скрап ни най малко.
        ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
        тел.088четири 9едно9 4нула4
        -------------------------------------------------------

Коментар

Не говорете лошо за самурайчето. То си е добра машина докато е в заводския си вид. Ние правим самодейности, и после се оплакваме. То ако било толкова лесно-още в завода щяха да ги сглобяват така, че да са хем зверове в офроуда, и да сигурни при 150 км/ч.
          Няма начин! Всичко е компромис, и ние си берем плодовете от това което сме жертвали в името на проходимостта.

А гадните случаи вследствие обръщане в гората са много по-малко отколкото обръщане на пътя. Защото там е намесена и скоростта, а по баирите обръщането се случва когато се изгуби баланс. Т.е. в доста случаи става въпрос за обикновено захлупване по таван. В някои случаи има още едно кълбо. Друго е да се изджаскаш с 40-50 км/ч в стълб или дърво.

Балта, оправяй се по-бързо.
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

" Висока скорост на асфалт опит за завой на ляво, в следствие на не довършената спирачна система отзад "

.........Това трябва ли въобще да се коментира? И какво е виновен Самурая в случая ....
            „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

А за Самурая не го мисли ..ще го надуем с компресора и ще се оправи ,слагаме му един V12 (има в наличност два) ,климатроник ,парктроник ,ESP .... и няма да се обръща повече
              Абе фърлите ги тия тенекие на скраб бре ,кво им се мъчите

Балта бързо да се оправяш ,че велики дела ни чакат !
              Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
              New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Скоро мислех да го махам тоя регулатор на усилието на задните спирачки,защото ми се струва,че не държат достатъчно,ама като прочетох това се отказвам.И днес карах с кашона по шосето със 120.И това няма да го правя повече,че като знам от тая скорост като скоча на спирачките със все сила какво може се случи....
                Тесен бил Самурая и не знам какво си-я вижте колко Дискавърита има отъркаляни на асфалт-аз познавам 3.
                Колега съжалявам,че това ти се е случило и ти пожелавам на теб и шофьора скорошно оправяне.Добре е все пак,че сте живи!!!И благодаря,че го споделяш,че и ние да се замислим,че нашите машини наистина са по-опасни на асфалта,отколкото извън него.
                2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

Коментар

Първоначално публикуван от Дявол Коледа Преглед на мнение
                  Не мога да разбера защо е това отношение към машината ширината си е достатъчна и не е проблем проблема в тази ситуация е коренно различен и подобни изказвания са леко безмисленни.Още повече Балтата не иска друга машина пък било то и Хамър 3 метра широк.Да Самурайте които гледаме са с мостове от Тойота и прочие но това не прави от стандартната машина скрап ни най малко.
                  Предполагах че ще бъда разбран погрешно.1 -Самурая е в 90%от случаите скрап,защото е стар,ръждясал замазан с кит и като се прасне с 30км в нещо си и се попилява като лего. Колегата който е пострадал да ти каже какво е преживял.2 - Ширината е проблем,не съм чул някой да търси плюсови джанти за самурая си,напротив,всички се оглеждаме за нещо по-широчко.3 - За да не се превърне темата в спор,за мен твоя самурай е в останалите 10%4 - Нямам нищо против самураите. Аз също карам сузуки скрап,и сега си взех още едно купе скрап което да кърпя,и съм наясно че като го изкърпя отново ще карам сузуки скрап.Добре е да гледаме трезво на нещата и да не надценяваме здравината на над 20г. кочини,колкото и добре да изглеждат.Мир

Аз бях вътре,знам какво се случи с 1км/ч и благодаря на Бог че не беше с 20км/ч
                  Ако някой иска нещо от останките да ме потърси.
                  Прикачени файлове
                  Последно редактирано от васето; 18-12-11, 22:14.
                  http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

Извинявам се за спама.

Васко, имахме някаква уговорка за старото ти купе? Важи ли още?
                    Ако да-да намина някой ден да видя в какво състояние е твоето, и да се спазаряваме.

Коментар

Да така е не оспорвам знам че всички караме над 20 годишни коли и се мъчим с минимум трици да хванем максимум възможности но това не прави авомобилите скрап,не оспорвам че Самурая е тясно междуосие но и тук си има но този които си показал е 410 той е с тясни мостове на Балтата също говорил съм си с него той знаеше че тези мостове не са подходящи за този лифт.Проблема се тай в това че всеки си купува Самурай като най-ефтината и лесна за поддръжка джипка иска да я направи супер и в бързината и желанието всичко да ни ефтино се получават невероятни пропуски в тунинга от които следват и подобни инциденти.Много е важно да се знае че променяики един възел се променят още 100 неща след него от което пък следват други и други.Преработвайки машината с цел офроуд много от нас забравят че не минуему се губят качества при движение по пътната мрежа и трябва да се внимава,какво да се прави още малко ни трябва да поработи та да си купим платформи и камиончета и всичко да е ок.Още по лошо става когато някои си повярват че са на мега машината и всичко друго е нищожно става забавно нагледал съм се на такива юнаци и после ма Самурая се обръща,Самурая нестабилен не не виновна колата виновна е главата,народа е казал Гъз глава затрива.
                      Жорка не се давай оправяй се бързо че цял двигател+твоя Самурай вече трябва да сбираме иде пролетта и трябва да събудим заспалите Самурай.
                      ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
                      тел.088четири 9едно9 4нула4
                      -------------------------------------------------------

Коментар

Айде и от мен скорошно оздравяване! И аз съм чувал за един самик дето се обърнал на бул.България. Невъзможни неща няма. В самика си е опасно, ама интересно. Като се кача в тия ми ти Тойти - ми то скука бе братче, няма да друсне... нещо така "съспес" /много кисело...сиренЙето/

Клетката не разбрахме - външна или вътрешна да бъде? Гледам и на Тролчето как е станала... и често да си призная съм за вътрешна. Не за асмЪлък.

Коментар

Пак леко извън темата-Ако клетката е външна пази и ламарините и стъклата от поражения. А и служи като плъзгач при преминаване покрай дървета и е тясно-просто дървото се плъзга по тръбата на клетката.
                          Вътрешната пък е по-правилна по принцип, и пази хората малко по-добре.
                          Няма по-добра по презумпция. Кой каквато му харесва-такава да слага.

Коментар

А за хибрит от външна и вътрешна, какво ще кажеш.
                            Скорошно възстановяване и от мен!

Коментар

От: Безопасноста на шофьора и спътника му в Сузуки Самурай (не кабрио)

Нека и аз да се изкажа с моя опит от обръщания преди три месеца се обърнах с витарата с около 90км в една ливада и толкова бързо стана всичко че нямах време да се да се ударя никъде а преди една седмица са прекатурих с едва 5км и травмите по мен бяхя доста повече обаче на джипа нищо му нямаше.
                              [SIZE=4][COLOR=red]Искам България чиста[/COLOR][/SIZE]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X