Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Двигателя ми гори много масло!?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Двигателя ми гори много масло!?

Имам Сузуки Самораи СЙ 413 с мотор 1,3 - 1983 година.От както го имам а това са наколко години върви чудесно но хвърля масло по целия двигател и се чудя дали е от накакви гарнитури или гумичките са свършили курса?Когато му сложа добавка за моторно масло и изкарва чувствително по-дълго,но иначе просто ще трябва да си купя петролна компания.Дайте идея от какво може да идва проблема и как най-лесно да го оправя!Благодаря предварително!

До: Dvigateliat mi gori mnogo maslo!?

Дали пък не е време да посетиш някой дабър,разбиращ от двигатели монтьор,да провери гарнитури,семеринги,компресия и други там,полезни за здрявето на двигателя нещица.
    пп,ако е възможно пиши на кирилица.
    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
      да провери гарнитури,семеринги,компресия и други там,полезни за здрявето на двигателя нещица.

Полезни, но несъщественни

Коментар

Първоначално публикуван от disem Преглед на мнение
        Полезни, но несъщественни
        Вярно,ма на това"двегателя ми е облян целия в масло,как най-лесно да го оправя?"не се сетих за по-подходящ отговор.Като ми се скапе нещо по двигателя на колата,което не знам как да оправя,паля метлата и при едно приятелче дето е в час с моторите и той му бере гаилето.Иначе,освен гарнитурите на капака на клапаните и картера,семерингите на валовете,капачката за доливане на масло и гумичките на клапаните,се сещам и за износени сегменти като вариант за загуба на масло,и то двиготеля отиде на основен ремонт(не го пожелавам).Затова мисля,че му трябва добър "маистор".Поздрави.

Коментар

До: Двигателя ми гори много масло!?

Не се притеснявай! Като свърши маслото ще спре да се облива

Коментар

Оспамихме темата,ама нейсе.То и баща ми все това казва"спри да доливаш,па да видим дали ще тече".

Коментар

Да правилно! Тъпо си зададох въпроса.Днес си измих двигателя и като покарам ден два ще видя точно от къде тече и това вероятно ще ме насочи към проблема.Иначе ми е ясно, че един стар мотор (моят е на 80000 км което не е чак толкова много, но пък е на доста годинки) е нормално да прави номерца.
              А иначе какво ви е мнението да се присади дизелов мотор на този модел джип и някой правил ли го е вече и с какъв мотор?Или поне да ме насочите към някой, който разбира, защото и това ми се върти в главата!Благодаря Ви предварително.

Коментар

Из форума не съм срещал да се говори за Самурай с присаден дизелов мотор,това разбира се,не значи че не е възможно да се направи.Не видях от къде си,че ако ти намерим човек който да го свърши във София,пък ти си от Варна...Друго за което се сещам,дизела е по тежък и работи на по ниски обороти,това може да влоши качествата на джипчето.Поздрави.

Коментар

От Велинград съм. Не съм чувал за Саморай с дизелов мотор, но ми е много интересно какво би се получило!По принцип съм любител на дизелите и не виждам защо да не стане при положение, че има толкова много дизели в този клас 4х4.Аз лично съм виждал две много добри присадки на "Текезесарка" - едната със Ситроенов, а другата с Мерцедесов мотор.Ами може би някой трябва да се пробва!!!
                  Последно редактирано от Чавдар (V93); 07-06-07, 21:16.

Коментар

За България е характерно,че няма невъзможни неща.Ако решиш сигурен съм,че мож да сложиш дизел на Самурая.Ще е интересно да се види крайният резултат.А по темата-какво стана с оригиналния мотор,установи ли от къде хвърля масло?Мое мнение е,че ако мотора не се нуждае от основен ремонт,а примерно от смяна на гумичките на клапаните,по-добре си го оправи и си го караи.Поздрави.

Коментар

Не, че съм голям спец (и малък не съм), но е съществено дали двигателят "хвърля" или гори маслото. Ако го гори, не е изключено да се е запътил към основен ремонт, което си е рошава и лошава работа. Но в този вариант ще се усети и по движението, и по газовете и миризмата.

Ако хвърля или капе, е въпрос на някакво съединение. От скромния си опит знам, че дори в отлично произведените "Сузуки"-та меките (или ако искате, гумени) части сдават багажа заради годините и съответно от жегата под капака. Добре е да се преглеждат и да се сменят в сервиз, желателно с нови. Имах такъв случай с един семеринг, намериха го доста бързо (за "Джимни" от 1999 г.), а и беше поносим финансово.

Това е, което бих казал, макар да знам какво ще каже някой разбирач.

Той ще каже следното:

"Кога стана въглищар, кога му почерня семеринга!"

Както и да е. В демокрация сме, поне за казването.

Поздрави и безоблачен път или off-път!
                      Искам България чиста!

Коментар

Първоначално публикуван от dark13 Преглед на мнение
                        Имам Сузуки Самораи СЙ 413 с мотор 1,3 - 1983 година.От както го имам а това са наколко години върви чудесно но хвърля масло по целия двигател и се чудя дали е от накакви гарнитури или гумичките са свършили курса?Когато му сложа добавка за моторно масло и изкарва чувствително по-дълго,но иначе просто ще трябва да си купя петролна компания.Дайте идея от какво може да идва проблема и как най-лесно да го оправя!Благодаря предварително!
                        Моя имаше моторно масло и по скоростите - смених: гарнитура на капака на клапаните; уплътнение на капачката за масло; "О" - пръстен на делкото !

Успех !
                        По-добре късно, отколкото по-късно.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Преглед на мнение
                          "О" - пръстен на делкото !

Успех !
                          Това е правилния отговор най-вероятно.
                          Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                          Drag Grand Canyon Daily
                          Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                          LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
                            Това е правилния отговор най-вероятно.
                            4 лв. е в "Миркат"
                            По-добре късно, отколкото по-късно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X