Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Решение на проблема с Медната втулка - Главини Витара!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Решение на проблема с Медната втулка - Главини Витара!

Размера на ОРИГИНАЛНАТА втулка е 28/32/18 ! За да стане лагер 28/35/16 трябва да се разстърже главината!

Коментар

Абе Емо тоя иглен лагер де го сложи на Уазковия мост че не се сещам
      Лудак

Коментар

Първоначално публикуван от demo_1 Преглед на мнение
        Абе Емо тоя иглен лагер де го сложи на Уазковия мост че не се сещам
        Не съм! ....ама бялата е с нейния си мост и може да ми притрябва скоро!
        Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

колеги,докаде стигна тоя проблем с втулките на предните главин,става ли нещо с тези лагерчета или проблема за сега си остава.щото на мен пак ми се разбучаха главините,а не ми се ще да ги свалям за одно смазване само и ако не става с тия лагерчета ще търся оригинални втулки.поне някой можели да каже от каде може се купят долу-горе за какви пари става на въпрос

Коментар

След като прочетох темата веднага намерих въпросния лагер 9лв. .На специализиран магазин за болтове намерих и шаибата. Наистина се наложи да разпробиваме главината но резултата беше много добър. Втори месец вече карам с лагерите и нямам проблем.

Коментар

в смисъл сте престъргвали главината на струг,така ли,и с колко милиметра или десети?

Коментар

Пичове ,да не ви разочаровам,ама някой беше писал,че тези ,които били с лагери ги подменяли с втулки,познайте защо?
                0887/400121 Антон Донев

Коментар

Първоначално публикуван от antiroad Преглед на мнение
                  Пичове ,да не ви разочаровам,ама някой беше писал,че тези ,които били с лагери ги подменяли с втулки,познайте защо?
                  Тук не съм много съгласен! Знаем,какви пари са втулките....а и да не забравяме,че такива втулки Не случайно няма при тежките(сериозните) джипове!

Коментар

Първоначално публикуван от CrAzY_eMo Преглед на мнение
                    Тук не съм много съгласен! Знаем,какви пари са втулките....а и да не забравяме,че такива втулки Не случайно няма при тежките(сериозните) джипове!
                    И двамата сте прави и същия момент НЕ. Първо на Антон да отговоря. За Витара и въпросните втулки не си прав. Не съм видял някой с лагерче на главината да слага втулка за по-добро. Може да се случи ако се смени цял шенкел с главината заедно, но не е по-добро. Който е сложил след втулка лагерче забравя за проблема . Има случай на колега, който кара в шампионата и му пращах по два комплекта втулки годишно! И сега да питам Емо. Виждал ли си разглобен преден мост на еталона за голям и здрав джип - Патрол. И той на външните карета е с втулки - бронзови, а не с лагерчета .
                    0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Първоначално публикуван от ivan popov Преглед на мнение
                      И сега да питам Емо. Виждал ли си разглобен преден мост на еталона за голям и здрав джип - Патрол. И той на външните карета е с втулки - бронзови, а не с лагерчета .
                      Виждал съм Ванка! И на същите "истински" (май няма друг джип,който толкова да мразя....е и Корандото де ) съм виждал,как наш общ приятел,като идат при него първата му работа е да им сложи именно иглени лагери!
                      Аз поне за себе си знам,че няма по хубаво от лагера и не мисля,че някой може да ме убеди,че триенето на два метала има по-добро лагеруване! ....Но ще се радвам някой да опита де!

Коментар

Първоначално публикуван от CrAzY_eMo Преглед на мнение
                        Виждал съм Ванка! И на същите "истински" (май няма друг джип,който толкова да мразя....е и Корандото де ) съм виждал,как наш общ приятел,като идат при него първата му работа е да им сложи именно иглени лагери!
                        Аз поне за себе си знам,че няма по хубаво от лагера и не мисля,че някой може да ме убеди,че триенето на два метала има по-добро лагеруване! ....Но ще се радвам някой да опита де!
                        Емо, при лагера няма ли триене на два метала???
                        Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
                        Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
                        "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Първоначално публикуван от SaTaNaTa_83_stz Преглед на мнение
                          Емо, при лагера няма ли триене на два метала???
                          Хах....Е незнам....Сигурно е същото като при втулката щом така ме питаш! ....Аз съм художник и неразбирам от метали!

Коментар

Емо, в едно от най-натоварените места в една кола-лагерите на коляновия вал се ползват същите лагери. Разбира се много по-прецизно изработени и с постоянно мазане от филтрирано масло под налягане, но те са там заради едно качество което те имат, а търкалящите лагери нямат-много по-голяма товароносимост. А контакта в голяма площ осигурява пък добра износоустойчивост. Стига да има мазане де, не като нас да се бухнем в реката, и водата да измие греста, а да остави песъчинки...
                            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Бронзовата втулка би трябвало да издържа повече на вода и кал отколкото лагера-това е идеята.
                              Но пък практиката ако показва друго ще се съглася с вас.
                              Не забравяйте да си смените и семеринга и прахоуловителя,защото на всяка барака като нашите са за смяна след толкова години и втулката или лагера ще заминат бързо.
                              0887/400121 Антон Донев

Коментар

Аз по тази тема съм спорил отдавна с колегите! На моите Витари в главите вода не влиза!На стара и смених всички семеринги и за 3г вода в главините не съм имал! На тази сега...Впредвид това,че не я карам като старата по хард премеждия -не виждам смисъл да ги правя засега!
                                И понеже са ми Сухи главините и вътре има само грес....Аз съм за иглените лагери!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X