Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разлики във возията на Самурай?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Разлики във возията на Самурай?

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
    Имаш над 200 поста във форума и трябва да си разбрал как се пише тук.

По въпроса: Първо махаш от задните пакети товарният лист. Това е най-долният който е обърнат на обратно. Предполагам че не го използваш като товарен автомобил.
    Второ-сменяш всичките 4 амортисьора, най-добре с Токико, маслени, има ги за Самурая и не са много скъпи.
    Трето- в края на всеки лист на ресорите трябва да имаш едни пластмасови подложки м/у листата. Добре е да се смажат обилно с грес, добре е влагоустойчива.
    Като направиш всичко това ще усетиш осезателно подобрение на возия и устойчивост. После ще пишеш как е и ще ти кажем още някоя и друга хитринка.
    1-во да попитам само на задните ли мога да махна може ли и на предните също да махна по един лист(аз това за махането на 1 лист съм го мислил ама ме беше страх че ще се счупят като останат само 2)
    2-ро нямам пластмаски в края на листовете задължително ли е да ги има или ще е достатъчно да ги омажа само ресьорите?

Коментар

Само на задните и то само товарният лист. Предните не пипай. Трябват си прластмасите.
      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Aми тези пластмаси има ли от къде да се купят?

Коментар

Е това не знам и се съмнявам. Те са едни кръгли мръсно-бели пулове с пъпка от едната страна. На листовете има вдлъбнатинки и така пуловете не изпадат. Мисля че много отдавна имаше някаква тема за направа на такива но не я откривам.
          Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

Ами освен като смъквам ресьорите да видя дали има такива пъпки въбще (че имам съмнения че и ресьорите са от нещо друго) и ако има да си изработя от нещо или пък направо да си продупча дупки ама ще трябва да си намеря някакъв подходящ материял примерно тефлон 2-3мм нещо което да издържа на триене.Колко дебели са тия шайби по м/у другото 2-3мм достатъчно ли е?

Коментар

Ако е тефлон ще е супер. Да около 2мм.са дебели. Виж с някаква по яка отвертка или щанга поразчекни крйчетата на листата, може все някой да е останал за модел.

Коментар

Аз понеже никога не ги бях мазал ресьорите преди време забелязах че като го вдигна централно т.е. и двете гуми ресьорите се отлепват един от друг по краищата и колкото можах да вкарам грес вкарах ама не забелязах такива пулове.
                Сещам се за една моя друга тема тук... мислех си ако си махна амортисьорите за проба да видя колко меко ще вози без тях дали си заслужава да слагам други по хубави.
                Последно редактирано от cerebral; 12-01-12, 09:32.

Коментар

Иначе гледам спряхте да ми обеснявате колко съм тъп.
                  Нямам подложки проверих.

Коментар

Първоначално публикуван от cerebral Преглед на мнение
                    ..
                    Сещам се за една моя друга тема тук... мислех си ако си махна амортисьорите за проба да видя колко меко ще вози без тях дали си заслужава да слагам други по хубави.
                    Явно си твърдоглав експериментатор Ами сваляй и пробвай но лекичко и внимагелно че на първата друскалка ще забиеш глава в тавана и после няма да знаеш накъде си ориентиран в пространството. Просто нама какво да гаси колебанията

Иначе гледам спряхте да ми обеснявате колко съм тъп.
                    Нямам подложки проверих.
                    Не пиши като горниат пост и никой няма да ти обяснява Намери някой съсСамурай наоколо и му гепи една подложка за модел

Коментар

Забравих да спомена и че нямам и вдлъбнато на ресьорите което ме навежда на мисълта че и те не са от самурай като всичко по джипа
                      Предполагам тези пулове се слагат в краищата където се търкат ресьорите един в друг.Мъчих се да ги намеря и в нета ама нищо не намерих

Коментар

Има много добри колеги във В Търново. Един от тях е Вальо /гълъба/ може да те научи и на ремонт и на каране.
                        ТЛК-120 Николай Колев
                        0898521295

Коментар

Забравих да спомена и че нямам и вдлъбнато на ресьорите което ме навежда на мисълта че и те не са от самурай като всичко по джипа
                          Предполагам тези пулове се слагат в краищата където се търкат ресьорите един в друг.Мъчих се да ги намеря и в нета ама нищо не намерих
                          Колега вземи прати някоя подробна снимка и може да реша проблема ти с бартер за моето Паджеро2.
                          Сузуки Витара 1,6 и лодка в морето от мечти.

Коментар

За повече ход - повече тънки или по-малко дебели листове? С повече дъга, нали?
                            Грижа към другия, лична отговорост, свобода; 0886 534013 elffists.deviantart.com

Коментар

Аз съм с 2 дебели листа по малко от това не може

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X