Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разлики във возията на Самурай?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Разлики във возията на Самурай?

По прицип за возията има значение работата на окачването като цяло. Няма значение, дали е на ресор, торсион или пружина. Може с ресори и да е по меко от на пружини, може и наопаки. Въпрос на сметки, било технически, било финансови.

п.с. Файтоните във Виена са на ресори, ама возят като кадилаци, то май и те са на ресори?

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
      То и на пътя си е забавление в тази японска кутия за изтезания

Еле па с клетка

Кажете за ресьори за самурай дето да са меки като на файтон?

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
        То и на пътя си е забавление в тази японска кутия за изтезания

Еле па с клетка

Кажете за ресьори за самурай дето да са меки като на файтон?

Коментар

Първоначално публикуван от cerebral Преглед на мнение
          недай си боже да тръгнеш София-Варна с нея )
          Мен пък един път ми се наложи София - Бургас с Нива.... После два дни релаксирах, ако е на пружини. И това чистак нова - на 1000км. То, вярно, че беше гладните следпреходни години и пътя беше доста офф, ама...

Коментар

Абеее.... шо не си карате файтоните.

Със Самика съм пътувал и ще пътувам. До Сърбия ходихме, не е един път до Гърция е ходил... Желанието е важно.

Тия дет не са се качвали в Самураи, еле пък карали... не е нужно да дават съвети и "компетенции".

Коментар

Аз карам...НЕ ПРАВЕТЕ МОЯТА ГРЕШКА

Коментар

Недей така бе, колега!
                Аз точно за Самурай си мечтая.
                Идеята е, човек да си даде сметка, че това джипче за всекидневна кола става само, предвид сравнително ниските експлоатационни и за гориво разходи. По същия начин, както и не става за единствена кола.
                Имам съсед, който има Самурай, за да си ходи с него на вилата и да кара храна за прасетата.
                За ежедневна кола ( и основна, семейна ) си има Дискавъри.
                За това пък тук в този форум, всеки който си купува такова джипче, го купува за да си спретне от него някакво офроуд зверче за удоволствие (някои за състезания) и свободното време.
                Бидейки доста здраво, с цели мостове...

Ако искаш возия като на пружинна кола, даваш "едни пари" и си го правиш на пружини.
                Не е, като да не става.
                Мойта идея е точно такава.
                Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                  Недей така бе, колега!
                  Аз точно за Самурай си мечтая.
                  Идеята е, човек да си даде сметка, че това джипче за всекидневна кола става само, предвид сравнително ниските експлоатационни и за гориво разходи. По същия начин, както и не става за единствена кола.
                  Имам съсед, който има Самурай, за да си ходи с него на вилата и да кара храна за прасетата.
                  За ежедневна кола ( и основна, семейна ) си има Дискавъри.
                  За това пък тук в този форум, всеки който си купува такова джипче, го купува за да си спретне от него някакво офроуд зверче за удоволствие (някои за състезания) и свободното време.
                  Бидейки доста здраво, с цели мостове...

Ако искаш возия като на пружинна кола, даваш "едни пари" и си го правиш на пружини.
                  Не е, като да не става.
                  Мойта идея е точно такава.
                  Ако си мислите че на пружини ще вози като Кадилак ,жестоко се лъжете ... на моя промених и междуосовото разтояние (+ 150 мм) и пак си вози твърдо въпреки че и теглото му след всичко доработено ( ролкейдж , лебедка и теглото на новото окачване което е повече от ресьорното е 1200 кг. без екипаж), пружините които използвам също са меки и въпреки това вози пак твърдо. На мен Самурая ми харесва в този вид и си пътувам с него из цялата страна , не ми пука че вози твърдо или бавно или е тясно ... с него пътуването ми е било винаги спокойно и ми е готино докато го карам... Самурая за мен е състояние на духа...
                  Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                  New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Далеч съм от тази мисъл, колега.
                    Моята идея за Самурая е много близка или същата като твоята. Возията ми е последна грижа.
                    Имам си Ксантия за по-приятна возия.
                    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                      Далеч съм от тази мисъл, колега.
                      Моята идея за Самурая е много близка или същата като твоята. Возията ми е последна грижа.
                      Имам си Ксантия за по-приятна возия.
                      И аз имам за комфортно каране , но то не ми доставя това удоволствие както Самурая ! Много хора си мислят , че като сложат пружини и ще стане Бентли да ама не
                      Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                      New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Със самурая съм правил офф преход от Рила през целите Родопи, Сакар, Странджа та до морето, и кво София-Приморско за първият събор. Явно пищящият е нежна душа, но пък офроуда си е леко за по- коравички мЪже Другото е че си е едно голямшко Лего и можеш да си правиш каквито си щеш извращения с него.
                        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                        Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                        В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Сложи си "задни ресьори от Пежо 306" много меко возят.
                          ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
                          тел.088четири 9едно9 4нула4
                          -------------------------------------------------------

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                            Със самурая съм правил офф преход от Рила през целите Родопи, Сакар, Странджа та до морето, и кво София-Приморско за първият събор. Явно пищящият е нежна душа, но пък офроуда си е леко за по- коравички мЪже Другото е че си е едно голямшко Лего и можеш да си правиш каквито си щеш извращения с него.
                            Ади да не се обиждаме на сексуална ориентация...
                            Това си е играчка да и се накефиш и да я хвърлиж в гаража като моите радио джипчета всичко останало е мазохизъм сигурен съм че 9 от 10 човекаще потвърдят от форума.

Коментар

Никакъв намек по ориентациите, грешно си ме разбрал. Вземи си купи паркетник, карай си по хасфалта там не друса. Вариант 2- разкарай го това друсащото чудо и вади играчките от гаража
                              Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                              Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                              В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

До: celebral

Първоначално публикуван от speed750 Преглед на мнение
                                ... Самурая за мен е състояние на духа...
                                Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                                Вариант 2- разкарай го това друсащото чудо и вади играчките от гаража
                                Koлега celebral, послушай колегите, които имат повече практика от теб. Пусни една обява в раздел "Продава" и ще свърши тая мъка.

Първоначално публикуван от cerebral Преглед на мнение
                                Ами около 3-те хиляди гледам в мобилето едно джимни за 3000 ... други обяви не намирам
                                Ама сега ако падне панда за 5000 ще намеря и 5000 според зависи ама това ми е тавана 5000
                                По принцип на тебе (по отношение на возията) най ще ти приляга един Range Rover Vogue, ама бюджета ти само за гуми няма да стигне. Приеми реалността! Бъди реалист.
                                И аз искам Range Rover Evogue за да се возя по асвалта, ама си карам Самурая защото това са ми възможностите.
                                Последно редактирано от Жоро; 06-01-12, 07:35.
                                По-добре късно, отколкото по-късно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X