Здравейте на всички, казвам се Иво и от две седмици съм собственик на Витара дълга база. Обръщам се към вас, за съвет относно един много неприятен проблем, за който не открих достатъчно информация. Витарата е производство 1996г, внос от Италия, двиг. 2.0i, 136 коня V6. Toва, което ме грабна бе липсата на ръжда и гнилочи. Преди нея в рамките на два, три месеца съм огледал над 15 витари, но толкоз запазена не бях виждал. Дадохами добра цена и я взех, обслужих всичко по нея, но двигателя ми се стори малко шумничък, говорих с един двама познати и те ме посъветваха да търся сервиз, да ми сменят 4-те броя вериги. Колата ми трябваше за бачкане и много време за размотаване нямах, та я закарах в първия наблизо, по голям сервиз. Там специалистите, веднага решиха че веригите са за смяна. Оставих я и общо 4 дни се бориха с нея. Заключението на майстора беше, че след като свалил чарколяците и стигнал до веригите, единствено тази, най ниско - на маслената помпа, била разтегната и я притегнал,останалите били в ред. Освен това е сменил и няколко гарнитури, Промивка на двигателя и ново масло. Проблема с шума според него идвал от повдигачите, които се задръстили от немарлива подръжка. В действителност като я взех, ми се стори по тиха, след няколко дни каране ми се струва че пак е започнала да шуми. Според едни е нормално да е по шумна, според други веригите са за смяна. Не знам вече на кого да вярвам. Пари и време в излишък нямам, така че моля ви пишете по въпроса и дайте съвети. В кой сервиз ще бъде обслужена най надеждно и без размотаване. Единия вариянт е сервиза на сузуки, но разбрах че там най вече свалят кожи, друг вариянт е в сириус - все добри отзиви чух. Има ли нещо характерно по което да се ориентирам, аз самия дали да се захващам със смяна или просто да си я карам. Звукът не е постоянен, шума е малко като на дизел. Понякога работи тихо друг път не. Каква е ориентировъчно цената на пълния комплект за смяна и от къде може да се купи. Приблизително в един нормален сервиз за колко дни е нормално да направят този ремонт. Надявам се на отговори

Коментар