Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Почистване парно на Самурай

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Почистване парно на Самурай

Първоначално публикуван от Вико Преглед на мнение
    Ми зависи, маааму. На първия Самик -1000сс, никва газ-маз и оцет.. парното ми изгаряше стъпалото. Наистина гореше. Зимата. Беше адско. Загряваше и поддържаше екстра темп. Сега съм с гюрук и е по-относително, но пак ми е топло. Ей, без парно не си е работа, прибирах се вчера вечерта и на клиото му се развали парното.....майката си трака. Не се живее, като е студено!

П.п. За Ицо- бе ти си една кабинка метър на метър. Остава и да не е топло.
    Така е, но на рифела няма изолация и на пода хич , херметик е като швейцарско сирене
    Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
    New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Къде изчезна кефа от това да бършеш потните стъкла с парцала и да мръзнеш D
      Лудак

Коментар

Първоначално публикуван от speed750 Преглед на мнение
        Времето застудя и опряхме до парното на Самурая ,но въздушния поток дори и на 3-та степен на вентилатора е малък ,което ме наведе на мисълта ,че поради лошото разположение на въздухозаборника се е напълнило с листа и други боклуци. Сблъскалите се с този проблем и сваляли парното за почистване , знаят колко е трудоемка тази операция.
        Аз постъпих по следния начин:

1.Свалих гофрирания маркуч от лявата страна на кутията ( пречи на операцията )
        2.Пробих с бор-корона отвор в кутията над радиатора
        3.На накрайника на прахосмукачката посредством тиксо залепих едно гумено съединение 90 градуса
        4.Прахосмукачката заработи
        5.Проверка на свършеното посредством фото (няма друг начин освен камера)
        6.Залепих отвора с алуминиево фолио ( временно решение докато направя капаче)

Дано темата е полезна за да не зъзните в Самураите
        Хубава тема ама този въпрос вече е обсъждан. Защо не го четете този форум а предъвквате стари неща. Нищо ново няма да представите на четящите

Коментар

Първоначално публикуван от pikachu Преглед на мнение
          Хубава тема ама този въпрос вече е обсъждан. Защо не го четете този форум а предъвквате стари неща. Нищо ново няма да представите на четящите
          Покажи ми коя тема съм дублирал ! Дори и да има какво от това ?
          Последно редактирано от New hope; 21-11-11, 06:54.

Коментар

Времето застудя и опряхме до парното на Самурая ,но въздушния поток дори и на 3-та степен на вентилатора е малък ,което ме наведе на мисълта ,че поради лошото разположение на въздухозаборника се е напълнило с листа и други боклуци. Сблъскалите се с този проблем и сваляли парното за почистване , знаят колко е трудоемка тази операция.
            Аз постъпих по следния начин:

1.Свалих гофрирания маркуч от лявата страна на кутията ( пречи на операцията )
            2.Пробих с бор-корона отвор в кутията над радиатора
            3.На накрайника на прахосмукачката посредством тиксо залепих едно гумено съединение 90 градуса
            4.Прахосмукачката заработи
            5.Проверка на свършеното посредством фото (няма друг начин освен камера)
            6.Залепих отвора с алуминиево фолио ( временно решение докато направя капаче)

Дано темата е полезна за да не зъзните в Самураите
            Интересно решение....
            Аз ,засега проблеми с парното нямам,но всичко е до време!
            Забелязвал съм попаднали във въздухозаборника листа ,но като го огледах ми се стори недостъпен за профилактика,а и не съм си ангажирал сериозно вниманието с него!
            Когато мия джипката го промивам хубаво с вода .
            Мой познат е поставил на решетката мрежичка от стъклофибър.............

Коментар

Първоначално публикуван от Вико Преглед на мнение
              На първия Самик -1000сс, никва газ-маз и оцет.. парното ми изгаряше стъпалото....
              Мой колега има Самик 1000 сс и направо ще ми стопи обувките,е няма газ,но не мисля това да е причината.
              Няма логика да няма парно ..Кранчето провери ли ,имали газова уредба и как е вързана към охладителната система ?
              Кранче няма,така го взех,на мястото на кранчето има тръбичка,която свързва двата маркуча.Имам газова уредба,но не вярвам там да е проблема. Ако искаш мога да снимам как е вързана.
              Последно редактирано от didobest; 21-11-11, 15:10.
              Suzuki Samurai 1.3
              Диян Димитров - 0897875292

Коментар

Първоначално публикуван от minchevp Преглед на мнение
                Интересно решение....
                Аз ,засега проблеми с парното нямам,но всичко е до време!
                Забелязвал съм попаднали във въздухозаборника листа ,но като го огледах ми се стори недостъпен за профилактика,а и не съм си ангажирал сериозно вниманието с него!
                Когато мия джипката го промивам хубаво с вода .
                Мой познат е поставил на решетката мрежичка от стъклофибър.............
                Мрежичката е решение ,която производителя не е предвидил и проблема е решен поне със едрите боклуци

Коментар

Моят е много топъл, но през м август сега си го карам с по-дебели дрешки.
                  ТЛК-120 Николай Колев
                  0898521295

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Колев-Krasio 46 Преглед на мнение
                    Моят е много топъл, но през м август сега си го карам с по-дебели дрешки.
                    Абе то и аз го карам с дебели дрешки,но проблема трябва да го реша.

Ако някой е слагал ладово парно,моля да пише как става,ако може и със снимки ще е супер
                    Suzuki Samurai 1.3

Коментар

Първоначално публикуван от didobest Преглед на мнение
                      Абе то и аз го карам с дебели дрешки,но проблема трябва да го реша.

Ако някой е слагал ладово парно,моля да пише как става,ако може и със снимки ще е супер
                      Ами аз влизам на едни такива места че всичко ми се пълни с вода и кал.

ТЛК-120 Николай Колев
                      0898521295

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Колев-Krasio 46 Преглед на мнение
                        Ами аз влизам на едни такива места че всичко ми се пълни с вода и кал.

Забрави ли какъв шаран остана после вътре.
                        не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Колеги,някой слагал ли е ладово парно на Самурай?
                          Suzuki Samurai 1.3

Коментар

Re: Почистване парно на Самурай

Ето в тая тема е писано доста, като в този ми пост и следващия е описано какво точно направих, и при мен парното почна да пари. Ето я и темата там съм качил и снимки

темата

Ето и основните стъпки по сбити, които подействаха при мен.

1. Промиване радиатора на парното като се пусне силна вода наобратно
                            2. Преместване изпарителя след радиаторчето
                            3. Пробиване отвор за чистене на радиаторчето и почистване му
                            4. При възможност смяна на термостата с такъв на 88Co
                            5. Има едно маркуче между колектора и тръбата зад помпата, при мен беше запушено свалих го и го отпуших.

след това парното ми духа доста топло, но все пак на дълъг път не може да стопли хубаво самурая ми, защото явно загубите от гюрука са големи, затова опъвах един найлон зад седалките, да топли само отпред и така смогваше.

само да добавя, че при първа възможност ще сменя виското с ел.перка предполагам това ще помогне още малко през зимата, иначе виското се върти постоянно и малко или много охлажда мотора.
                            Последно редактирано от gogosi; 26-11-11, 14:14. Причина: добавка
                            Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
                            http://www.facebook.com/JeepBG
                            LZ1GGC

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X