Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Историята на сузуки!

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Историята на сузуки!

    Бях обещал да поразровя нещо за сузуки нека всеки добавя по нещо! И така аз започвам:
    Историята на SUZUKI е част от всички митологизирани истории, които сме прочели или чули, за развитието на индустриална Япония от началото на века до 2-та Световна Война и фантастичния икономически бум на Японското икономическо чудо в следвоенният период, превърнал една държава, разграбена, разрушена и победена в един от най- важните планетарни индустриални фактори на последната четвърт на 20 век.
    Както обикновено се случва и тук историята започва от пепелта, от малкото предприятие за производство на предачни машини през 1909 година.
    1920 година е ключовата година, в която се поставят корпоративните основи на компанията и започва нейното постепенно разрастване за да я превърне в най-проспериращата японска корпорация за последните 20 години на века.
    Началото поставя създаването на корпоративният център на компанията в Хамаматцу в префектура Шизуока.
    В “Началото” разбира се е мотопеда. Първото производство представлява мотопед с името “ POWER FREE”, който си спечелва огромна популярност сред населението на многолюдна Япония и съвсем естествено води до развитие в тази насока с един чист 125сс мотоциклет със звучното име “Коледа”.
    С края на войната и преодоляването на нейните последствия, на бял свят излизат новият поглед , новите идеи, по пътя към изграждане на нов съвременен начин на живот.
    Така през 1955година е създаден първият автомобил на SUZUKI, който влиза в масово производство и продажба в Япония с името “SUZI LIGHT”. Той заедно с мотопедите и мотоциклетите създадени до тогава, са една революция в Японското машиностроене, произведени по най-модерните технологии на своето време. Те създават основата и потенциала, които понасят стремглаво SUZUKI CORPORATION в битка за място на пазара и живота на потребителя в световен мащаб.
    Новаторството и прецененият риск намират своята висока оценка сред хората с първите модели за “EXPORT”, които SUZUKI представя на световните пазари през 1978 година като LJ 80, SC 100, CARRY, в последствие първият 4x4 SJ410, ALTO, SA 310.
    Тези модели не само откриват нова ера в автомобилостроенето, но и водят до изграждане на световния имидж на SUZUKI CORPORATION, което привлича вниманието на всички големи в този бранш, които с готовност подават ръка за съвместна работа с динамичния механизъм на SUZUKI.
    1981 година полага началото на едно ползотворно сътрудничество с гигант като GM довел до популяризирането и разширението на производствената и пазарна мрежа на SUZUKI на всички континенти, за да достигне 80% от общото производство да се произвежда извън Япония.
    С годините, имената на моделите като VITARA, SWIFT, BALENO, ALTO, CARRY, SAMURAI, GRAND VITARA, JIMNY се превръщат в емблема за безкомпромисно качество и издръжливост на разумна цена. SUZUKI достигна през 1997 година 10 милиона автомобила продадени извън Япония и почти 2 000 000 броя годишни продажби.
    Разбира се голямата гордост на компанията са мотоциклетите SUZUKI , които покоряват всяко сърце със своя дизайн и качества, сърцето на компанията, израз на всяка нова идея измислена от инженерите на SUZUKI.
    В последното десетилетие на 20 век SUZUKI доказа революционното си мислене в развитието на митичните си модели GSX, GSX-R,V-Strom като ги превърна в еталон за висока технология, дизайн, динамични показатели и надеждност.
    Име на компанията: Suzuki Motor Corporation, Ltd.

    Вид собственост: обществена (продават се акции на стоковата борса)

    Основана: март 1920 г.

    Главна дирекция: 300, Takatsuka-cho, Minami-ku, Hamamatsu-shi, Shizuoka.

    Президент: Осаму Сузуки

    Производства: Автомобили, Мотоциклети,

    ATV, Извънбордови двигатели, Други

    Капитал: ¥120,210 милиона (данни от 31.03.2007 г.)

    Нетни продажби: ¥3,502,419 милиона (03.2008 г.)

    Брой служители: 16,850 (04.2008 г.)

    Фирмен девиз: Way of Life!
    LZ1ZAH

  • #2
    От: Историята на сузуки!

    Малките всъщност са пораснали – Suzuki

    http://www.dnes.bg/cars/2011/11/10/m...&if_height=270

    Suzuki обяви цяла дузина нови модели и концепти, с които ще се представи на 42-рия автосалон в Токио, в началото на декември.

    Тогава японската компания ще акцентира върху „малките автомобили на бъдещето:

    – REGINA – оптимизирана аеродинамика, тежи 730 кг и се характеризира с подобрена икономичност;

    – Q-concept – е нещо средно между автомобил и мотоциклет, но идеално пасва за пътувания на къси разстояния, благодарение на компактността (дължината му е общо 2,5 м) и маневреността си;

    – Swift EV Hybrid – компактен електромобил с генератор, захранван от двигател;

    – Swift Sport – лесно ще се досетите, че това е спортна модификация на серията Swift. Логично като „спортист“ той носи на борда си най-мощния двигател, по твърдо окачване и нова шестстепенна механична трансмисия. Въпреки характера си Swift Sport ще е с намален разход на гориво и увеличен комфорт.
    LZ1ZAH

    Коментар

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

    Зареждам...
    X