Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Zакупуването на първия ми 4x4 - Samurai...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Zакупуването на първия ми 4x4 - Samurai...

Здравейте!
    Пише ви един начинаещ в офроуда. Има някои неща, за които просто не знам кого да попитам и се надявам вие да ми дадете малко яснота.
    Спрял съм се на SUZUKI Samurai и то точно на определен джип, става въпрос за машина 93-та година на производство с 1.3 мотор, АГУ, цена 2500лв с корекция към 2300лв. След първичния оглед и тест установих, че липсва лоста за блокажите, който мисля, че управлява някаква система от жила, има тук-там за поизкърпване по пода, салона е за освежаване, не работят тахометъра и оборотомера. Според собственика автомобила "гори" масло около 1/2 л на месец интензивно градско каране. Тествах машината и не установих виене в областта на задния мост и или другаде. Доста ми се стори нестабилен по асфалт, за разлика от черните пътища и кални терени, които изминах. Забелязах, че на ниски обороти не ускорява добре, но е възможно преценката ми да е субективна, защото титулярния ми автомобил е все пак доста по-мощен.
    Много ще съм ви признателен ако просто споделите на какво да наблегна при вторичния оглед и според вас заслужава ли си парите по горе описаните белези!

Благодаря предварително!

Поздрави!
    SUBARU OUTBACK 2.5
    LZ1WLF

Re: Zакупуването на първия ми 4x4 - Samurai...

Мое мнение от прочетеното, че му е взета душата от каране без ремонти и максимум до 1 - 2 г ще "му даваш пове4е отколкото ще получаваш", но за тези пари не може и да се очаква нещо друго.

Коментар

Моето мнение в такъв случай е следното:

Вариант 1:

Или купуваш този самурай вкарваш го в бокса, разкостваш и отремонтираш всичко от-до, като влагаш в него почти още толкова за колкото си го купил, (а може и повече от теб зависи какво искаш) и имаш след това един добър джип.

Вариант 2:

Търсиш нещо по скъпо в по-добро състояние, караш и чакаш да се счупи и тогава едно по едно правиш каквото излизе.

Аз бих избрал вариант 1
      LZ1PER

Коментар

гледай поне да е здраво купето да не е изгнила рамата и според мен е добре
        и както казаха по горе зимаш и почваш дано имаш мерак и пълен джоб..
        поздрави

Коментар

До: Zакупуването на първия ми 4x4 - Samurai...

Първоначално публикуван от amestaff Преглед на мнение
          Здравейте!
          Пише ви един начинаещ в офроуда. Има някои неща, за които просто не знам кого да попитам и се надявам вие да ми дадете малко яснота.
          Спрял съм се на SUZUKI Samurai и то точно на определен джип, става въпрос за машина 93-та година на производство с 1.3 мотор, АГУ, цена 2500лв с корекция към 2300лв. След първичния оглед и тест установих, че липсва лоста за блокажите, който мисля, че управлява някаква система от жила, има тук-там за поизкърпване по пода, салона е за освежаване, не работят тахометъра и оборотомера. Според собственика автомобила "гори" масло около 1/2 л на месец интензивно градско каране. Тествах машината и не установих виене в областта на задния мост и или другаде. Доста ми се стори нестабилен по асфалт, за разлика от черните пътища и кални терени, които изминах. Забелязах, че на ниски обороти не ускорява добре, но е възможно преценката ми да е субективна, защото титулярния ми автомобил е все пак доста по-мощен.
          Много ще съм ви признателен ако просто споделите на какво да наблегна при вторичния оглед и според вас заслужава ли си парите по горе описаните белези!

Благодаря предварително!

Поздрави!
          Много е лошо че няма лост на раздатката...може да няма и раздатка.... Това не е система от жила а една много важна кутия без която няма да си купиш джип. Или викни някой който разбира да огледа или прочети поне в основни лиини какво представлява джипа. Самурай за толова малко пари не си вземай. Търси добре обслужван и собсвеник който знае какво има. Евтиното излиза скъпо!!!
          Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
          Drag Grand Canyon Daily
          Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
          LZ1JYM

Коментар

....

Здравейте отново! Отказах се от въпросната машина, заради друга, по-добра, чиито собственик, обаче на финалния етап от сделката реши да не я продава Така, че отново съм в изходна позиция, поне с помощта на някои от вас понаучих доста за Samurai, за което благодаря!
            Продължавам с търсенето, дано си намеря нещо добро, все пак е лято

Поздрави!
            SUBARU OUTBACK 2.5
            LZ1WLF

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
              Много е лошо че няма лост на раздатката...може да няма и раздатка.... Това не е система от жила а една много важна кутия без която няма да си купиш джип. Или викни някой който разбира да огледа или прочети поне в основни лиини какво представлява джипа. Самурай за толова малко пари не си вземай. Търси добре обслужван и собсвеник който знае какво има. Евтиното излиза скъпо!!!
              човека пише че няма лоста на блокажа не лоста за раздатката.може и да няма блокаж.имаме тука едно такова самурайче няма блокаж

Коментар

Първоначално публикуван от amestaff Преглед на мнение
                Здравейте!

Благодаря предварително!

Поздрави!
                вземай това за 2500 шасито не гние .леките карпежи по купето не са проблем.

Коментар

Бих препоръчал поглед към пазара на съседска Гърция. Има ги много. Познат се взе 1.3 за 300 Евро - много е доволен.

Коментар

Може ли малко повече инфо по въпроса,че това изглежда много добър вариант.Благодаря предварително.
                    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от disem Преглед на мнение
                      Бих препоръчал поглед към пазара на съседска Гърция. Има ги много. Познат се взе 1.3 за 300 Евро - много е доволен.
                      А някой знае ли сайт проодажба на автомомобили в Гърция, нещо като мибиле...... ама как ще се оправя с гръцкия??????
                      О899 2б2 1З2

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
                        човека пише че няма лоста на блокажа не лоста за раздатката.може и да няма блокаж.имаме тука едно такова самурайче няма блокаж
                        Нали все пак говорим за 1.3 те нямат блокаж! Само някой 1.0
                        Drag Grand Canyon Daily
                        LZ1JYM

Коментар

не е верно аз имах 1.3 90г имаше блокаж

Коментар

До колкото знам от завода 1.3 с блокаж не е излязъл. Мисля че не съм единствен!
                            Drag Grand Canyon Daily
                            LZ1JYM

Коментар

аз имам 1.3 и няма и зобщо на купето място за монтиране на
                              лост за блокажа. А и в сервизното не видях да описват за 1.3 че има блокаж на задния диф.
                              [SIGPIC][/SIGPIC]
                              SJ 413

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X