Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Витара дизел?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Витара дизел?

Привет. Имам въпросче за Suzuki Vitara 1.9 TD 98 година 75к.с. къса база. Подразпитах тук там и се оказа, че са голяма рядкост тези джипки с дизелов двигател. Та какво мислите? Ако се сдобия с такава дали ще имам проблем с поддръжката и?

Благодаря ви предварително

От: Витара дизел?

fКакво и е рядкото? Витари има пъд път и над път. Двигателя е добрият стар турбодизел на Пежо.

Ако джипката е запазена и не е гнила, няма да имаш проблеми. За останалото чети в раздела
    Последно редактирано от bullet_pk; 02-11-11, 13:50.
    Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
      Какво и е рядкото? Витари има пъд път и над път. Двигателя е добрият стар турбждшзил на Пежо.

Ако джипката е запазена и не е гнила, няма да имаш проблеми. За останалото чети в раздела
      Витари бол, но бензинки(къси). Затова насочих колежката да попита тук по-знаещите

Единствените ми притеснения са за резервните части и консумативи за по-редките модели.

Коментар

Единствения проблем е ,че трябва да посещаваш 2 магазина за части :Японски и Френски .
        Френските двигатели си имат своята слава като надеждни,икономични и евтини за поддръжка .
        Мен лично дизелов мотор на Витара няма да ми хареса но много колеги са доволни .
        Лудак

Коментар

Аз имах точно такава дизел 1.9тд пежо мотор, къса база. Да ти кажа честно нямам добри впечатления, взех я заради малкия разход но се оказа, че не никак малък, извънградско 7литра, градско 10 литра. За година смених 5 сузукита, 2 къси, един самурай и 2 дълги бази... За мене най-алтернативният вариант е 1.6 16 винтила(дълга база), голяма мощност и абсолютно същия разход на гориво. Щом си се спрял на този вариант значи ще си остане паркетник по моето виждане, много са тромави,над 120 забрави да вдигне. Специално мое виждане и съвет, не се занимавай с това чудо дизел. Мойта специално я продадох защото не искаше да пали при миносови температури, а компресията беше добре...
          Относно частите нямаш никакъв проблем, само двигателя и прилежащите към него неща са от пежо, всичко друго е витара... Части много и евтини, даже можеш да си намериш двигател за 200лв.
          ТОВА ЛИЧНО МОЕ МНЕНИЕ, може пък и на някой да му е харесало

Коментар

Колега,ако имаш път към Варна,обади се да видиш как фабрична витара (само,че на газ),пипа 160.Вярно,трудно но ги прави!

Коментар

Първоначално публикуван от bon40 Преглед на мнение
              Колега,ако имаш път към Варна,обади се да видиш как фабрична витара (само,че на газ),пипа 160.Вярно,трудно но ги прави!
              Вярвам ти колега, мойта на всякаде си ги прави 160, само че е без газова. Имах предвид че дизеловата е тромава и не може да вдигне над 120

Коментар

За да не е палила при минусови температури, явно е имало някакъв проблем. Карам същия мотор на Ситроена и си ми пали от първия път. За разхода съм съгласен. Там трябва да е някъде.
                Впрочем, какъв е тоя мотор 1.9 ТД - 75 коня?
                Щото, ако е XUD 9, трябва да е 90. Или няма интеркулер?
                Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                  За да не е палила при минусови температури, явно е имало някакъв проблем. Карам същия мотор на Ситроена и си ми пали от първия път. За разхода съм съгласен. Там трябва да е някъде.
                  Впрочем, какъв е тоя мотор 1.9 ТД - 75 коня?
                  Щото, ако е XUD 9, трябва да е 90. Или няма интеркулер?
                  Няма интерколер колега.
                  Носил съм я на не един майстор и всички казваха, че всичко си е наред, заради това палене се бях побъркал, рециклирах помпата, отварях двигателя, подгряващи свещи семних няколко марки и пак продължи с проблема.

За това лично мое мнение е, че бензиновите са по добре,

Коментар

Първоначално публикуван от FIKI_VIP Преглед на мнение
                    Няма интерколер колега.
                    Носил съм я на не един майстор .........,

Фики ,то стане ли да я носиш по добре и режи главата и хвърляй
                    Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
                      Фики ,то стане ли да я носиш по добре и режи главата и хвърляй
                      Ама аз наистина на два пъти буквално я занесох на платформа до майсторите и нищо. седя два часа на топло в гаража и запали... И след този случаи започнах да я държа в гаража и нямах проблеми, ама вървенето до гаража ме убиваше сутрин

Коментар

Ако наистина няма интеркулер и е 75 коня, то вярно са малко за джипка като Витарата. Еле па да върви.
                        Ясно, що е тромава. За паленето, не знам.
                        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от bon40 Преглед на мнение
                          Не ги ПИПА, минава ги, но на бензин, без да я пипам, просто я карам

Коментар

странно защо сузуки ползват само чужди дизели...

Коментар

Mотора е същия като HUD 9, но без интеркулер /не му знам точно абревиатурата/, и е "железен"! За да не върви, има някакъв проблем/ конете са 75, но въртящия момент е повече от достатъчен - по-добър отколкото вади 1.6 16V/. Kарам с HUD 9, но на лека кола, за 5 г. му навъртях 100х. км., и продължава да се държи чудесно/щеше ми се и Витарата да е с такъв, но не намерих, и имам база за сравнение/.Преди година време имах проблем с паленето, всякакви "познавачи" ме плашеха с какво ли не, струващо маса пари, а на диагностика промениха някакви настройки/за 20лв.!/, и проблема изчезна.
                              Относно движение със скорости от 120 км. и нагоре за джипки с пъти по-голям р-р гуми и лифт, смятам, че е несериозно, и извинявайте, малко безотговорно! Силата на тези камиони с аеродинамичност на "тухла четворка" е другаде! Поздрави!
                              "Make love, not war!"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X