Днес забелязах ,че когато потеглям се усеща "удар" в задния мост ,а когато подавам газ и когато джипа се движи на свободна (по инерция) се усеща едни вибрации едно тресене само когато се движи и върна газта напълно само тогава вибрациите изчезват напълно.Та въпроса ми е : къде да търся проблема ?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем със заден мост на Витара
Свий
X
-
От: Проблем с заден мост - Витара
Първоначално публикуван от kamarashev25 Преглед на мнениеДнес забелязах ,че когато потеглям се усеща "удар" в задния мост ,а когато подавам газ и когато джипа се движи на свободна (по инерция) се усеща едни вибрации едно тресене само когато се движи и върна газта напълно само тогава вибрациите изчезват напълно.Та въпроса ми е : къде да търся проблема ?0885719173-Красимир
-
От: Проблем с заден мост - Витара
ехе...вие я обрекохте тази Витарка!
Каретата на кардана виж първо!...Най-вече най-задното,което е точно преди задния диф.!В диференциала(задния),карета няма!
Луфт в диф-а е нормален,даже има тема за него!Скоро доста колеги я дискутирахме!
Провери си и тампоните и шарнира на А-рамото!Тампоните на задните щанги също!
http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=127398 виж и тази тема,ако страдаш И от това!...да кажеш развитието после!
Майка Япония.......Всичко друго е компромис!
Коментар
-
От: Проблем със заден мост на Витара
Почти съм сигурен, че ще е от каретата на кардана. Както Камарашев го е описал-типично за всякакъв вид коли със задно предаване с цял мост.
Но и друго да е-няма непоправими неща...
Пиши какво е излязло, ама знам какво е де...Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Спокойно!...Не забравяй,че това е Сузуки!
...малко иска,ама от сърце!
....Ако сменяш карето на кардана,се разчети по темите....някъде имаше коментирано,че тези без гресьорка изкарват повече!
Майка Япония.......Всичко друго е компромис!
Коментар
-
Първоначално публикуван от kamarashev25 Преглед на мнениеаз бях чел някъде,че ставали и карета от лада
но пуста му работа все не ми остава време да и обърна малко внимание на витарката
Показаха ми от УАЗ, ама още на пръв поглед разбрах, че не стават-твърде са големи.
Та не знам, ако някой знае от какъв точно модел стават-да си каже.Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
На Витарата стават карета от Лада.-пробвано е лично от мен.На Самурая не стават.
Колега не се шашкай,ами утре влез под джипа и като завъртиш кардана на ръка ще видиш кое каре си е заминало.Сваляш кардана,мериш за всеки случай и в магазина за руски "трактори" ново каре за 6-8лв.Монтираш и газззззз!Чавдар Владимиров
0887/912075
Ленд Ровър Диско 1
Самуад в проект
Коментар
-
Първоначално публикуван от kamarashev25 Преглед на мнениеДнес забелязах ,че когато потеглям се усеща "удар" в задния мост ,а когато подавам газ и когато джипа се движи на свободна (по инерция) се усеща едни вибрации едно тресене само когато се движи и върна газта напълно само тогава вибрациите изчезват напълно.Та въпроса ми е : къде да търся проблема ?
Коментар
-
Много скоро сменях шарнира на А-рамото даже си направих витарката с кормилен накрайник от УАЗ като заварих за А-рамото една втулка с резба която е от УАЗ за да мога да си го сменям лесно когато се разбиеИма ли желание, има и начин , няма ли желание - намираме оправдания!!!!!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар