Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Витара-Няма скорости...Какво следва...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Витара-Няма скорости...Какво следва...

Здравейте колеги! Взе да ми става навик да пускам теми ,но доста чупя
    Та Днес на една разходка от приятно изживяване беше на път да стане пълен ад...
    ето темата с разходката
    http://offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=129929&p=1655057#post1655057

Н
    о на въпроса...Улекна скоростния лост и това е...мести се навсякаде и нямам никакви скорости...просто все едно имам закачен лост и една пружина която да го втежнява леко
    Идеи?Как да процедирам? То е ясно ще я свалям,но лошото е ,че съм в момента с кофти работно време
    всеки ден от 8 до към 7 и събота ,може и неделя...Та може да я оставя при едно познати в сервиза ,но ми се ще да имам едно на ум да им дам направление...
    Някой едия какво може да се е случило?
    Или ако ми остане време някоя вечер да мъча да я свалям и да я умувам....
    Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

От: Витара-Няма скорости...Какво следва...

Счупил си най-вероятно чопа на лоста, на снимкат ще го познаеш:
    Прикачени файлове

Коментар

разглоби барчето на скоросния лост махни маншона на лоста и се вади като се натисне на долу и въртиш и ще видиш дали има чопа които каза колегата
      NISSAN Terrano II 2.4 i 12v
      Колкото ви е по проходим джипа толкова повече ще ходите пеша за трактор

Коментар

И друго може да е счупил което е по вероятно самия избирач на скоростите като се махне скоростия лост и се разглоби ще разбереш но ако нямаш боди лифт скоростите долу
        Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
        Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15

Коментар

Счупил си избирачката тя има един шип които мести лостовете на вилките и е изработен от прахова горещо збита стомана лесно се чупи при рязко сменяне на предавки . Не бързаи да сваляш кутията сменя се и така откачи скоростния лост карданите свали гредата под раздатката мотора ще увисне назад заедно със скорости и раздатка внимаваи да не счупиш дистрибуторната капачка . Някои болтчета беше по лесно да се отвият отвътре в купето през дупката която се отваря след като махнеш маншона на скоростния лост . Потърси първо избирачка втора употреба по лесно ще ти е като я разгледаш и видиш къде точно са болтчетата които трябва да развиеш .

Коментар

Re: Витара-Няма скорости...Какво следва...

Незнам как е на Витарата, но на мен на Самурая на 2 скоростни ми се чупи едно болтче дето фиксира лоста. Оня ден пак, отначало помислих че са се прецакали скоростите, после видях че леко са се разхлабили болтчетата дето фиксират ябълката, стегнах ги без ефект и тогава се сетих смених болтчето и всичко се оправи.
            Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
            http://www.facebook.com/JeepBG
            LZ1GGC

Коментар

От: Re: Витара-Няма скорости...Какво следва...

Първоначално публикуван от gogosi Преглед на мнение
              Незнам как е на Витарата, но на мен на Самурая на 2 скоростни ми се чупи едно болтче дето фиксира лоста. Оня ден пак, отначало помислих че са се прецакали скоростите, после видях че леко са се разхлабили болтчетата дето фиксират ябълката, стегнах ги без ефект и тогава се сетих смених болтчето и всичко се оправи.
              На Витарата е по друг начин. Който е чупил може да ти даде точна диагноза -в случая Павле ти е обяснил. Чупенето става при рязко и силно превключване с удар на лоста от първа към втора , многократно. Случва се да остане и на втора, това е по-добрия вариант - поне се прибираш на собствен ход , а не на дърпане. Сменя се целия капак заедно с вилките. Хванат е с 5 болта. Виждал съм и да го заваряват , но не ми се вижда надеждно. Ако нямаш от къде да си намериш , обади се да ти пратя.
              0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Благодаря ви за съветите...таман се пребирам и мислех да слизам да го правя ,но нещо няма ток из входа и ще ходя първо да оправям това...Дано утре успея да разглобя...
                като го сваля да е сигурна работата ще пиша и ще Звънна на Иван Попов да се разберем...
                Пак благодаря за насоките...А за сервизите е така...Доверието на моменти липсва...Аз уж имам мои хора(вече доста време се познаваме с тях и не е имало проблем) ,но трудно е дори да си мисля ,че някой не влага старанието което бих вложил аз ( или поне старанието което ми се иска да бъде вложено)

Коментар

От: Re: Витара-Няма скорости...Какво следва...

Първоначално публикуван от ivan popov Преглед на мнение
                  Виждал съм и да го заваряват , но не ми се вижда надеждно.
                  Ако е от металокерамика както писа по-горе колегата-не става със заварка. Но на мен ми се струва, че е от някаква алуминиева сплав, което пак не става за заваряване.
                  Не е сложен детайл, може да се изработи от най-обикновена стомана, и да се постави на пръта. Мисля, че се държеше само на един щифт.
                  Имам го счупено долу в гаража, ама ме мързи да слизам да снимам.
                  Но ако някой проявява интерес(и обещае, че ще почерпи) мога да сляза и да наснимам каквото е от интерес.
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

Е може да не е днес ,но ако снимаш да има инфо и за форума и за мен ей така аз с удоволствие бих почерпил на някое мероприятие на което се засечем(а това е предполагам гарантирано)
                    Слизам да разчистя гаража поне ,че утре да може да разглабям след работа...

Коментар

Тоо, в моя гараж, ако се омечи мечката няма да си намери къде са и мечетата...
                      Ама след малко ровене успях да намеря механизма за който става въпрос.
                      На тъмно снимките не са добри, особено със сапунерка, ама толкова можем...

Ето какво представлява като възел:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0669 (Medium).jpg
Прегледи:1
Размер:75.9 КБ
ID:5314671

А ето и поглед отдолу:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0670 (Medium).jpg
Прегледи:1
Размер:66.4 КБ
ID:5314678

С червено съм оградил счупената част. В лявата половина на ограденото се вижда лома. Там трябва да стърчи един "пишок" който именно бута прътите които превключват скоростите. Но отчупеното парче не можах да го намеря. Ще излезе като разчиствам гаража, ама сигурно ще е след няколко години...
                      Мисля, че имах наснимано още като се беше счупило, но не мога да намеря къде са забутани снимките.

На мен като ми се счупи тази част кутията остана включена на втора предавка. Добре, че не бях на ход, а карахме витарата на камион, та да мога да се прибера. Но ако се наложеше-едно парче желязо, малко с шлайфа, малко на бормашината, и пак щеше да върви...

Съвет при разглобяване и сглобяване:

Точно под тази част се намира единия болт който държи раздатката към скоростната кутия. И когато се наложи сваляне на раздатка трябва да се свали и избирача. А той е доста труден за сваляне както си е на витарата, та аз онзи ден като свалях и после качвах раздатката реших да не слагам този болт. Болтовете са над 10, даже може би 15, та ще може и без един. Но за следващо сваляне на раздатка няма да ми се налага да свалям и гадния избирач на скоростите...
                      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Прави бяха предложилите за палеца на избирача...Точно той По същия начин като на снимката по-горе...Чух се с Иван Попов и най-скоро време пак ще си карам витарата...И вече по-полекичка при превключването без блъскане...
                        Ще кача и снимка на счупената част...

Коментар

Още преди няколко дена я сглобих и карам...Благодарности на Иван Попов и всички включили се в темата...
                          Сега ми остана едно питане...не ми свети светлината за задна...Споменаха ми ,че е можело като сме сменяли съединителя да сме разменели някакви букси...И наистина има две букси които са с еднакви форми...Сега ги размених ,но нищо не се промени

Коментар

А крушката провери ли?

Коментар

И аз имах този проблем със светлините на задна. При мен беше от една джиджавка на скоростната кутия. Като я смених разбрах, че мога да карам на задна и през нощта

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X