Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да си направя фланец за кардан на Витара, или откъде да си купя готов?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как да си направя фланец за кардан на Витара, или откъде да си купя готов?

вдигнах витарката,оба4е като я скар6а в някоя дупка ми се вади кардана от 6лиците

От: как да си направя фланец кардан Витара,или от каде да си купя готов

Че колко я вдигна да се случва това?
    OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

прави го стругаря ти само плашташ договореното.

Коментар

Първоначално публикуван от Veselin Hristov Преглед на мнение
        вдигнах витарката,оба4е като я скар6а в някоя дупка ми се вади кардана от 6лиците
        Хъм...Колега?!...Ти ще влезеш в историята!
        Мани майтапа,но нещо при теб,НЕ е направено както трябва,ако това,което казваш е вярно?!
        Я кажи,какво точно направи и откъде взе идеята,за да намерим проблема?...Фланеца ти е последният проблем,ако нещата наистина са така!
        Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Имам един останал алуминиев фланец 15 мм.Ако имаш интерес, пусни едно лично, цената му е 15 лв.
          DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

вдигнал сам я стандартното,прожини от варборг амове от опел омега (спортни)интересното е 4е се разпават ама много и се 4удя дали няма да е проблем.а колко мм да е фланеца за кардана

Коментар

ас пук викам пръво да си оправиш писаниту чи тука ич не обичами да пишим сас читворки и шистици идругитаквиз рабути ощи ама да ни прущаваш де нийни сме толкоз лошави

По темата-виж в тази тема http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=50709, пост номер две. Там Славин(благодаря ти приятелю) е сложил всички чертежи които са нужни за изработката на нужните детайли при повдигането на витарата.
              А щом ти излиза кардана-значи или ти е твърде голям лифта(то на нас никога не ни е достатъчен де...), или имаш ход на моста назад.
              Ако е нещо друго-значи има нещо тотално сбъркано по задното окачване.
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

И аз имам един фланец 13мм от чертежа на Славин ,само не са разпробити четирите отвора за болтовете , но за да вади кардан има нещо сбъркано ,има доста колеги които карат без фланец и то сериозен ОФФ и никой не е вадел кардан
                Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

дупка ми се вади кардана от 6лиците
                  Мислих...мислих....Колега!...Преувеличаваш!
                  Ако твърдиш написаното,искам снимка,как точно ти се вади кардана!Аз моята стара Витара я карах и с фланец и без фланец и то като чужда по тежки терени....разтеглих верига на раздатката,имах ужасен луфт в задния диф. и ми се разчука предния!За разбито окачване няма да говоря...но кардан не съм вадил!

Коментар

НА мен ми се е вадил.
                    Като се откъсна лявата надлъжна щанга от рамата(заедно с част от нея...), и моста започна да си ходи напред-назад защото нямаше кой да го държи в тази посока. Е, кардана излезе от раздатката, легнах отдолу, развих болтовете, и до края на разходката го возих в багажника.
                    Та възможно е, макар и трудно. Чудовищния лифт е възможна причина, но може би случая не е този.
                    Другата възможна причина я казах.
                    При разчупване на моста(движението е само нагоре-надолу) не би следвало да има удължаване на разстоянието между раздатката и моста. Тази разлика се получава при движение на моста надолу. И слагането на фланец би трябвало да реши проблема.

П.П. аз карам без фланец, с вартбургови пружини и волгови(май) амортисьори. Ако всичко е наред по задницата-нямам случай да ми е излязъл кардана от шлиците.
                    Има ли желание-има и начин!

Коментар

От: Как да си направя фланец за кардан на Витара, или откъде да си купя готов?

Ние също сме със вартбургови пружини и някъде към 10 см подложки още на пружини на кардана му е нужен 2 см фланец така че незнам как тоя кардан ще се измъкне
                      Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
                      Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15

Коментар

Първоначално публикуван от Veselin Hristov
                        аз предполагам от амовете много се разпават,и не ограни4ават слизането на моста,дори при слагането забелязах 4е прожините остават свободни
                        И при мен беше така!...това идва от факта,че опеловите амове са два вида с различни размери...вашите амове са същите в случая! ...въпреки това,не съм вадил кардан,а смея да твърдя,че съм пробвал възможностите на джипа на максимума!

Коментар

Не знам защо , ама аз таков дзвер не сам видел досега. Искам да те попитам какво разбираш под " вади кардана от шлиците " ? Вади се и изпада изцяло от скоростите или само се вижда подваден кардана ? Кардана от лифт не може да изпадне. Изпада когато се скъса А-рамото.
                          0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

При лифта, за да се компенсира лекото измушване на шлиците се поставя фланец около 15мм, но може и без него, защото в работна зона остават около 10см шлици(по спомен). Единствения смисъл от фланеца е да се използва защитната функция на чашката, която предпазва до някъде от боклуци. Но съм 100% сигурен, че за да излиза нацяло кардана има някаква гъба и то много отровна.
                            OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Колега и аз съм Лифнат с Варбургови пружини + 7см. от шасито и съм без фланец и нямам такъв проблем.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X