Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем ли е да карам с различни джанти.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем ли е да карам с различни джанти.

Здравейте,ще ми трябва съвет относно джантите.Налага ми се да карам известно време с различни джанти.Одпред ще са железни, а озтад -алуминиеви.Въпроса ми е ,ще има ли проблем да се кара така,все пак джантите са с различно тегло,най-малкото.Възможно е и цялата зима да съм по този начин.

От: Проблем ли е да карам с различни джанти.

Първоначално публикуван от apj Преглед на мнение
    Здравейте,ще ми трябва съвет относно джантите.Налага ми се да карам известно време с различни джанти.Одпред ще са железни, а озтад -алуминиеви.Въпроса ми е ,ще има ли проблем да се кара така,все пак джантите са с различно тегло,най-малкото.Възможно е и цялата зима да съм по този начин.
    Теглото не е проблем. Цолажа да е еднакъв.

Коментар

Даже и цолажа не е важен.
      Външния диаметър на гумите трябва да е еднакъв.
      А ако се закълнеш, че няма да включваш предния мост-може и с различни по размер гуми
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
        Даже и цолажа не е важен.
        Външния диаметър на гумите трябва да е еднакъв.
        А ако се закълнеш, че няма да включваш предния мост-може и с различни по размер гуми
        Желателно е размерът на джантите да е еднакъв. Различните като височина гуми имат различна деформация в натоварено състояние. Различните като тип гуми - също.
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Вярно е. Ама на теория.
          Ела да видиш как си карам витарата с наполовина изпуснала лява предна гума. И си върви, особено из калищата където може да приплъзва. А примачкването от натоварване е доста по-малко, и може да се каже-пренебрежимо. А и може да се прецизира с налягането в гумите, ама си е излишна заигравка според мен.
          Ако имах два различни чифта джанти и съответните гуми за тях-изобщо нямаше да се замисля дали да ги карам.

Ама всеки както си реши.

Коментар

Коле ти твойта не я давай за пример.Аз лично карам с еднакви джанти и гуми и на жИпката и колата.
            не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Всичко е еднакво,джантите са с еднакъв цолаж,гумите са еднакви,просто ще са две железни и две алуминиеви.Разбрах че няма проблем.Благодаря на всички колеги.

Коментар

Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
                Коле ти твойта не я давай за пример.Аз лично карам с еднакви джанти и гуми и на жИпката и колата.
                Имал си бол пари-дал си...
                Аз едва успявам да поддържам жипката да се движи. Е, сега предстои да и направя нови 4 гуми(регенерат естествено), ама без тях не може.
                А на астрата още не съм сложил гуми за идващата зима. Сега съм с някакви сликове(бяха си добри зимни, ама...), и тази сутрин се бях притеснил, че ще танцувам, ама снега се оказа бутафорен.

Коментар

Първоначално публикуван от apj Преглед на мнение
                  Разликата отпред и отзад не е проблем.
                  Виж, отляво алуминиеви, отдясно железни вече е (като в оня виц за пернишките дискотеки).
                  Петър Събев

Коментар

Първоначално публикуван от BORIME4KA Преглед на мнение
                    Разликата отпред и отзад не е проблем.
                    Виж, отляво алуминиеви, отдясно железни вече е (като в оня виц за пернишките дискотеки).
                    Колеги,нещо не се връзват нещата.Според мен де.Моля да бъда извинен от всички,но най-вече от Модераторите.От прочетеното тук ми стана ясно,че някои от колегите носят на краката си: на ляв крак-гуменяци №40,а на десен-опинци №43 ,на лява ръка-ръкавица от кожа ,а на дясната вълнена-ръчно плетена.

Коментар

Първоначално публикуван от Валенти Преглед на мнение
                      Колеги,нещо не се връзват нещата.Според мен де.Моля да бъда извинен от всички,но най-вече от Модераторите.От прочетеното тук ми стана ясно,че някои от колегите носят на краката си: на ляв крак-гуменяци №40,а на десен-опинци №43 ,на лява ръка-ръкавица от кожа ,а на дясната вълнена-ръчно плетена.
                      Спокойно колега,важно е на чорапогащите им да няма дупка откъм диференциала.Всичко друго се оправя.
                      МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                        Спокойно колега,важно е на чорапогащите им да няма дупка откъм диференциала.Всичко друго се оправя.
                        Здравейте.Радвам се ,че имаме чувство за хумор, че то в днешно време нещо не ни е много до смях.
                        Предлагам темата да отиде в раздел"Общи приказки".

Коментар

Естествено че е проблем. Или вече са отменили нютоновата физика?
                          Триста пъти е писано тука. И аз съм писал, и даже известният почти колкото мене Раймпел - също.
                          Наистина ли приемате теорията на автомобила за коледна картичка? Кухо пожелание?
                          На шосето на скорост ще те врътне, където не го чакаш. В калта ще те закопае където минават моторолерите.
                          Трябва ли ти?

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                            Вие направо ме разбихтеПродължавам да се смея...
                            0887/400121 Антон Донев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X