Обява

Свий
Няма добавени обяви.

парното ми не духа топло на VITARA карбуратор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• парното ми не духа топло на VITARA карбуратор

Здравейте фенове, парното ми не духа топло,като загрее колата стрелката не е точно по средата някъде към 80градуса, смених термостата пак си отива на същите градуси и парно няма.
    Помощ, че зима идва а не искам да съм с яке в тази машина

От: парното ми не духа топло на VITARA карбуратор

Колега виж дали ти отваря въобще крана за парното.Пипаш тръбите ако не са достатъчно топли -обезвъздушаване.

Коментар

Кран? Не е ли с клапа?
      Живей така, че ако утре е последния ти ден, да не е необходимо да променяш нещо днес!

Коментар

Първоначално публикуван от respect777 Преглед на мнение
        Здравейте фенове, парното ми не духа топло,като загрее колата стрелката не е точно по средата някъде към 80градуса, смених термостата пак си отива на същите градуси и парно няма.
        Помощ, че зима идва а не искам да съм с яке в тази машина
        Парното на витарките е супер, когато закупих моята не ме питай как в края на декември я докарах от Самоков до Бургас, умрехме от студ.Оказа се че радиаторчето е супер задръстено, като се прибрах опитах да го промия под налягане иии излезе доста мизерия.За съжаление не бях доволен и месец по-късно го смених.След това жегата беше както трябва, хем си е кабрио с кожен гюрук.Съвета ми е да смениш радиатора, само да те предупредя че те чака доста разглобяване
        DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Първоначално публикуван от l.m Преглед на мнение
          Кран? Не е ли с клапа?
          Най вероятно става въпрос за крана на радиатора за парното.А иначе кран и клапа е едно и също само модела/начина/ на затваряне е различен.
          не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
            Най вероятно става въпрос за крана на радиатора за парното.А иначе кран и клапа е едно и също само модела/начина/ на затваряне е различен.

Е не е еднакво, но ефекта е един и същ.
            Живей така, че ако утре е последния ти ден, да не е необходимо да променяш нещо днес!

Коментар

благодаря фенове ще почна от клапата ...

Коментар

Ми там ще минеш най тънко.Виж и жилото което я задвижва, може да се откачило.Ако не......караш наред докато стане топло.Успех!

Коментар

Аз защо ли си мисля , че кран затваря или отваря притока на течност в радиатора , а клапата съответно притока на въздух , който преминава през радиаторчето. Витара няма кран. Писано е доста за парно в други теми. Има ли газова тази Витара и ако да първо махни тройниците и вържи последователно първо парното и след това изпарителя. Провери при загрял двигател дали са еднакво топли и двата мъркуча на радиаторчето .
                  0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Гледам имаш проблем и с оборотите - може и да е общ, така че дай ако можеш повече инфо или пиши от къде си(за да може някой да погледне и да каже....)
                    898450701

Коментар

Първоначално публикуван от ivan popov Преглед на мнение
                      Аз защо ли си мисля , че кран затваря или отваря притока на течност в радиатора , а клапата съответно притока на въздух .
                      Е да де кой казва друго.Въпрос на терминология.А пък за жилото от опит, на един пасат беше се разкачило и не работеше ръчката,може и тук да е така и най лесно се проверява.

Коментар

Е да де кой казва друго.Въпрос на терминология.А пък за жилото от опит, на един пасат беше се разкачило и не работеше ръчката,може и тук да е така и най лесно се проверява.
                        Тц, най-лесно е да хванеш входа и изхода на радиаторчето.Ако на само на входа е топло, проблема е ясен
                        DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

При мен като местя лоста топло-студено се чува и клапата как се мести и отива от едното крайно положение до другото.Пробвай,това май е най лесното.Ако се мести значи отвежда потока от въздух през радиаторчето на парното.Ако пак не топли - както казва колегата пипай маркучите и от там ще се ориентираш дали минава достатъчно количество гореща течност през радиаторчето.Можеш след това да пробваш да го промиеш само с вода под налягане като откачиш и двата маркуча обаче както вече стана реч като се е стигнало до тук едва ли ще помогне.Следва дълго и мъчително разглабяне на цялото арматурно табло,изваждане на радиаторчето и механично почистване(не съм го правил).Има и варианти за подмяна на радиаторчето с ново или пък с такова от друг автомобил.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X