Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зацепване на ангренажен ремък на Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Зацепване на ангренажен ремък на Витара

Колеги ,припомнете ми моля как ставаше това,че не ми се е налагало да го правя до сега.
    Сменях водна помпа и преместих без да искам колелото на разпр.вал.Става въпрос за 8 клапанов мотор.
    0887/400121 Антон Донев

От: Зацепване на ангренажен ремък на Витара

То си има белези и на двете колела, както и на ламарината под горното и на самия блок при долното. На по един от зъбите на колелетата има по точка от пред.
    Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
    http://www.facebook.com/JeepBG
    LZ1GGC

Коментар

Ще ги погледна пак,на колелата ги видях белезите,но на ламарината и блока не!
      0887/400121 Антон Донев

Коментар

Трябва да завъртиш колелата право нагоре и ще видиш белезите.
        Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
        LZ1GGC

Коментар

Да вече ги видях,но не бях сигурен ,благодаря!
          0887/400121 Антон Донев

Коментар

И за да си сигурен накрая превърти коляновия един път на ръка да няма изненади
            LZ1GGC

Коментар

Колеги даите неква схема на зацепването за G16A, къде са тия белези ? Благодаря предварително
              Как да сваля шайбата от кол.вал за да мога да сваля предпазителя на ангр. ремък ????
              Последно редактирано от cifag; 12-08-12, 11:16.
              0888 61 88 57
              goro78@mail.bg

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:uds130.jpg
Прегледи:1
Размер:131.5 КБ
ID:5399066 Ето белезите.
                Бялото BUZUKI 1.6 8в
                0899368772 ;) 0897229322

Коментар

Първоначално публикуван от gogosi Преглед на мнение
                  И за да си сигурен накрая превърти коляновия един път на ръка да няма изненади
                  8 v Неудря клапани.
                  Витара 1.6 моно.Самураи 1.3

Коментар

Първоначално публикуван от cifag Преглед на мнение
                    Колеги даите неква схема на зацепването за G16A, къде са тия белези ? Благодаря предварително
                    Как да сваля шайбата от кол.вал за да мога да сваля предпазителя на ангр. ремък ????
                    Шайбата беше на 5 или 6 болта 6мм,развивашги и излиза.Обаче трябва да свалиш перката, още 4 болчета,апък и радиатора сваляш.Може и без да сваляш радиатора ама ако несиго правил щетие трудно.Мисля,че за капака нее нужно да сваляш шайбата.../така мисля,че беше.
                    Витара 1.6 моно.Самураи 1.3

Коментар

Благодаря на всички за инфото. Работата е свършена успешно
                      0888 61 88 57
                      goro78@mail.bg

Коментар

Пичове ... нямаше да питам, ама гледам темата отворена, та да споделя.
                        Преди месец правихме профилактика на една Витарка (след покупка) - масла, ремъци, както си му е реда, че и малк отгоре.
                        Проблема се получи когато тръгнах да зацепвам ремъка. НЕ пасна на никой белег!
                        Ще го разкажа малко по-многословно, за да е съвсем ясна ситуацията.

Първоначално го зацепих както си е по книжка, аха да палим - нъц. Естествено, реших, че съм ковнал неправилно делкото. 2ри опит, трети ... дето не пали, ами и стартера върти като вентилатор. Писна ми, свалихме капака на клапаните и що да видя - когато всичко е на белег, в ГМТ клапаните стоят отворени. Опа.
                        Започна се едно чесане, четене и псуване. За всеки случай пробвах всички възможни положения и на 2та белега с 2 та варианта на слагане на колелото към разпределителния вал - все не става.
                        Накрая ми писна, нагласих разпределителния вал горе-долу в правилно положение, врътнахме - запали. Започнах да местя с по 1 зъб, докато ми хареса как работи двигателя и в крайна сметка остана така - 3 зъба назад от белезите!
                        Не ми е сефте да сменям ремък изобщо и на Витара конкретно, но никога не съм имал подобен проблем. Направо се видях в чудо!

Става дума за 8 клапановия мотор, Витарката е КБ, испанка, 96та, хардтоп, макар че последното едва ли има значение.

Колата се движи и то добре, обаче ми е много интересно защо се получи тоя цирк? Има ли вариант разпределителния вал или ангренажното колело да са от нещо друго? От 1.3 примерно? Иначе колелото си е точно като по картинките, с 2 белега и с 2 места за зацепване, едното си е белязано с пъпка. Имам едно резервно ангренажно колело от 16 клапанова, белезите са на същите места.
                        Някакви идеи?
                        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X