Колеги дайте моля ви идеи от къде може да идва този проблем,а той е:Когато работи мотора на свободен ход се усеща едно притрисане на двигателя и това се забелязва и на мотора като се погледне в коша.Оборотите на двигателя не се менят и стрелката на оборотомера не играе,но ми се струва че са малко оборотите-около 700.Другия проблем е ,че когато колата не се кара по-дълго време,например ден ,два като я запаля и не държи обороти и те падат(но не рязко)и огасва.После пак паля и напомпвам на гаста 2-3 пъти и се оправя .После когато се кара колата и се пали често проблема изчезва.Ходих на диагностика на две места.Единия ми свали стъпковото моторче и го почисти,но нищо.Другия ми каза ,че колата била записала две стари грешки - темп.датчик за входящия въздух и позиционния датчик за коляновия вал.Освен това ми каза ,че втората ламбда сонда получава инфо все едно че не ми работи катализатора и предложи махането на катализаторите и слагане на резонатори.Отидох при познат махнаха ми катализаторите(по-точно само керамиката на предните два),после заменихме долния с катализаторно гърне ,а не резонатор. Като че ли двг-то се поуспокои,но пак притриса и проблема с гасненето си остана.Единствено колата започна да набира по-добре от ниски обороти ,което е добре!
По колата са сменени всички консумативи-свещи(NGK),ремъци.Забравих да спомена ,че когато не е карана 2-3 дни и е студена се чува един повдигач,но после утихва и когато се кара всеки ден даже не се чува,ако това има значение.
По колата са сменени всички консумативи-свещи(NGK),ремъци.Забравих да спомена ,че когато не е карана 2-3 дни и е студена се чува един повдигач,но после утихва и когато се кара всеки ден даже не се чува,ако това има значение.
Коментар