Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стабилна ли е Витарата при мокра магистрала?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Стабилна ли е Витарата при мокра магистарла?

Ами колеги може би и аз да бях виновен нали твърде бързо карах в мокро време.. но просто на този завои се събира много вода iii самата вода ме изхвърли от пътя. тарколих се 1/2 пъти и паднах на JP линията но тфа беше мин лято ... витарата отдавна отиде в 1 морга, както казахте ламарини се правят и се купуват. на мен нищо ми нямаше седях седмица в болница пускаха ми там некфи сустеми работи но нищо ми нямаше..
    Aprilia 125 1991
    Bashan 200c 2007
    Suzuki Vitara 1.6 16v 1993
    Suzuki Grand Vitara 2.5 1998

Коментар

Малко правописа ти се е загубил, ама...

Коментар

може.. не живея в бг и много много не пиша на български.. извинявам се
        Aprilia 125 1991
        Bashan 200c 2007
        Suzuki Vitara 1.6 16v 1993
        Suzuki Grand Vitara 2.5 1998

Коментар

Първоначално публикуван от gouk Преглед на мнение
          Ами колеги може би и аз да бях виновен нали твърде бързо карах в мокро време.. но просто на този завои се събира много вода iii самата вода ме изхвърли от пътя. тарколих се 1/2 пъти и паднах на JP линията но тфа беше мин лято ... витарата отдавна отиде в 1 морга, както казахте ламарини се правят и се купуват. на мен нищо ми нямаше седях седмица в болница пускаха ми там некфи сустеми работи но нищо ми нямаше..
          Никъде не съм казал че, ти си виновен.Най- напред пътищата са в окаяно състояние .Няма елементарна поддръжка като например окосяване на тревата по банкета та се стигне до огромните дупки.Е и водача си има някаква вина.....
          не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

От: Стабилна ли е Витарата при мокра магистрала?

е, то пътищата ако са идеални, за какво ще взимаш джип

Като всеки парт-тайм "джип" (демек автомобил с повишена проходимост) стабилността е на доста заден план, особено пък на висока скорост над 100-120кмч...

Някои колеги се "изхитрят" да карат на 4х4 при мокро и най-вече при снеговалеж... Но без междинен диференциал не е добре да се кара с повече от 40-50кмч на завои и 70-80кмч на прав участък... За сравнение с моя пасат 4х2 (с предно) се движа на чисто бял път с 60-70кмч на завои и 90-100кмч на магистрала (като няма коли и с повече) - дори когато тръгне да занася в завой, прави го много много плавно и има време за реакция... А с парт тайм 4х4 (особено с не-зимни гуми) поднасянето е внезапно и трудно се овладява... Особен принос за това има ЛСД-то... Една зима с Лендкрузера почти не ползвах волан из квартала леко криввам и "чуквам" газта = завива на 90 градуса

Един колега е писал как Москвича нямал системи за сигурност, пък е "оцелял" Оцелял е щото повече от 80кмч рядко може да вдигне... и то само на право... Е, при нанадолнище може да ги вдигне - нали няма спирачки "като хората"

С две думи витарата не е стабилна на мокра магистрала - избягвайте резките маневри /дори рязко отнемане на газта/, пазете дистанция и както казва майор Костор "изберете безопасната скорост минус 20"

Надявам се скоро да пробвам последното поколение Гранд Витара и да дам отзиви... Уж е по-стабилна
            Последно редактирано от Тедо /LJ73/; 29-09-11, 11:15. Причина: добавка
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
              е, то пътищата ако са идеални, за какво ще взимаш джип

Като всеки парт-тайм "джип" (демек автомобил с повишена проходимост) стабилността е на доста заден план, особено пък на висока скорост над 100-120кмч...

Някои колеги се "изхитрят" да карат на 4х4 при мокро и най-вече при снеговалеж... Но без междинен диференциал не е добре да се кара с повече от 40-50кмч на завои и 70-80кмч на прав участък... За сравнение с моя пасат 4х2 (с предно) се движа на чисто бял път с 60-70кмч на завои и 90-100кмч на магистрала (като няма коли и с повече) - дори когато тръгне да занася в завой, прави го много много плавно и има време за реакция... А с парт тайм 4х4 (особено с не-зимни гуми) поднасянето е внезапно и трудно се овладява... Особен принос за това има ЛСД-то... Една зима с Лендкрузера почти не ползвах волан из квартала леко криввам и "чуквам" газта = завива на 90 градуса

Един колега е писал как Москвича нямал системи за сигурност, пък е "оцелял" Оцелял е щото повече от 80кмч рядко може да вдигне... и то само на право... Е, при нанадолнище може да ги вдигне - нали няма спирачки "като хората"

С две думи витарата не е стабилна на мокра магистрала - избягвайте резките маневри /дори рязко отнемане на газта/, пазете дистанция и както казва майор Костор "изберете безопасната скорост минус 20"
              Е а стига де. Имам над 150000км навити с москвето, скороста рядко е падала под 120 (иначе трудно се минават по 1000км на ден) и никъде не съм се убил.Въпрос на поддръжка и на поне малко замисляне при шофиране.

Витарата е достатъчно стабилна за габаритите си, то затова и вози твърдичко. Ако някой амортисьор си е отишъл, стабилноста също си отива, но то това важи за всяка кола. Аз лично не бих включил 4х4 на мокър асфалт, но всеки сам си решава кога и как да се пребие.
              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

На витарата задница е като пешкир, така хубаво те изпреварва на завоите, че им обирам очите на дрифтарите.
                Не се чувствам сигурен зимата и карам внимателно, пък и с калните гуми съм направо балерина на лед.
                Зимата с две торби цимент и пълен резервоар, съм бетон.

Коментар

Давайте газ смело все пак трябва да е весело
                  Има ли желание, има и начин , няма ли желание - намираме оправдания!!!!!

Коментар

То хубаво даваме съвети ама колегата Kivti не е писал от 1 седмица-дано да е си е избрал возило и да се похвали .
                    Живей така, че ако утре е последния ти ден, да не е необходимо да променяш нещо днес!

Коментар

Благодаря на всички за отговорите!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X