Здравейте! Тъй като Сузуки Витара е със задно предаване, искам да ви попитам дали е стабилна на асвалтов мокър път, няма ли опасност от поднасяне? Все пак колата няма системи ESP и тракшън контрол, а е и с голям просвет което я праваи още по-нестабилна и клатеща се особено при завои. Разбрах, че режим 4х4 може да се ползва само при кал, пясък и сняг иначе излиза от строя ако го включиш при мокър асвалт. Също се (Ви) питам какво ли е пътуването в нея на по-дълго разстояние, до морето да кажем с къса базица? Имам идея да взема такава машинка за единствена кола и тези въпроси не можах да си изясня от многократно ровене с търсачката и прочитане на всевъзможни теми. Ще се радвам на лаконични и Тематични отговори от собственици на Витари. Благодаря!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Стабилна ли е Витарата при мокра магистрала?
Свий
X
-
От: Стабилна ли е Витарата при мокра магистарла?
Пътуването с Трабант е по удобно от колкото с Витара.Лично мнение тази джипка е за гората и може би за къси асвалтови преходи.Може аз да съм предубеден(имах "удоволствието" да използвам такава известно време), но за основен автомобил не става.
-
Първоначално публикуван от kivti Преглед на мнениеЗдравейте! Тъй като Сузуки Витара е със задно предаване, искам да ви попитам дали е стабилна на асвалтов мокър път, няма ли опасност от поднасяне? Все пак колата няма системи ESP и тракшън контрол, а е и с голям просвет което я праваи още по-нестабилна и клатеща се особено при завои. Разбрах, че режим 4х4 може да се ползва само при кал, пясък и сняг иначе излиза от строя ако го включиш при мокър асвалт. Също се (Ви) питам какво ли е пътуването в нея на по-дълго разстояние, до морето да кажем с къса базица? Имам идея да взема такава машинка за единствена кола и тези въпроси не можах да си изясня от многократно ровене с търсачката и прочитане на всевъзможни теми. Ще се радвам на лаконични и Тематични отговори от собственици на Витари. Благодаря!.
Витарата е направена и да се движи и по асвалт било той мокър,заснежен или сух. Това дали ще поднася и ще е стабилна зависи изцяло от теб, с какви гуми ще си, какво ще и е техническото състояние и т.н.
Ако караш с галоши и в завоите се опитваш да влезеш със 100, със сигурност ще е нестабилна.
Дългата витара е достатъчно стабилна, късата предполагам също.Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
Dacia Duster 4WD
Коментар
-
Първоначално публикуван от nikifori Преглед на мнениеПътуването с Трабант е по удобно от колкото с Витара.Лично мнение тази джипка е за гората и може би за къси асвалтови преходи.Може аз да съм предубеден(имах "удоволствието" да използвам такава известно време), но за основен автомобил не става.Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
"Mud Angels" Stara Zagora
Коментар
-
Първоначално публикуван от kivti Преглед на мнение...... Все пак колата няма системи ESP и тракшън контрол.....
Айде после някой да ме опровергае , че българите не са велики шофьори : Хиляди водачи на МПС , с хиляди автомобили , без ESP , ABS и тракшън .... и то на мокро , че и завои ... Боже , как сме живяли , направо не е истина ! ?! Луда работа !Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
Коментар
-
Първоначално публикуван от nikifori Преглед на мнениеПътуването
МнОООго авторитетно, няма що...... За единствена/семейна кола по-добре да е дълга база, тази коята е с 4-ри врати. Има и с автоматична скоростна кутия и с климатик. При това показва приятен разход, добър комфорт и завидна проходимост. На асфалта при скоростите 100/120 км/ч е стабилна. 4х4 може да се ползва и при лек сняг или силен дъжд.
Успех в търсенето, закупуването и бъдещата експлоатация!Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ
Коментар
-
Привет колега. Моят съвет е, щом ще единствена кола да е дълга база. Много добра жипка макар и малка не отстъпва по нищо на големите си събратя. Ако няма да я тормозиш из горите ще ти служи дълго и вярно без сериозни проблеми.Ако разполагаш повече финанси търси нещо с по-големите мотори.Моята е къса но не ми е основно кола минавал съм с нея по 200км на веднъж и смея да твърдя че не е толкова страшноа аз съм 190см 140кг
.Успех в избора!
не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам
Коментар
-
витарката е много добра машинка и спокойно може да си ходиш колкото далеко си пожелаешвозията е прилична ,разхода е прекрасен като за джип,поддръжката е сравнително лесна,части има колкото си искаш както нови така и 2-ра употреба,а това че е със задно предаване не и пречи да е стабилна стига губите да са прилични,но ако ще е единственна колка хубаво е да е дълга база просто заради повечето място защото моята е къса и просто няма багажник та затова съм и махнал задната седалка иначе съм ходил къде ли нЕ с нея
успех и дано имаш късмет да попаднеш на читава витараИма ли желание, има и начин , няма ли желание - намираме оправдания!!!!!
Коментар
-
Аз имам къса витара от около 4-5 месеца и 4 000 километра за това време...Ползвам я за в града и когато ходим в околностите...Карал съм я най-много на 50-60км извън града. ,но не заради друго ,а защото не се е налагало да ходя някъде с нея защото имам кола само за извън града...Не бих се оплакал като цяло...Добре се движи със скорости от 80 до към 110 според мен...На мен моята си ми е удобна и се чувствам добре в нея ако ще ти помогне съм 182см и към 90 кг...Гори ми 8-10 извън градско газ и около 11-13 градско... Не виждам алтернатива за тези пари поне за мен...Хубаво е може би да има климатик наистина ако е единствена...И с 80 кончета е малко слаба за изпреварване по баири...Онзи ден по Шипка минах само две коли и то защото се движеха ужасноооооооооооооо бавно....Нооооо не е чак толкова зле де...Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България
Коментар
-
Аз съм един от малкото, които често карат на дълъг път с Витара, и то къса. Окачването е твърдо и не е най-комфортната кола на тоя сват (не е и замислена като такава), но не е и нищо отчайващо.
Ако пердишната ти кола е била S320 примерно, Витарката ще ти се стори ужасна. Ако си слезнал от Голф 2 дизел - Витарката ще ти се види слънце.
Седалките са малко тесни, място над главата има, за краката - зависи какво очакваш.
На мокър асфалт, стига да имаш що-годе читави гуми, се държи съвсем нормално. Като прекалиш - поднася, но се вкарва много лесно обратно в траекторията. Скорости над 130 не са препоръчителни - може, но си искат повишеното внимание.
Колегите вече многократно казаха, че дългата е по-добре за единствена кола - има повече място, вози малко по-добре и идва с по-мощните двигатели. Динамиката въобще не е толкова зле, моята е 82 коня и на бензин не ми е проблем изпреварване по Шипка. На газ е малко тегав, но то е защото съм му свил доста кранчетата.
В твоя случай бих търсил с автоматични хъбове, които е добре да се инспектират веднага след покупката, да няма недоразумения. Много "майстори" обичат да ги тъпчат мъжката с всякакви странни греси и после може да ти създадат проблем. То това се отнася не само за Витарските.О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...
Коментар
-
Aprilia 125 1991
Bashan 200c 2007
Suzuki Vitara 1.6 16v 1993
Suzuki Grand Vitara 2.5 1998
Коментар
-
Първоначално публикуван от gouk Преглед на мнениедали е стабилна ли) ммм мисля че не много но това е мое мнение ще пусна няколко снимки от доло
и BTW карах само на задно с скорост не повече от 100 км в час на мокър път
[ATTACH=CONFIG]366116[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]366117[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]366118[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]366118[/ATTACH]
Ако беше с друга кола, на същото място и при същите условия, мислиш ли, че картинката щеше да е много по-различна? Само че честно?
Иначе се сещам за поне 5 места, където мокрия асфалт е по-хлъзгав и от заснежения, ако някой е карал на мокро през Котленския проход може и да се сети за 1-2 от тях. Примерно.О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...
Коментар
-
Първоначално публикуван от gouk Преглед на мнениедали е стабилна ли) ммм мисля че не много но това е мое мнение ще пусна няколко снимки от доло
[ATTACH=CONFIG]366116[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]366117[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]366118[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]366118[/ATTACH].Така че няма страшно с Витарата.То на мокро и хлъзгаво със всичко може да стане беля.Миналата седмица на мокро, в града, на остър завой ми поднесе задницата здраво, но изправих без проблем-карах с не повече от 30км/ч.Случката беше с лека кола с предно предаване, гумите са ОК.Така че при хлъзгаво-вниманието х2, може и повече.Безаварийни километри на всички!
Живей така, че ако утре е последния ти ден, да не е необходимо да променяш нещо днес!
Коментар
-
[ATTACH=CONFIG]366116[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]366117[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]366118[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]366118[/ATTACH]не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам
Коментар
-
Много си зависи от теглото на дясната обувка. Най съм се въртял със Волво 855 - добре, че нямаше насрещно движение. Това на "летището" до Пазарджик. Колата беше чисто нова и от мерак да видя колко ще вдигне....
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар