Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна шпилки на главина с ABS

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Смяна шпилки на главина с ABS

Предстои ми смяна на шпилки на предна дясна главина.(заради липсваща и помляна резба).
    Но като погледнах отзад главите на шпилките, забелязах че пред тях има малък венец със зъби.Предполагам, че е от АБС-а.Височината му е толкова, колкото да опрат в него главите на шпилките при евентуалното им избиване от главината.
    Освен това нямам никакъв опит със сваляне на главина-прочетох за проблем с датчика на ABS-a, също и че при някои модели коли се сваля и лагера.....
    Не намерих по-подробно описание за сваляне на витарска главина с ABS..
    Въпроса ми е рисковано ли е да се сменят шпилки?
    ..или ще ме посъветвате направо да търся здрава главина, нова предполагам е скъпа, а тука в Хасково по моргите няма такива витари с ABS
    Ако някой може да разясни нещо повече, ще съм благодарен
    Grand Vitara 1.6i 16V (94Hp)2001
    Недостатъчното количество просто ще свърши, недостъчното качество може да те довърши !
    'Толкова млад, а вече кривнал от пътя'

От: Смяна шпилки на главина с ABS

Ами ето и отчета за приключилия вече ремонт.Може пък да е от полза за някой, зима наближава, на гумаджийките пистолети им идва силата..
    След като попрочетох ръководството SQ416, се сетих, че не е за мен цялата тази операция.Особено моментите където се споменава "special tool" , а те бяха доста, повече от три специални инструмента.
    Колата бе закарана на майстор.По-особените неща са :
    1.Така наречения диск(венец) на АБС-а , може и трябва да се избие внимателно, за да не се изкриви или спука.Точно заради тези възможни проблеми, в ръководството е написано дебело: Винаги след избиване - да се сложи нов! Да , ама не и в БГ! Никой магазин не го държи в наличност. Поне тука, из прованса , де....! Естествено си сложихме стария диск.
    2.Трябва да се внимава и с датчика на ABS-a, който също се сваля.
    3.Сваля се и лагера на главината.
    4.Шпилките в крайна сметка ги поръчахме на стругар.Въпреки риска от разлика в материала-иначе трябваше незнайно колко дни да стои разглобена колата.От 5 морги в региона, никъде не намерих разкулачена витара(здрави машини, ей,) Само в едната, казаха че имат някакви разни шпилки, но трябвало да нося старата, а не беше извадена още......В единствения магазин където имаше 4 различни вида заводски шпилки, се оказа, че никоя не пасва по диаметър на шлиците, въпреки че гайката се навиваше идеално...
    А всичко почна от невинен опит за смяна на предни накладки.
    Накрая ги сменихме, де .Сложих Кашияма, доколкото разбрах - едни от по-добрите марки, измежду средната хубост на пазара.
    Grand Vitara 1.6i 16V (94Hp)2001
    Недостатъчното количество просто ще свърши, недостъчното качество може да те довърши !
    'Толкова млад, а вече кривнал от пътя'

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
    X