Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Досаден проблем в ходовата част

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Досаден проблем в ходовата част

Витарата ми е 92г. и при преминаване през определен вид неравност се получава нещо като удар от задния мост, все едно има луфт и се движи напред назад. Рядко се получава, в зависимост от бабуната, която преминавам. Така е вече 2г. и не съм сигурен дали се е получило след повдигането или си е от преди това.
    Мисля че е от тампоните на щангите, но не съм сигурен, днес-утре ще я вдигаме на подемник за да я огледам отдолу, нали трябва нещо да се прави.
    През това това време може да давате предложения, мнения, идеи от какво може да е, както и начина му за решение.

От: Досаден проблем в ходовата част

Първоначално публикуван от Лъчезар Преглед на мнение
    Витарата ми е 92г. и при преминаване през определен вид неравност се получава нещо като удар от задния мост, все едно има луфт и се движи напред назад. Рядко се получава, в зависимост от бабуната, която преминавам. Така е вече 2г. и не съм сигурен дали се е получило след повдигането или си е от преди това.
    Мисля че е от тампоните на щангите, но не съм сигурен, днес-утре ще я вдигаме на подемник за да я огледам отдолу, нали трябва нещо да се прави.
    През това това време може да давате предложения, мнения, идеи от какво може да е, както и начина му за решение.
    Провери и А-рамото .
    Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
    New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Да не са ти къси амортесорите и след повдигането да нямат ход на долу.
      Николай Георгиев 0+
      тел.0887357722

Коментар

Не, от опел астра и вартбургови пружини. Дори и да са къси, не се получава при пълно разчекване, дори при малки неравности се усеща този луфт/според мен надлъжен на задния мост/. На кардана също имам подложка, ако въобще има значение, все пак не трябва да има удари там.
        speed750, прав си може и от него да е.

Коментар

Не, от опел астра и вартбургови пружини. Дори и да са къси, не се получава при пълно разчекване, дори при малки неравности се усеща този луфт/според мен надлъжен на задния мост/. На кардана също имам подложка, ако въобще има значение, все пак не трябва да има удари там.
          speed750, прав си може и от него да е.
          Махни подложката на кардана .
          0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

А рамото и при мен е същото ,моята още не е повдигната , първо почна да чука като съм на 4Х4, а сега вече и само на заден мост .Дано не стане тоталка докато се наканя да я вдигна и да и направя една профилактика на ходовата преди зимата
            Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Моите 5 стотинки:
              Провери си надлъжните щанги. По-точно болта с който се стяга в предната част на щангата-към рамата. На вътрешната втулка на тампона трябва да има едни зъбчета които при стягане на болта се "впиват" в ламарината на ушите, и тампона не мърда. Аз страдам от износени "зъбчета", и когато болта се разхлаби(а той се разхлабва, о как се разхлабва...)-започва да ходи напред-назад в ушите на рамата.

Но това се усеща повече при подаване и отнемане на газ-задницата играе наляво-надясно, и управлението става доста непредвидимо.
              Но все пак ги прегледай де, нищо не ти струва.
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Нищо не открихме отново, мачках с една щанга наред, където има тампони и възможност да се е поизносило. Ябълката на А рамото също, всичко си е стегнато и не мърда.
                Като погледнах кардана, гледам няма ми я подложката, брех викам да послушал съм Ванката навремето, още в началото, чак не ми се вярваше. Прегледах архивите http://www.offroad-bulgaria.com/show...t=58264&page=2 и видях, че съм я правил. Та тогава се сетих, че като я слагах, кардана ставаше много натегнат и трябваше или да се удари още една стружка на фланеца или да отпадне. Явно ме е домързяло да я нося пак на стругаря.
                Майстора заключи, че е от амортисьорите, че били Оптимал и имали луфт през средата. Предложими рефлекс на Монро, маслено газови за около 200лв комплекта. В момента са ми маслени возят, меко и според мен са добре, вярно че клати повече, но пък с газовите ще друса/поне според мен/. Нещо не ми се правят проби за 200лв, докато са ми здрави оптималките.
                Коле, ще погледна тия зъбци, но не се получава при подаване на газ, а когато задния мост преминава през сравнително малка бабуна и то на определена скорост.
                Май ще си търся други проблеми

Коментар

Друга вероятност-да имаш скъсано купе на мястото където се захващат болтовете за хващане към рамата. Щом прихлопва при малка неравност-може купето леко да подскача спрямо рамата, и тогхава да се чува тропането

Коментар

Абе мой'та хлопаше отзад в тампоните
                    Толкова беше изгнила,че тампоните на купето се бяха вмъкнали вътре и клопаше в рамата като мина през дупка със задните колела
                    Мислих,Мислих и на Края го измислих - Не Може така,Треа нещо да се Измисли

Коментар

Майстора заключи, че е от амортисьорите, че били Оптимал и имали луфт през средата. Предложими рефлекс на Монро, маслено газови за около 200лв комплекта.
                      Б и ли ми пратил връзка с този майстор, че моите амортисьори май са за смяна, а 200 кинта за комплект ( 4 броя?) ми се вижда добра цена.
                      Няма значение с колко може да се вземе един завой, важното е с колко не може.

Коментар

Първоначално публикуван от metero Преглед на мнение
                        Б и ли ми пратил връзка с този майстор, че моите амортисьори май са за смяна, а 200 кинта за комплект ( 4 броя?) ми се вижда добра цена.
                        Съжалявам,че се намесвам,но ще ти разваля кефа! ...?Става въпрос само за задни аморт. .....едвали са 4-те,при положение,че предните дори Оптимал са 150лв двата!
                        Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Лъчо, струва ми се, че ти е слаба музиката в джипката

Коментар

Вярно е, единия ми говорител пращи и затова слушам тихо.

Кольо отдолу е слънце, все пак е италианка, няма ръжди скъсано или ударено.

metero, няма какво да допълня, CrAzY_eMo е прав.

Явно така ще си остане, все пак се усеща изключително рядко и то само по черно.

Коментар

Лъчо, Лъчоооо, да ти имам проблемите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X