Обява

Свий
Няма добавени обяви.

окачване заден мост на Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• окачване заден мост на Витара

взех на скоро една Витара ( JGMC) и има май някакъв ход на моста в страни ,но не е постоянно а само когато мина през дупка,легнал полицай ..т.н. та въпроса ми е : това от изпуснали амове,тампони,лагери или от шарнира на който стабилизира задния диф може да се получи .Също така при по-рязко потегляне има така наречения УДАР нещо не е стабилно и бих се радвал на малко помощ на къде да се насоча
    Има ли желание, има и начин , няма ли желание - намираме оправдания!!!!!

От: окачване заден мост на Витара

Насочи се към шарнира на А-рамото.
    Ако се окаже той(почти на 100% съм сигурен), имаш няколко вариант за действие... нов(върви заедно със самото А-рамо и цената определено няма да тi хареса!!), стар и здрав или някъв тунинг - има тук във форума описани няколко вариант. Рециклирани или подмяна с шарнир от друга кола. Примерно уаз.
    о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Според Иван Попов ьяарнира от УАЗ не издържа. Сега съм с такъв, и май се убевдашам, че е прав.
      Пак според него най-доброто решение е кормилен накрайник от бус Форд. Не съм го пробвал, и не мога да изкажа мнение, но вярвам на Иван, каквото е казал досега-все е било вярно.

А проблема с клатенето определено е от А-рамото. И аз докато докарам моята витара от Враца до Яумен на всеки завой си мислех, че ще се обърна, или поне ще изляза извън пътя... Нестабилността е обща черта на джиповете с А-рамо, може да се излекува, но е заигравка и не си струва. Лесно и бързи се свиква, и не прави впечатление след това.
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

и аз си мисля ,че е от това А-рамо защото имаше едно "чукане" но шарнира има за натягане и след като го натегнах чукането изчезна и клатенето намаля ,но има още какво да се желае другото което ме интересува е : витаровия шарнир на А-рамото има ли за регулировка или моя е вече присаден от друго ,че нямам друга витара на около да сравня

Коментар

Първоначално публикуван от kamarashev25 Преглед на мнение
          и аз си мисля ,че е от това А-рамо защото имаше едно "чукане" но шарнира има за натягане и след като го натегнах чукането изчезна и клатенето намаля ,но има още какво да се желае другото което ме интересува е : витаровия шарнир на А-рамото има ли за регулировка или моя е вече присаден от друго ,че нямам друга витара на около да сравня
          Няма !
          0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

благодаря за отговора

Коментар

Днес смених маслото на двата дифа,скорости,раздатка и вече съм много доволен остана само да сменя гумите и да видя тоя шарнир на А-рамото от какво е и как да го ремонтирам луфта му е съвсем малък почти не се забелязва ,но ме дразни че има нещо което не е наред и ще се погрижа и за него. Много бих се радвал ако витарата има "хронични" болести да ми споделите какво показва опита ви та да погледна и аз за всеки случай

Коментар

Днес смених маслото на двата дифа,скорости,раздатка и вече съм много доволен остана само да сменя гумите и да видя тоя шарнир на А-рамото от какво е и как да го ремонтирам луфта му е съвсем малък почти не се забелязва ,но ме дразни че има нещо което не е наред и ще се погрижа и за него. Много бих се радвал ако витарата има "хронични" болести да ми споделите какво показва опита ви та да погледна и аз за всеки случай
                ЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪ Ръждъ
                Лудак

Коментар

ами джипката която взех сега е кърпена и то кадърно и старателно обработена с някакво покритие подобно на антикор и ръждата не ми е проблем за сега

Коментар

Колега реши ли проблема с А-рамото на задния мост и как? Този проблем ме мъчи от известно време и не знам кой вариант за ремонт да избера. Отворих и тема специално за а-рамото на Витарките. Ако можеш да ми помогнеш по някакъв начин моля те дай някакъв съвет по темата пък и някоя друга снимчица няма да е излишна. Благодаря ти предварително!!!

Коментар

Да разбутам темата - не искам да отварям нова .
                      Днес се заиграх да сменям карета на кардана нали изкарвали само 10 000 . Пък вече минах близо 50 000 и викам време е .
                      Имаше някакво изчаткване при потегляне и спиране и викам - най-после се обадиха.
                      Легнах под колата и първо диагностика на ръка , после със чукче и шанга ....
                      Абе каретата са си здрави - нищо , че са от ВАЗ .

Гледам едни тампони дето не ми харесаха на пръв , втори и всеки последващ поглед .
                      Става въпрос за стабилизиращите щанги на задния мост (ако въобще такова им е името)
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:rearaxe.jpg
Прегледи:1
Размер:60.3 КБ
ID:5730693
                      Става въпрос за елемент едно - Lower rod . Как му е названието .... За мен си е стабилизираща щанга на задния мост.
                      Та тампоните на тая щанга са видели и хубави дни - ама вече им е време ....
                      Търсих из каталозите на онлайн магазините - не ги видях (може и малко да съм търсил) .
                      Към кого да се "обърна" за два такива кокала с тампони . Или само тампони.

Коментар

Така се казва, и за това служи, има ги във Фебест, сайта им е добър, търси се и по оригинален номер, или в търсачката, може и по телефона. Зора е в махането

Коментар

Това са си носачите, не са стабилизиращи щанги.
                          Ето ти номера на тампоните 46314-85C00, търси по магазините.

Коментар

Иване, моите уважения, ама носача завършва с шарнир и се казва на английски Control Arm не Lower Rod, идеята им е освен да се движи нагоре-надолу и да ограничва движението настрани на моста, като им се скъса ухото и нямаш носач, вече или така преведеният долен Прът

Коментар

http://www.dbk-dimitrov.com/dbk-dimi...a-jimny-sz-022
                              Хората ги пройзвеждат на много прилична цена и много добро качество.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X