Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Всички неща имат пръв път, някои обаче остават завинаги! (Vitara)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Всички неща имат пръв път, някои обаче остават завинаги! (Vitara)

Здравейте на всички,
    Много отдавна исках да имам високопроходима машинка и отскоро съм съсобственик на първия си джип. (Не трябва да се забравят и жените все пак).

Та ... джипа е Vitara, дълга база 2.0 V6.
    След известни перипетии в началото (разбрах поне. че части за двигателя има единствено в официалния представител) вече моторчето работи по-добре. Разбира се всичко стана не и без голямата помощ и съдействие оказана от двама души, доколкото разбирам доста емблематични фигури във Вашите среди.

Джипа не става за истински off-road, но ще видим, току виж съм си купил и друг - за чупене . Мерак имам, съпругата ми също, остава да уредим и финансовия въпрос.

Ако не е нахално бих искал и да питам нещо: В момента е обут с асфалтови гуми 215/65 R 16 (поизтъркани). Каква марка, шарка и размер биха били най-удачни за леки разходки, и отделно за по-тежки? Могат ли да се намерят ламаринени джанти и задължително ли трябва да са за Vitara?

Ще се радвам да разбера компетентните Ви мнения по въпросите и се надявам един ден и аз да мога да отговарям дори и на по-засукани въпроси .

Лека седмица!
    ... to be continued

Re: Всички неща имат пръв път, някои обаче остават завинаги! (Vitara)

Здравей колега Ivich, във форума има наистина много информация. Разгледай, и съм сигурен че ще намериш много различни мнения, както и много спорове, около въпросите които те интересуват. Ако тогава имаш конкретни въпроси, сигурен съм че ще получиш отговор. Поздрави!
    VARADERO SD2

Коментар

Да си я караш със здраве и безаварийно.Сподели какви проблеми си имал със двигателя.Колкото до джантите мисля че и в момента във ''купувам продавам'' има стоманени за витара.
      Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Колега, аз продавам стоманени джанти от Самурай. Стават и за Витара . Повече инфо тук:

http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=9224

Коментар

с малко тунинг става и за по-сериозен офроуд, стига разбира се да не ти е жал да я дереш и блъскаш по горите...
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Проблем с двигателя

Проблема с двигателя беше, че работеше малко като дизелче, особено при първоначално стартиране .
            Оказа се, че е доста разтегната дългата ангренажна верига, но за всеки случай сменихме и хидравличния обтегач и успокоителите. Трябва да се отбележи, че Н.Р. още при първото заслушване в двигателя, разбра какъв е проблема.

Следващата неприятност беше, че за този двигател никъде нямаше части на склад, а мотора беше вече разглобен. Обаждах се по тел. на Миркат и всички магазини за японски части в София, Пловдив, Бургас, Варна ....... няма и няма верига. На всичкото отгоре тъпите търговци не предлагат експресна доставка на части с куриерски фирми, ами трябва да чакаш 3-4 седмици.
            Като се обадих обаче на представителя на Suzuki в Солун се оказа, че там има всичко, само трябва да отидеш и да си го вземеш ... ми ей го къде е Солун , влака тръгва в 7 и се връща обратно в 17 ч.

За последно реших все пак да отида лично в Миркат и след много любезното отношение и съдействие от тяхна страна намериха една останала верига в сервиза им и след 15 мин. ми я донесоха....no comment.

Хайде стига толкова съм писал, че стана много дълго.
            ... to be continued

Коментар

Благодаря ти за отговора.Просто се опитвам да систематизирам проблемите със този мотор, зашото следващото поколение употребявани витари които ще се внасят у нас най вероятно ще бъдат със двулитровата версия v6 и по рядко 2.5 Написаното от теб ще ползва и следващите собственици на такъв автомобил със подобен проблем.
              Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Здравей, да си я караш със здраве...
                относно гумите, най-подходящият размер според мен е 225/75/16
                аз съм със такива...
                ако можеш да вкараш 15" джанти ( аз не можах опират в сп. апарати ) размера е 235/75/15. С подходящ лифт влизат и 31”
                За офф колата става само трябва да я прежалиш. Много ми е интересно да споделиш колко харчи ?
                LZ1RED

Коментар

Честито!!!
                  Значи, джантите са: централен отвор 108; PCD - 5x139,7
                  Гуми: за леки разходки си взими някакви A/T (All Terrain), а за нещо по хард: Malatesta Kobra NT (nqma greshka!)
                  Поздрави.
                  Vitara 1.6 8V; +/-80hps; Kobra NT-235/75 R15; FJ 48"

Коментар

Sorry за забавянето, ама и аз не знаех колко ми харчи още.
                    Сега след около 200 км само градско в Сф засякох около 10.5 - 11 л/100км. Аз останах приятно изненадан, като дори и не отидох на профилактична диагностика в Миркат, а имах записан час.

За извънградско ще мога да споделя след празниците като се върна от ходене до Златоград в Родопите.

Поръчал съм си и газов инжекцион, който ще монтирам също след празниците, така че ще мога да Ви кажа впечатленията си ... след известно време.
                    ... to be continued

Коментар

Първоначално публикуван от sineto Преглед на мнение
                      Благодаря ти за отговора.Просто се опитвам да систематизирам проблемите със този мотор, зашото следващото поколение употребявани витари които ще се внасят у нас най вероятно ще бъдат със двулитровата версия v6 и по рядко 2.5 Написаното от теб ще ползва и следващите собственици на такъв автомобил със подобен проблем.
                      Колеги аз като заклет витараджия и собственик на 1.6,16v, дълга
                      база се присъединявам към мнението на колегата sineto. Нека тук
                      максимално разнищим този модел 2.0,V6 защото за него все още
                      инфото е много оскъдно а явно това ще е следващата ми джипка.
                      А между другото мобилето /DE/ e пълно с такива в много прилично състояние и на прилични цени.
                      NISSAN TERRANO II , 2.4 i,къса база,BF Goodrich Winter slalom, 235/75/15

Коментар

Разход на газ

Здравей "redair",
                        Радвам се, че се запознах и с теб, обаче тъй като нямаше време да ти взема координатите, и още не мога да пиша л.с., а пък ти обещах да ти кажа колко харчи газ Витарата с новия газов инжекцион.

... та на градско разхода се дигна и стигна 14.4л газ/100км.

Съжалявам, че не можахме да си поговорим по-дълго, ама така се случи. Любимата държеше в скута си една сладоледена торта... беше доста горещо... тортата беше започнала да се разтопява.... за малко да стане беля .

Надявам се, че следващият път няма да има такива непредвидени обстоятелства.
                        ... to be continued

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X