Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Свещи на Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Свещи на Витара

Здравейте, преди около месец витарката ми започна да "буботи" като на 2 цилиндъра и разбира се се оказа, че едновременно 2 от свещите ми са се предали. Отидох при един познат и ги свалихме. Оказа се, че предния собственик някаде из Германия е заложил на някакви странни (за мен) свещи които по думите на познатия ми са утриумни(или нещо подобно(слаб съм с химичните елементи)) и издържат до 80х. километра. Посъветва ме да си купя пак такива или подобно. Наскоро бил сменил на галаксито си и цената им била около 20+лева. Казах - ОК и се запътих да пазарувам Разровихме се в един магазин за авточасти и единствените близки като цена бяха един свещи "беру ултра екс платинум" 22-23лв броя. Взех ги и на другия ден ги сменихме. Двигателя заработи както си трябва. Тук е момента да вмъкна, че витарата работи само на газ. Мина ден и БУМ - гръмна. Беше ми се случвало само 1 път със старите свещи за 2 години. Обаче ето вчера ми гръмна за 4 път и явно причината е, че свещите не ми понасят. Самото "бум" се случва единствено когато на 1ва скорост не я изфорсирам повечко и превключа на 2ра и оборотите не са достатъчни да тръгне,а се позачуди и гърми.
    Посъветвайте ме към какви свещи да се насоча, макар и от по-евтините (ако трябва на 10 000к ще си ги сменям ама поне да не гърми.

двигателя е G16C 1.6 16к. (sidekick)

От: Свещи на Витара

Сложи каквито препоръчват от Сузуки и няма да имаш грижи.

Коментар

За описаното на предния капак ли става дума ?

Коментар

Ако пише там, купувай смело.
        Ако не, чети в менюала.

Коментар

Колега провери си и токовите кабели и лулите към свещите!

Коментар

Може и свещите, но ,провери си филтрите, кабелите и т.н. Много неща може да са заминали за 2 г.
            Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

Коментар

Днес ми е малко дъждовно, утре ще се занимая, тъкмо ще изчакам за предложение на марка с конкретни впечатления.

Коментар

Щом караш на газ, колега купуваш еднополюсна задължително, като марка можеш да се спреш на AcDelco или NGK, успех

Коментар

Отиваш в най-близкия представителен магазин на"БОШ" и си купуваш свещи,които са предназначени специално за "газ" и "метан".Струват около 22лв.-четирите,те са с един електрод и разстоянието е нагласено заводско 0.7-0.8мм,каквото се препоръчва при работа на двг. предимно на "газ".Аз карам с такива вече 15000км. и нямам никакви проблеми.На около 20000 трябва да ги сменя,защото толкова им дават пробег,не че дават някакви признаци че си заминават... Успех!
                  SUZUKI "GRAND VITARA" 2.0 (16V)-J20A + MITSUBISHI "OUTLANDER"-2.4- AUTOMATIC

Коментар

Аз гледах и други свещи предназначени за газ и метан само, че там цената беше около 38-40лв/бр.
                    А това, че за газ трябват еднополюсни свещи не го знаех. Тези от който се оплаквам са четириполюсни.

Коментар

това за свещи на газ си е малко ала бала , и за единия полюс не съм много съгласен , на колата бях с NGK триполюсни заводски сложени с емблемата на ауди фолксваген , само господ знае на какви километри са , и нямах никви проблеми ни на газ ни на бензин , минах и аз 100 000 км на газ и ги смених с BERU пак триполюсни , и вече 25 000км нямам никви проблеми , според мен си сложи тези които ги дават за витара(на капака) , и на мен ми предстои смяна на свещи , ще си взема NGK пък каквото ще да става , по късно ще погледна точния модел и ще ви пиша
                      Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

NGK BPR6ES / ND W20EXP-U това го дават при мен

Коментар

аз съм с NGK BKR6E /ND K20PRU

Коментар

http://translate.google.bg/translate...%26prmd%3Divns

това е свеща ,дават я еднополюсна от нормален клас , цената е 5 лв за брой

http://daredevil.bg/motoshop.bg/kons...k-bpr6es-7822/ , това е цената и

Коментар

Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
                              http://translate.google.bg/translate...%26prmd%3Divns

това е свеща ,дават я еднополюсна от нормален клас , цената е 5 лв за брой

http://daredevil.bg/motoshop.bg/kons...k-bpr6es-7822/ , това е цената и
                              Колко е NGK не ми се и мисли
                              Слагай нормални еднополюсови свещи и виж как ще е ,другите за газ нестават или по точно неработят добре .
                              Лудак

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X