Здравейте, преди около месец витарката ми започна да "буботи" като на 2 цилиндъра и разбира се се оказа, че едновременно 2 от свещите ми са се предали. Отидох при един познат и ги свалихме. Оказа се, че предния собственик някаде из Германия е заложил на някакви странни (за мен) свещи които по думите на познатия ми са утриумни(или нещо подобно(слаб съм с химичните елементи)) и издържат до 80х. километра. Посъветва ме да си купя пак такива или подобно. Наскоро бил сменил на галаксито си и цената им била около 20+лева. Казах - ОК и се запътих да пазарувам
Разровихме се в един магазин за авточасти и единствените близки като цена бяха един свещи "беру ултра екс платинум" 22-23лв броя. Взех ги и на другия ден ги сменихме. Двигателя заработи както си трябва. Тук е момента да вмъкна, че витарата работи само на газ. Мина ден и БУМ - гръмна. Беше ми се случвало само 1 път със старите свещи за 2 години. Обаче ето вчера ми гръмна за 4 път и явно причината е, че свещите не ми понасят. Самото "бум"
се случва единствено когато на 1ва скорост не я изфорсирам повечко и превключа на 2ра и оборотите не са достатъчни да тръгне,а се позачуди и гърми.
Посъветвайте ме към какви свещи да се насоча, макар и от по-евтините (ако трябва на 10 000к ще си ги сменям ама поне да не гърми.
двигателя е G16C 1.6 16к. (sidekick)

Посъветвайте ме към какви свещи да се насоча, макар и от по-евтините (ако трябва на 10 000к ще си ги сменям ама поне да не гърми.
двигателя е G16C 1.6 16к. (sidekick)
Коментар