Обява

Свий
Няма добавени обяви.

VITARA 2.0 TD 98

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• VITARA 2.0 TD 98

Здравейте колеги, скоро ще копувам Витара дълга база с 2.0 Турбо дизелов мотор 98а година. Изчетох доста теми но никъде не можах да намеря информация за този автомобил. Изтересува ме двигателя дали е добър, дочух че е производство на Мазда но не съм сигурен. Интересувам се за евентуалния разход. Навсякъде чета, че витарите попринцип са с задно предаване ако не са пуснати на 4х4, но продъвача не спря да ми спори че е с предно и такива работи. Просто искам повече инфо за автомобила. Предварително казвам, че това ще ми е първото 4х4 и нищо не разбирам

Re: VITARA 2.0 TD 98

дори да не разбираш ти е простено, ама какъв е тоя Продавач, който не знае какво продава??? витарата е класически "парт тайм" - постоянно задно предаване + ръчно включващо се предно, без междинен диференциал /не трябва да се кара на асфалт в положение на малкия лост Н4 или L4 /... ако Продавачътти казва нещо друго, много внимавай!
    по каталог й дават 7-8/100 нафта смесен разход, което е към 2л/100 по-малко от бензиновите версии... ако двигателя е мазда, не може да имаш никакви притеснения за него... има вариант и с двигател рено, но той е 1.9ТД
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

E продавачите си ги знаеме, аз като член на "пежо клуб българия" присъствах на разговор с продавач който ни спореше, че нямало 306 HDI, а на 10 метра от нас се продаваше такава. Така че им е простено, че са прости! Нещо друго да ми кажете по подръжката на такава кола? Какво е задължително да се провери и смени по окачване и предаването? За мотора си е ясно като всеки дизел трябва да се обслужи.

Коментар

как "какво да ги правиме като са прости"???
        Казваш, че не щеш кола от човек, който уж това му е занаята, а не знае какво продава и отиваш при друг!

имайте предвид, че вероятността да купите счупен автомобил от търгашите е огромна - те принципно внасят проблемни автомобили и ги пробутват на неопитни купувачи! много трудно се прави бизнес със внос на здрави /изправни/ коли!

търсете си кола по възможност от човек който я е ползвал /а не я е докарал за търговия/, желателно по-заможен...

и още нещо - дизелите са доста по-скъпи, ако цената е като за бензинова, значи има нещо нередно...

разгледай тук
        дизеловите http://mobile.de/SIDUxQcy8sN9.Pxs3Fl...&doSearch.y=12

бензиновите http://mobile.de/SIDAyGDlcM3N4mCRU6g...4&doSearch.y=8

няма логика да намериш същото в БГ на по-ниска цена!
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Ако тази е с предно,то значи,че нещо се е случило с раздатката и са я направили някак да движи поне на пр. мост за "здаване",пък който я купи да му мисли.На такива мисли ме навежда упоритото повтаряне,че колата е с предно и т.н.Понеже често си общувам с авто търговци,със сигурност знам,че мъкнат коли с дефекти,тук ги потягат и продават.
          Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
            Ако тази е с предно,то значи,че нещо се е случило с раздатката и са я направили някак да движи поне на пр. мост за "здаване",пък който я купи да му мисли.На такива мисли ме навежда упоритото повтаряне,че колата е с предно и т.н.Понеже често си общувам с авто търговци,със сигурност знам,че мъкнат коли с дефекти,тук ги потягат и продават.
            Да, случвало се е неведнъж - горд планински орел забрави да изключи двойното на асфалта вследствие на което задния диф се срязва и неубиваемият автомобил остава с предно
            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Хм, това значи трябва добре да се провери за предното. Кажете ми тест как на място да проверя дали работи всичко по предаването. Иначе цената на колата не е ниска, става въпрос за 12900. Има всичките му екстри и кожен салон. Къде евентуално мога да я закарам да видят предаването (за София става въпрос)?Иначе колата е като тази, не е гранд витара като линковете които е пуснал колегата

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                Да, случвало се е неведнъж - горд планински орел забрави да изключи двойното на асфалта вследствие на което задния диф се срязва и неубиваемият автомобил остава с предно
                Не би ли трябвало в този случай колата да върви само като е пусната на 4Н?

Коментар

Първоначално публикуван от sasho_tzvetanov Преглед на мнение
                  Хм, това значи трябва добре да се провери за предното. Кажете ми тест как на място да проверя дали работи всичко по предаването. Иначе цената на колата не е ниска, става въпрос за 12900. Има всичките му екстри и кожен салон. Къде евентуално мога да я закарам да видят предаването (за София става въпрос)?
                  Не е нужно да я караш в сервиз - просто я прабвай на хлъзгаво някъде, или на наклон.
                  Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Не би ли трябвало в този случай колата да върви само като е пусната на 4Н?
                    4Н и 4LO - иначе не върви

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                      4Н и 4LO - иначе не върви
                      Значи продавача просто не знае какво продава защото като я пробвахме си вървеже на 2х4 и на 4Н.

Коментар

Значи продавача просто не знае какво продава защото като я пробвахме си вървеже на 2х4 и на 4Н.
                        Поне може да си спокоен че задното и е на място
                        Изкарайте я някъде на хлъзгаво и хубаво я настъпи и питай после дали си вярва на очите че боксуват задните колела

Коментар

Никой ли няма такъв автомобил да каже от първо лице за какво става на въпрос, най-вече за разход и поддръжка?

Коментар

колега що се палшиш от разхода става въпрос за дизел подръжката е ясна зимаш и сменяш
                            ремаци филтри масла от там на татак зависи от теб ако караш всяка неделя на хард разходки май ше е по тежка подръжката ако женати кара децта на училище може и нищо да не пипнеш...
                            поздрави

Коментар

Няма да ходя на хард разходки (поне така си мисля) ще ползвам джипа повече като кола, ама знам ли какво ще стане по нататъка, защото като ви гледам снимките от разходките направо ми текат лигите .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X