Обява

Свий
Няма добавени обяви.

семеринг на коляновия вал на витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: семеринг на коляновиа вал на витара

[QUOTE=SaTaNaTa_83_stz;1495224]Кажи ми защо да свал? Че като отварях аз моята стефко ми свали помпата за 3мин.[/QUOT

коя помпа ти е свалил за 3 мин? или пак не четеш добре ,или стефан е факира мити , на всички коли маслинните помпи са в картера , има и друга вероятност или картера ти се държи на две болчета или изобщо нямаш картер
    Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

не бе тоше на витарата е отпред на коляновия вал зад колелото на ангр. ремък. а смукатела си е в картера. е все пак трябва да се свали радиатора и всички ремъчни шайби. за 3 мин ?????? - факирска работа - илюзиа.
      899180483

Коментар

васе аз като свалих двигателя и сменях семеринга отпред няма помпа , освен ако не става въпрос за предното капаче до шайбата на коляновия вал , има една кингиритова гарнитура ако става въпрос точно за нея да ама 3 мин ????

Коментар

Момчета, ПОМПАТА е на коляновия вал и НЕ се сваля картера, за да се смъкне и тя. Семеринга е също на нея. Смукателя НЕ е хванат за помпата.
          Сатаната се бъзика, но съвсем малко: понеже направих една грешка при сглобяването и се усетих чак когато всичко беше сглобено до последно, та после играх целия цирк наново - като е потренирал човек, с разкачането на радиатора, свалянето на помпата, слагането и така нататък, до палене на двигателя - 45 минути, от които 10 само за наливане на антифриза, че там бързо не става. Помпата е тъкмо "онова капаче" - обикновена помпа с вътрешно зацепване, като на повечето япончета.

Естествено, на първо разглобяване, докато се очисти всичката мизерия и така нататък, минава доста повече време.
          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

е аз да съм казал друго . само ,че що я сваляте тая помпа не стана ясно.нали не заради семеринга ?
            899180483

Коментар

Виж другите мнения и ще разбереш що обяснявам
              А помпата в конкретния случай я свалях, защото гарнитурата беше скапана и също оттърваше масълце. Някой беше правил някакви гимнастики преди това.
              Иначе ако е само за семеринга - наистина няма нужда, достатъчно е да се махне ангренажното колело.
              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

За смяната на предния семеринг на коляновия вал е нужно да се махне:
                1. Външен ремък
                2. Шайбата на външния ремък на водната помпа и коляновия вал
                3. Предпазния капак на ангренажния капак
                4. Ангренажния ремък
                5. Ангренажното колело от коляновия вал (при мен болта който го държи се разви много трудно, след това го стегнах с нужното усилие и му сложих лепило)
                След демонтажа на всички неща се вижда въпросния семеринг. Той стои на маслената помпа при мен на маслената помпа имаше 2 шпилки които минават през картера и не съм сигурен дали трябва да се махне и той, аз го махнах за да го изчистя от евентуални утайки и мизерии. Въпрос на собствен избор е дали ще се махне маслената помпа за да и се смени гарнитурата с цел презапасяване от евентуално пак разглабяне. Гарнитурата аз лично си я направих от клингирит и залепих със силикон.
                Последно редактирано от balta; 05-04-11, 17:53.
                „глупава глава на краката почивка не дава”

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение

Момчета, ПОМПАТА е на коляновия вал и НЕ се сваля картера, за да се смъкне и тя. Семеринга е също на нея. Смукателя НЕ е хванат за помпата.
                  Сатаната се бъзика, но съвсем малко: понеже направих една грешка при сглобяването и се усетих чак когато всичко беше сглобено до последно, та после играх целия цирк наново - като е потренирал човек, с разкачането на радиатора, свалянето на помпата, слагането и така нататък, до палене на двигателя - 45 минути, от които 10 само за наливане на антифриза, че там бързо не става. Помпата е тъкмо "онова капаче" - обикновена помпа с вътрешно зацепване, като на повечето япончета.

Естествено, на първо разглобяване, докато се очисти всичката мизерия и така нататък, минава доста повече време.

извинявам се на живко ,май този път аз не чета стефко аз си помислих точно за смукатела

Коментар

От: семеринг на коляновия вал на витара

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...d.php?t=103888 Тук в темата пост #13 има даже и снимки
                    „глупава глава на краката почивка не дава”

Коментар

Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
                      извинявам се на живко ,май този път аз не чета стефко аз си помислих точно за смукатела
                      Извинен си
                      Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
                      Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
                      "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Първоначално публикуван от SaTaNaTa_83_stz Преглед на мнение
                        Извинен си
                        мерси

Коментар

Някой може ли да даде инфо за размера на семерингите на предния диф?Предстой ми смяна на дясната че тече доста.
                          Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
                          Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
                          "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

От: семеринг на коляновия вал на витара

Ето тук:
                            http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=76848
                            TG

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X