Колеги имам следния проблем с витарата.След като загрее оборотите на празен ход са доста ниски.Витарата е 1.6 16V.Как да ги регулирам?Между другото ако това е някакъв ориентир като включа климатика оборотите се нормализират. Айде помагайте!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Сузуки Витара.Обороти на празен ход
Свий
X
-
Re: Сузуки Витара.Обороти на празен ход
Най-вероятно ти е зацапан стъпковия мотор за празния ход.Трябва да се изчисти,но те съветвам,ако не си правил подобна процедура да се обърнеш към специялист...за да не го сменяш излишно...0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"
-
Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнениеНай-вероятно ти е зацапан стъпковия мотор за празния ход.Трябва да се изчисти,но те съветвам,ако не си правил подобна процедура да се обърнеш към специялист...за да не го сменяш излишно...no signature no problems
Коментар
-
Най-вероятно ти е зацапан стъпковия мотор за празния ход.Трябва да се изчисти,но те съветвам,ако не си правил подобна процедура да се обърнеш към специялист...за да не го сменяш излишно
Не съм го вадил и щом е сложна процедурата ще търся специалист,че от 10 години само дизели карам и с бензинови не съм се занимавал.Благодаря!Николай Папазов
Коментар
-
Значи след дълго ровене из разни схеми в нета установих че има винт за регулиране на оборотите на празен ход.След още по-дълго обикаляне около двигателя и чесане по врата го намерих добре маскиран под едно гумено капаче.След като го отвих малко и оборотите се нормализираха.Така, че ако някой друг има подобен проблем преди да търси специалист да пробва може да помогне като при мене!УспехНиколай Папазов
Коментар
-
Първоначално публикуван от kokoff Преглед на мнениеЗначи след дълго ровене из разни схеми в нета установих че има винт за регулиране на оборотите на празен ход.След още по-дълго обикаляне около двигателя и чесане по врата го намерих добре маскиран под едно гумено капаче.След като го отвих малко и оборотите се нормализираха.Така, че ако някой друг има подобен проблем преди да търси специалист да пробва може да помогне като при мене!УспехНай-добрия реглаж на преден и заден мост
Коментар
-
Благодаря много за снимките, мисля че ще свършат работа .Най-добрия реглаж на преден и заден мост
Коментар
-
Първоначално публикуван от kokoff Преглед на мнениеНамира се най-отгоре на колектора точно където е дроселовата клапа.Съжалявам за малко лошото качество ама ги правих току що с телефона
Успех0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"
Коментар
-
Според мен този "винт" е по-надолу и служи за упор на дроселовата клапа като е доста трудно да се регулира.А винта който посочвам според мен като се върти променя сечението на канал байпасиращ дроселовата клапа усигурявайки въздух на празен ход при затворена клапа.На картината по-долу винта е с номер 7 /за съжаление не се вижда добре/,но предполагам че канала това е тънката черта под колектора напречно на дроселовата клапаНиколай Папазов
Коментар
-
http://htftp.offroad-bulgaria.com/mi...ra_rus/130.gif
Тук малко по-добре се виждаНиколай Папазов
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар