Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ при преден мост!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ при преден мост!

Здравейте, колеги! Една от тия Витарки дето съм поел ангажимент към тях има и друг проблем освен светенето на чека, оказа се че работи само задното при включено 4х4 предното не работи, но иначе дава индикация че работи на таблото обаче в снега не отдава, ха сега някой на ти с мостовете да каже вероятни причини от къде да се започне? Провериха щангите но уви не е от тях. сега предложения и помощ ако може ?
    ДА СПРЕМ ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА !!!
    NISSAN Terrano II R20 2,7TDI SE+,2000

От: Помощ при преден мост!

Колега,теста е елементарен.Включи предното и завърти предния кардан на ръка.Ако не може,тогава си работи от раздатката до него.После изключваш от раздатката и включваш хъбовете.И въртиш двете полуоски,една по една.Гумите съответно на земята.Трябва да не може да се завърти гумата при включен хъб.Проблема може би ще се окаже в хъбовете.Ако са ръчни-включени ли са?Ако са автоматични сработват ли?Ако е с "капачки" би трябвало проблем да няма.Последното е изключваш хъбовете,раздатката остава изключена(т.е. само на задно),въртиш едната полуоска-трябва другата да се върти на обратната страна,също да се върти и предния кардан.Това за да разбереш работи ли предния диференциал.
    Успех!
    Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Как разбра,че не работи? Кои щанги са проверили?И хъбовете какви са?
      Бялото BUZUKI 1.6 8в
      0899368772 ;) 0897229322

Коментар

Първоначално публикуван от terano Преглед на мнение
        Здравейте, колеги! Една от тия Витарки дето съм поел ангажимент към тях има и друг проблем освен светенето на чека, оказа се че работи само задното при включено 4х4 предното не работи, но иначе дава индикация че работи на таблото обаче в снега не отдава, ха сега някой на ти с мостовете да каже вероятни причини от къде да се започне? Провериха щангите но уви не е от тях. сега предложения и помощ ако може ?
        Прочети темата:"Шум при включен преден мост"......мисля че,там някъде ти се крие проблема. Успех!
        SUZUKI "GRAND VITARA" 2.0 (16V)-J20A + MITSUBISHI "OUTLANDER"-2.4- AUTOMATIC

Коментар

има ново 20-т оказа се че на бавните работи, а проблема май е само в 4Н, мисля сега да ида да дигна на крик да видя кво става отдолу. Ще пиша за проблема.......

Коментар

Витаррра@ :ами не съм голям спец по тия неща ама мисля че са автоматични, щото са с цяла капачка и никъде няма къде да се влючи ръчно. Абе то май ша трябва да се снима

Коментар

И така, проблема е установен, остава да се неутрализира. Оказа се полуоска скъсана долу при маншона или извадена от карето утре като я измия ще я разкостя да видя кое от 2-те е проблема, и ще видя да прочистя и ламбда сондата
              Благодаря, на всички отразили и помогнали на неуките

Коментар

Най-вероятно си с автоматични.Скъсана полуоска ако има ще се чуват странни звуци.Ако работи на бавни трябва да работи и на бързи.Ламбдата как и закакво ще я прочистваш?
                Бялото BUZUKI 1.6 8в
                0899368772 ;) 0897229322

Коментар

Първоначално публикуван от terano Преглед на мнение
                  И така, проблема е установен, остава да се неутрализира. Оказа се полуоска скъсана долу при маншона или извадена от карето утре като я измия ще я разкостя да видя кое от 2-те е проблема, и ще видя да прочистя и ламбда сондата
                  Благодаря, на всички отразили и помогнали на неуките
                  Колега как така работи на бавните като има повредена полуоска?
                  Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
                  Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
                  "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

ми не мога да го обясня, значи ето я логиката ми, при 4Н на сняг не може да отпъне върти и се вкопа задното, при 4 Лоу зацепи явно когато предаването е по бавно както при лоу зацепва 3-те колела потеглиха в незнаех че не работят а проблема се оказа в полуоската както писах и когато е на Хай превърта отпред, предполагам тя няма хубави гуми и за тва.
                    сега утре ще я разглобя да видя кво става и дали ще ми трябва полуоска или каре или и 2-те някакви евтини съотношение (качество - цена) да предложите колеги?

Коментар

нови карета от 60-до200лв, но аз ти препоръчвам 2ра употреба-повече изкарват, а за полуоските не вярвам да е от тях..... и все пак има ги под път и над път те не се трошат

И ДАЙ СНИМКИ ДА ВИДИМ КАКВО СТАВА...
                      898450701

Коментар

Друг е проблема,пти строшено каре няма как да завърти другата полуоска,остава само на задно.
                        http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

Ох,колега питай Калаша той разбира от Терано,даже знае от къде се включват,бързите на предния мост
                          Със себе си съм имал повече проблеми,
                          отколкото с всеки друг човек. Нямам по голям враг от самия себе си!!!!!!
                          Да изградим Параклис: www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=113508

Коментар

Крейзи, човека пита за витара бе, нищо, че се казва терано. А и калаша е в Пловдив...

@Терано-от прочетеното дотук разбирам,ч е не си много на ти с техниката. Според мен не се зацапвай, а виж някой от твоя регион който разбира и закарай витарата при него.
                            Според мен всичко си работи по тази витара, просто не знаеш как се държи, и си мислиш, че имаш проблем.
                            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Кольо, няма начин ще си трябва да се оправи ,хванал съм се на хорото няма как, че не съм майстор не съм, ама то и тия майстори лелеллелее, аз си мисля че може и да се извадило, от шлиците, но днес ще се установи това, дали е така като я зема от мивката. Витарата е в Свищов, където съм и аз в момента, а тук няма много спец. на тях, само пишман майстори ( да ме извиняват) с един приятел ще се пробваме да отстраним проблемите.

За лудия диско Жокер ще поясня, карам терано не Витара, тая е на приятел писах в друга тема и му помагам да я стегне.

Сви - дай конкретен магазин или телефон с цена да се потърси ако е карето, ще потърся и тук да видя кви са цените за да може да има база за сравнения ,щото 60-200 лв. са си балдър разлика и все пак писах цена- качество (оптимален вариант), а не от колко до колко мога да ги намеря

Поздрави , и ще пиша как се развиват нещатата ако ви ене това.

п.с. Честит празник

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X