Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кое масло е за LSD ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кое масло е за LSD ?

Здравейте колеги! прочетох темата и искам да споделя подобен проблем...
    От 5 дена имам витара която има ЛСД
    В четвъртък отидох да сменям маслото на кутията и задния диф(на мотора още предния ден го оправих)
    обаче нямаше масло за ЛСД и налях аз на кутията маслото което купих за нея и си викам на акъла я да проверя дига колко има...(предните дни като карах валеше и колелата превъртаха и двете смисъл работеше шпера като и подадях по-рязко при тръгване) И така де...Отварям дифа и няма нищо...Реших да налея това от кутията в дифа за един ден за да не се прибирам без масло...И всичко ОК...Тей като обаче трябва да сменям симеринга отложих маслото за понеделник...И вчера при каране по път като се затопли после в града на кръстовищата все едно се мъчеше да затяга шпера и да върти и двете колела при съвсем нормално каране....Сега само се надявам като го сменя други ден да се оправят нещата...Взел съм си масло на фирмата Яко LS200 80-90 (по техния каталог това излиза за витарата с шпер)
    Само не знам защо е минерално...Гледам повечето са синтетики или се заблуждавам? по 17лв лътара е ...
    Ще пиша какво е станало и при мен ,но силно се надявам всичко да се оправи и да е било заради калпавото масло с което е в момента...
    Прикачени файлове
    Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

Коментар

Гледайки официалната страница на производителя, не би трябвало да имаш проблеми с този вид масло YACCO BVX LS 200 – SAE 80W-90.
      Lubrication of Limited Slip Differentials of passenger cars, trucks, construction and
      agricultural equipment where a SAE 80W-90 LS product is recommended by the OEM.
      Especially developed for Limited Slip Differentials of 4-WD vehicles.
      proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
      NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
      Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

и на мен така ми стягаше дифа и аз съм с лсд , като си смених маслото с такова за ЛС ,проблемите изчезнаха , а това дали си с минерално или синтетика си до личен избор и двете вършат работа само едното е по скъпо
        Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Здравеите колеги .Имам от скоро Паджеро 2,5тди късо със LSD диф. имам масло LS85w140 дали да го слагам или да купувам друго

Коментар

Колега този подфорум е Сузуки.
            Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
            Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
            "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

LSD не е ли едно исъщо за двете марки? ако бъркам се извинявам че ви се ровя във форума

Коментар

Първоначално публикуван от dakat... Преглед на мнение
                Здравеите колеги .Имам от скоро Паджеро 2,5тди късо със LSD диф. имам масло LS85w140 дали да го слагам или да купувам друго
                Това LS85w140, кой го произвежда и дали се препоръчва от производителя - Мицубиши?

А пък ограниченото триене в диференциалите е предвидено от инженерите в автомобилните фирми (не само при високопроходимите, а и при пистови спортни леки автомобили) с една и съща цел. Така че, подобряването на смазването в диференциала, за да не се "изтрие" е основна задача, за да може да се ползва функцията му, когато се наложи.
                proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Маслото е на Тексако а за препоръки нямам.

Коментар

Първоначално публикуван от dakat... Преглед на мнение
                    Маслото е на Тексако а за препоръки нямам.
                    Според мен първо провери какво препоръчва производителя...
                    898450701

Коментар

Колеги малко по-нагоре бях описал моите преживявания ...Сега се указва ,че не съм разрешил може би проблема напълно...При по топло време и продължително каране шпера ми пак се мъчи да затяга при нормално каране...И онзи ден беше около 35 градуса и след около 30км каране с около 80-90 като слязох като пипах дифа беше доста топъл..Можех да си държа ръката ,но бих го определил като почти горещ...
                      Дали не сменя маслото с нещо по скъпо и качествено? В момента съм с Яко LS200 75W90 ...И е минерално...Мисля да го налея на предния диф ,а за отзад да взема по скъпо ...как мислите по въпроса?
                      Поздрави!
                      Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

Коментар

Повече от нормално е дифът да загрява.
                        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Какво те кара да мислиш, че ЛСД-то при нормално каране, не трябва да работи? Мисля, че се вживяваш малко повече от необходимото. Кола с такъв диф, се държи така. А дифа е нормално да загрява, както казва колегата по-горе. Щом маслото ти е вярното, карай си и не я грижи толкова.
                          Пък, ако имаш излишни пари за синтетика, само и само да си надвиеш на мастрафа-ти си.
                          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Когато минеш 30-тина километра с 80-90км/ч и дифа ти е студен,тогава вече можеш да се безпокоиш,моя си грее и на 10градуса под нулата и така си е нормално. Загледай се зимно време като е мокро как диференциалите на колите са сухи а ръкавите на кожуха са мокри. Това се случва и при теб но не си се заглеждал. На колата ми капака на диференциала е алуминиев и с форма на радиатор но тя се движи с точно 100км/ч по-бързо от витарата,така че не и се кахъри на твоята.
                            http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:0030a.jpg
Прегледи:1
Размер:148.2 КБ
ID:5287783

Много варианти станаха за лсд-то , чак се чудя и аз какво да сипя .
                              0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Аз до колкото виждам варианта е само един, дали 75/90 или85/140, 80/90 (което сложих аз ) по важното на тубата да пише АPI GL 5 LS ,ако липсват инициалите LS не го сипвай .Другото е въпрос на финанси
                                Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X