Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странен съединител - Витара.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Странен съединител - Витара.

Проблема е следния: понякога съединителя отлепя много рязко и ефекта е все едно съм скъсал кардана - получава се доста неприятен удар и направо чувам всички луфтове по трансмисията.
    Тъпото е, че го прави рядко, даже първите един-два пъти си помислих, че аз натискам педалите като идиот. След няколко дни, когато ми го направи пак, бях мнооооого внимателен, но ефекта все същия - тряссс!

Прави го рядко, но е доста стряскащо. Педала си се движи нормално, няма резки пропадания, не задържа, жилото е здраво, опорната планка си е на мястото. На зацепване няма проблем.
    Не съм съвсем сигурен, но като че ли го прави само в първите 10-15 минути след тръгване, в произволен момент и не-повече от 2-3 пъти. Когато колата е била в движение по-дълго, няма проблем.

Може ли нещо някъде да замръзва и да се получава такъв ефект? Доста се чесах по тиквата, но нищо не ми хрумва.
    Съединителя е сравнително нов, сменян е преди 3-4 месеца, в комплект с притискателния и лагера.
    Сега като се замисля, май наистина го прави само когато навън е много студено, без значение дали мотора е загрял или не.

Така или иначе Витарника е в бокса за отстраняване на дребни нередности и поражения, ако някой има идеи от какво може да се белосва съединителя да подсказва, сега е момента
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

От: Странен съединител - Витара.

А сигурно ли е че е точно съединителя. Може да замръзва нещо друго и да ти се струва, че е той а всъщност да не е. Просто да се усеща при отпускането.
    Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
    http://www.facebook.com/JeepBG
    LZ1GGC

Коментар

Честно казано - не знам. Няма логика да е съединителя, но съвсем не се сещам какво друго би могло да бъде. Ефекта се появява само при натискане на съединитела, на отпускане си е наред.

Усещането е все едно се къса нещо. Или изключва сама скорост при голямо натоварване. Скоростите са си добре де, давам го просто като пример.

Коментар

И при мен се получава понякога, може да заклинва диска в шлиците.
        0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

А имаш ли идея каква може да е причината?

Коментар

ако ти заклинва диска в шлиците ,съеденителя ще ти увлича и трудно ще сменяш скоростите , при мен се получава нещо такова но е от разбит болт на А рамото , при рязко потегляне или интензивна смяна на предавките се полочава остър удър ,все едно съм пусна рязко съеденител на разбито каре на кардан, дано съм бил полезен
            Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Диска е сравнително нов, уж не съм го тероризирал прекалено много, но де да го знам колко е стока. Може и да са заминали шлиците ... надявам се да не са де, че хич не ми се сваля скоростна. Интересно, че никога не го прави при топло време или след като съм покарал известно време. А тъпото е, че и на студено не го прави винаги и това ме озадачава най-много.

Коментар

не вярвам да са заминали шлиците толкова бързо , не че не е невъзможно но в практиката ми до сега не съм виждал износен шлиц , прегледай си луфтовите като я качиш на канал включиш на скорост и зъвърти кардана на ръка да не да има голям луфт ако има в даден момен не всеки път ще ти го прави този номер

Коментар

къде точно чуваш удъра в кутията или към дифа ?

Коментар

Наскоро цялата трансмисия е основно ревизирана и всичко е наред. Ходовата част също е препипана където трябва.
                    Може би не се изразих правилно: проблема идва някъде от самия съединител и то само при натискане. Все едно не е съединител, а маломаслен прекъсвач.
                    Иначе, през повечето време, колкото и рязко да го натисна - не тропа нищо. Следващия път като го направи, ще се опитам да направя клип, дано не е на градско само, че тогава няма да ми е до снимане.

Коментар

Аз имах подобен проблем на моята Витара,при по голямо натоварване например леко баирче и пълен ляв или десен при потегляне за да имитирам натоварване и цялата кола започва буквално да подскача,това е само на полусъединител и комплекта беше чисто нов Валео.После вадихме мерихме и нямах друг вариант освен след като сме разглобили поставих само стария претискателен,а феродовия и лагера на новото Валео останаха и проблема поотихна но не напълно(дръстично намаля лашкането),а новия претискателен си го пребрах и го поставих преди 1000км на новата си витара но за сега нямам проблеми с него.И в крайна сметка майстора при който ходя се съмняваше за лопатката че не натиска равномерно и от там идва подскачането(лашкането при тръгване),защото сега съм монтирал проблемния чисто нов претискателен диск на новата ми витара и няма абсолютно никакъв проблем съединителя е просто перфектен,така че не знам проблема при теб дали не е при лопатката.

Коментар

Тефчо здравеи преди много години имах такъв проблем на ладата. След доста консултации с различни майстори сам открих проблема. Като се натисне съединителя се премества целия колянов вал напред с около сантиметър. Толкова много са били разбити леглата. При отпускане на педала се получава това отскачане или рязко зацепване. Дано съм бил полезен.
                        На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Чак изтръпнах ... но после се сетих, че и лагерите са нови, включително и аксиалните на коляновия вал. Двигателя е съвсем пресен след основен ремонт, няма 10 000км още.

Започвам и аз да се съмнявам, че притискателния ми играе номера. Просто предположение: ако не е израборен съвсем точно, може би при достатъчно ниска температура се получава някакво усукване на диафрагмената прижина?
                          Лошото е, че стария го подарих на закъсало другарче (беше си достатъчно в ред).
                          Чудя се как би могло да се проведе някакъв целенасочен експеримент, за да се потвърди или отхвърли тази догадка?
                          Определено не ми се ще да разглобя половината кола само за спорта.

Коментар

Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнение
                            Тефчо здравеи преди много години имах такъв проблем на ладата. След доста консултации с различни майстори сам открих проблема. Като се натисне съединителя се премества целия колянов вал напред с около сантиметър. Толкова много са били разбити леглата. При отпускане на педала се получава това отскачане или рязко зацепване. Дано съм бил полезен.
                            Не подвеждайте човека и четете внимателно, проблема е при натискане , а не при отпускане.
                            Тефчо, не се притеснявай при мен е така повече от година , но в последно време не се е случвало .
                            0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

ВД40 в жилото ... много и от вси страни ... при мен така се оправи.
                              Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                              0888 315 794
                              LZ1UPI
                              A1 (Rh+)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X