Обява

Свий
Няма добавени обяви.

СУЗУКИ ВИТАРА 1.9ТД Пежо мотор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• СУЗУКИ ВИТАРА 1.9ТД Пежо мотор

Ето го и мойто зверче, витара с дизел на пежо. Много приятна и икономична машинка но за жалост доста малка. Купих я септември като подарък за жената, но взе че на мен ми хареса повече и си оставих МЛа на нея. Ловджия съм но нямам много време за хобито си, и джипката си остана шосейна. Направих ме и боди лифт 5 см. но май тези гуми и останаха малки. Сега съм пред дилема да давам ли сумати пари за гуми и по голям лифт, или направо да сменям джипката, защото ми идва малка. Имам мерак на някакъв пикап(л200 или навара 2002-2005г). Дали си заслужава да вкарвам още пари за тази джипчица или да сменям цялостно.
    Прикачени файлове

От: СУЗУКИ ВИТАРА 1.9ТД Пежо мотор

Щом няма да я караш по ловните полета-вземай си нещо по-комфортно. Витарите са малки, тесни, друсат, чупят се, изобщо не са проходими, въобще не стават за нищо.
    Продай ми я, колко ще и искаш?

Сега сериозно-дизелова витара още не съм виждал наживо, но подозирам сериозни качества. Заради дизела-за мен това е по-подходящият двигател за офроуд машина. Но наистина ако нямаш някакви по-сериозни офроуд амбиции-един пикап е по-комфортен, и ще ти върши повече работа. Но откъдето мине витарата пикапа не може... Щом я караш предимно по пътя-нямаш ядове за поддръжката-не се чупят толкова лесно. Но комфорта е на ниво от 80-те години. Зависи какво търсиш от машината. Ти си решаваш.

И все пак-ако решиш да я продаваш-обади се...
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Може ли и аз да се наредя на опашката за копувачи???
      Машината ти е страхотна, но само ти си знаеш възможностите и потреблението.
      Сузуки Гранд Витара 2.5 V6

Коментар

Колега, какъв е разхода на дизеловата Витара?

Коментар

Айде сега, ще се надцакваме ли

Аз първи си я заплюх, не я давам.
          То като гледам-тази витара повече от 1000-1200 лева не можеш да и вземеш...
          Предлагам ти веднага 950, да те отърва от нея...
          Последно редактирано от Кольо; 17-01-11, 20:19. Причина: нулата.

Коментар

Това ми е любимият дизелов мотор-XUD-9.
            Пристрастен съм и мечтая за малък джип с този двигател.
            Икономичен, безпроблемен, дуракоустойчив и безсмъртен.
            Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

"Последно редактиран от Кольо ; Днес в 21:19 Причина: нулата."

Прав си Кольо за редакцията - 95 лева е само нафтата в резевоара
              Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Не е тази нула бе серсемин...
                За хилядата ставаше въпрос...
                Ама офертата си е актуална де.

Коментар

За "нулата" беше ясно ... Майтап да става ...

А сега по-сериозно към колегата FIKI_VIP . Мислил ли си, да ходиш с Витарата на лов, а през седмицата - с ML-а ? Стига жената да се "навие".
                  Аз също съм ловец и дълго мислих какво да е возилото за моето хоби. Като надеждност, проходимост и икономичност се спрях на къса Витара.
                  Ти си знаеш...
                  Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Стига ги хвали тез витари-ще и подскочи цената...

Майтапа настрана-с подходящи гуми витарата става като малък танк. Е, трябва и да си я прежалил донякъде де...
                    Ама като я гледам така лачена...
                    Хайде от мен да мине-1100 лева мога да дам...

Коментар

Хахаха бреййй, да не видите Витара бре, настръхвате като опусуми :П
                      Майтапа настрана, но наистина ми е интересно колко харчи това нещо и интересно как се представя в калта, стига ли и мощността ?
                      DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Единствената причина поради която искам да се разделя с него е че доста подрусва, жена ми е бременна и абсолютно не иска да се качва на витарата, пък и иска някоя друга кола(задължително4х4, че се по бордюрите паркира) за да си качва количката без сгъване, затова се спрях на вариант пикап. Пък и аз искам да си върна МЛа, че приятелите ме бъзикат- Кой е мъжа в къщи?

Относно разхода: Минималното което успях да смъкна е 5/100 (София-Разград) Иначе нормално каране 6/100( това само на задно предаване), в гората макс, ама най-макс малко под 10/100(4х4 бързи, аз бавни не използвам). Като мощност за калта си е ок но гумите ми са 205/75( за офроудър са мънички), на пътя е слабичка максимум 130, струвами се че пета е много къса.
                        Единственото което ми харесва във тази витара е че разхода е като на обикновена кола, мъничка и удобна за маневриране, но както някои колеги се изразяват- направо е лекарство против бъбречни камъни.

Ако трабва да го продавам ще се наложи да му искам доста пари, аз го купих за 7 хилядарки пръснах един куп пари от горему за ексртички, чак се чудя как съм ги дал, ама мерак на жената, дай да му сложим ролбар, халогени, ксенони, да я вдигнем малко, нови гуми които останаха малки след лифта и куп друг глезотии...

Коментар

Хайде от мен да мине-1300...

Майтап.

Разхода си е много приятен, 130 максимална скорост си е нещо нормално-за малък джип е напълно достатъчна. А друсането-те джиповете си друсат. Поне истинските такива. И вярно "багажник" в Suzuki Ltd е мръсна дума, поне при късата витара имаш или 4 места или 2+багажник.
                          Както си решиш за продажбата, но според мен 7000 е много висока цена за витара. Не, че ще я купувам-нямам толкова пари, та само давам акъли...

Коментар

Първоначално публикуван от FIKI_VIP Преглед на мнение
                            Единствената причина поради която искам да се разделя с него е че доста подрусва, жена ми е бременна и абсолютно не иска да се качва на витарата, пък и иска някоя друга кола(задължително4х4, че се по бордюрите паркира) за да си качва количката без сгъване, затова се спрях на вариант пикап.
                            Единственото което ми харесва във тази витара е че разхода е като на обикновена кола, мъничка и удобна за маневриране, но както някои колеги се изразяват- направо е лекарство против бъбречни камъни.

...
                            А какво е налягането в гумите 1.6?....или 2?Ако е 2, както си мисля, направи го 1.6 и открий возията на витара.Ако пък е 1.6 и ти друса май ще ти е трудно с джип...е поне с непаркетник де..
                            Николай Папазов

Коментар

На 1.6 гумите седят много меки и ги направих на 1.9 пък и ме е страх да не им стане нещо на гумите с това ниско налягане. Но вече няма значение, обявил съм го за продан...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X