Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Още един Самурай(САМИ) в форума

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Още един Самурай(САМИ) в форума

Здравейте колеги,
    мога да се похваля с нов Suzuki samurai sj 413-по прякор Сами,от доста време бях мераклия
    и най накрая стана факт(размених Сценик за Самурай дано не съм се пр===ал)
    ..... ето и малко снимки...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:17012011641.jpg
Прегледи:1
Размер:165.6 КБ
ID:5913612 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:17012011646.jpg
Размер:233.2 КБ
ID:5913613 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:17012011643.jpg
Размер:180.9 КБ
ID:5913614Натиснете снимката за да я уголемите

Име:17012011644.jpg
Размер:188.2 КБ
ID:5913616

По-късно ще продължа с няколко въпроса и разказ за перипетите при регистрация.

Поздрави
    Прикачени файлове

От: Още един Самурай(САМИ) в форума

Честито колега!Много кални и безаварийни километри със Сами.
    Suzuki Samurai 1.3
    Диян Димитров - 0897875292

Коментар

Честито и от мен!
      Кажи сега какво си му намислил...
      Toyota Hilux '07 120 hp Double Cab
      Mercedes w212 E350 4matic
      Ducati Monster 600
      O888795575

Коментар

Много правилен избор! Честито, много безаварийни и кални километри!
        Santa Fe 2.2, 155к.с., 2009г.
        Suzuki Samurai, 1.6, Silverstone 33x10.5x15

Коментар

значи първият голям проблем със Сами бе регистрацията в кат
          джипчето е внесено от Австрия
          в документи те му писало че е 1+1 товарен а аз го взех с оригинални седалки от зад чак не повярвах
          ама това го разбрах в кат там човека ми каза или да ходя на техно тест за да го регистрира 3+1 или да сваля седалката и да поставя преграда след
          предните седалки за регистрация като товарен.
          Е звъннах на техно тест и ми казаха че нямало проблем само да добавя колани и всичко ще е наред-така и стана срещу 150лв+още около 50лв в кат
          за нови документи и тн.

И сега след като е регистрирано следва техническа поддръжка:
          купето е в доста добро състояние има само две видими кръпки и един тон екстриНатиснете снимката за да я уголемите

Име:17012011648.jpg
Размер:181.3 КБ
ID:5244935Натиснете снимката за да я уголемите

Име:17012011650.jpg
Размер:185.2 КБ
ID:5244936Натиснете снимката за да я уголемите

Име:17012011649.jpg
Размер:126.2 КБ
ID:5244937
          рифловата ламарина е с завидните 5мм дебелина(така си доиде)

но с всичко останало нещата не стоят така

1-ви основен проблем мени обороти веднъж ги държи нормални (900-1000) веднъж се форса сам държи 2500об и на светофар гасне
          няма значение дали е топъл или не нещо откача.карба бе разглобен изчистен смазан и монтиран на ново въпрос на колко оборота е стандартно болчето на въздуха
          беше на 3,5об но го намалих че много бавно сваляше оборотите след форсаж и дали имате идея какво друго може да му е за пръв път виждам такъв карб.

2-ри основен проблем амортесьори от зад какви? гледах каяба дали са добри и дали стават от нещо руско?четох в форума че стават от нива ама..

3-ти проблем липсва шоковият амортесьор на кормилните щанги-какъв?

4-ти проблем по натам да свърша с по горните

поздрави
          Последно редактирано от srmsvetli; 17-01-11, 22:39. Причина: изядена буква

Коментар

Честито колега! Много безаварийни километри със Сами!

Коментар

Първоначално публикуван от srmsvetli Преглед на мнение

........2-ри основен проблем амортесьори от зад какви? гледах каяба дали са добри и дали стават от нещо руско?четох в форума че стават от нива ама..

3-ти проблем липсва шоковият амортесьор на кормилните щанги-какъв?
              Аз сложих отзад от Нива.Тук може да видиш как се е получило.
              http://www.offroad-bulgaria.com/show...t=99190&page=2
              А за демпфер,мисля,че става от Мерцедес.
              Suzuki Samurai 1.3
              Диян Димитров - 0897875292

Коментар

ок мерси колега нагледъл съм се на нивови двоино деистващи но при мен всичко е в оригинал и това че са със малко по дълги може да се окаже проблем
                но утре или в другиден ще сменяме шаси на един самурай и тъкмо ще мога да огледам добре дали ще станат амовете
                и дано донора на шасито да има соковият амортесьор че да го охапя

1-ви основен проблем маиче е оправен след много връткане на врътките по карба сега пали без подаване на газ държи оборотите на около 900 и не гасне
                казвам маи защото в судове не знам как ще пали но като застудее ще видим

Коментар

Амортисьорите за ресорно окачване трябва да се "меки" на сгъване и "твърди" на разгъване. От нива няма да работят добре, защото са направени за пружинно окачване. Търси от ресорно Чероки и ще се учудиш от резултата. Демпфер, ако няма да слагаш по-големи гуми, си купи оригинален - 60лв мисля че беше. От Мерцедес става с преправяне и струва малко по-малко.
                  Карба на самурая е малко засукана работа. Не знам защо си пипал болта за сместа при празен ход, обикновенно проблема е в бензиновия жигльор за свободен ход. Високи обороти, може да ти държи от заяждане по механизмите.
                  Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                  Drag Grand Canyon Daily
                  Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                  LZ1JYM

Коментар

ммм да колега ще помисля по въпроса за амовете донякаде си прав на сто процента ама от друга страна..... дефакто пружинното окачване подскача по продължително но на по малки пулсации докато ресорното подскача два-три пъти ама яко демек амортесьора трябва да държи здраво когато тръгне купето нагоре
                    правилно ли разсъждавам?

за карба да обикновенно труден старт и гаснене се дължи на запушен бензинов жигльор за свободен ход или не коректна смес
                    но след разглабяне на карба установих че тои е изненадващо чист за автомобил седял в авто къща половин година без да е пален и още кои знае колко в австрия
                    затова заключих че прекалено бедна смес би трябвало да води до част от проблемите(гаснене и бавно сваляне на оборотите) а за заяждане на механизмите
                    си прав след като разглобих всичко при зглабяне смазах всичко движещо се дори вкарах силиконов спреи валволин в всички вакими и раздвижвах плавно на рака
                    докато не ми хареса как се движат. карба работи добре цял един ден и след това пак същото вдига оборотите и после гасне но не от един път а се опита да ги задържи и тогава установих че когато си вдигне обортите нещо бута клапата към отваряне и болта за оборотите въобще не реагира затова развъртях този наи долният болтНатиснете снимката за да я уголемите

Име:15012011634.jpg
Размер:181.2 КБ
ID:5245193до положение аха да изгасне и регулирах оборотите с болта за обороти и още лека корекция с смесообразуването и добре
                    часовник но сега вечерта на по студено не пали без гас иначе след това всияко е ок наи вероятно сместа е леко бедна затова питам на колко об. е стандарта че да се ориентирам горе доло къде се намирам

поздрави

Модератор: Ползвайте главни букви и препинателни знаци. Постът Ви е неразбираем. Проявете малко уважение към четящите.

Коментар

Първоначално публикуван от srmsvetli Преглед на мнение
                      2-ри основен проблем амортесьори от зад какви? гледах каяба дали са добри и дали стават от нещо руско?четох в форума че стават от нива ама..
                      Аз монтирах задни амортесьори от Вартбург - стават 1 към 1 без преправяне.
                      Карбураторът е голяма залъгалка, пожелавам успех! А докато се чудиш какво му е - карай на газ и мисли.
                      По-добре късно, отколкото по-късно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X