Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със скоростите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със скоростите

Уважаеми колеги, Витарата ми (95 г. бензин, къса база) понякога трудно включва на 1, а и останалите скорости при студено време. Особенно неприятно е студен, зимен ден, рано сутринта, на светофара.... просто "чувствам" недоволството на тези, които са зад мен. След като покарам примерно 5 - 10 км. нямам вече проблем. Какво направих по проблема - смених съединител /сега съм с Valeo/, смених и маслото на скоростната кутия, но уви проблема остана. Моля, ако някой е имал подобен проблем или идея какво да направя по въпроса нека помогне. Предварително благодаря.

От: Проблем със скоростите

Интересно. При мен го правеше заради скапаното масло.
    Така, както го описваш и ако приемем, че новото масло е каквото трябва и колкото трябва, остава силно зацапан синхронизатор на първа.
    Между другото, с какво масло си? Аз налях някакжо уж Мобил, макар и правилния клас, но явно съм случил на диво менте.
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Благодаря за бързия отговор. В момента съм с Мобил. Не съм сигурен, но на 1-ва има ли синхронизатор? и ако да - защо го прави понякога и то предимно когато е студено?

Коментар

Провери си и жилото.
        0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Аз също имах проблем отделяше много високо,което ме наведе на мисълта че е за смяна феродовият диск,също като загрее двигателя първа много трудно влиза а задна прехърква но само когато е карана студена няма проблем.Отваряме и се оказва че е чисто нов комплект LUK,и се смаяхме.Смених само огледалният диск с Валео на който нямам грам доверие понеже и преди съм слагал Валео(пълен комплект колата буквално подскача).За сега няма проблеми всичко си влиза и не прехърква задна предавка.Огледалният диск който изкарах от Витарата ЛУК изглеждаше по истински от Валеото и много не ми се сменяше но нямах друг избор,но за сега няма проблем дано и така да остане,даже мисля и маслото в ск.кутия да сменя че кой знай от кога не е сменяно,иначе не е на сухо има вътре проверявях.С какво масло да сменя това в скоростната кутия и в раздатката,и да попитам за ЛСД-то с какво да подменя.Благодаря предварително.

Коментар

Привет колега,я вземи махни така нареченото "БАРЧЕ",от долу има едно маншонче което е на скоростната кутия отвори го извади лоста/описано е тук как става/и виж дали няма някаква мрасотия вътре която да замръзва при студено време.Почисти я и си готов.При мен беше така.Успех!
            не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Ако е жилото на съединителя, ще затруднява включването на загрял двигател, а при колегата проблема е на студено.

Синхронизатори има на всички скорости от 1ва до 5та. Няма само на задната. Понякога, от калпаво масло или разни вълшебни добавки, вътрешната част на синхронизаторите за задънва с мизерия, която на студено е много твърда и на практика вътрешната повърхност на синхронизатора става гладка.
              Едно накисване с коресилин и внимателно почистване, обикновено помагат, лошото е, че иска разглобяване на кутията. Всъщност, може би има някакви почистващи препарати, но не съм търсил и не знам.

Все пак, преди да се вкарваш в приключение, източи 5 грама масло от скоростната и просто провери като го сложиш в хладилника, колко се сгъстява. Ако около 0 градуса започне да придобива консистенцията на боза, замисли се за смяна с нещо по-читаво.

Това, дето JAXAN го предлага също е идея, а и не е трудно за проверка.
              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Колеги още веднъж много благодаря.
                Започвам да тествам съВетите Ви и ако има резултат ще пиша пак.

Коментар

Вчера и аз смених маслата в мостовете,скоростната кутия и раздатката.В мостовете налях Castrol Hupoy LS 90-задния мост ми е LSD,а в скоростната к.и в раздатката налях UNIVERSAL GEAR 80W90.За мостовете не знам но скоростите сега влизат все едно сега е купена от магазина,без луфтове,затруднено влизане и т.н. също и в задния мост маслото беше отвратително добре че го смених че сигурно от както кола е станало не е пипано там.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X