Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на семеринги на Витара.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Смяна на семеринги на Витара.

Колеги ,как се сменят семерингите на коляновия и разпределителния вал на витарата? Просто искам да зная какво трябва да разглобя последователно за да стане по-безболезнено работата.Прокапва масло от капака ,който затваря агренажния ремък.Губи ми масло от някой от двата семеринга и съм решил да ги сменя.Благодаря Ви предварително!

От: Смяна на семеринги на Витара.

Предполагам, че както и на повечето двигатели.
    Т.е. с много разглобяване. Ако теча не е голям-не си заслужава труда по смяната(според мен де).
    Иначе в ръководството мисля, че го имаше описано как се прави.
    Имаш ли ръководството?
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Re: От: Смяна на семеринги на Витара.

Не,нямам го.

Коментар

Ако някой обясни мисля че и аз ще съм благодарен защото и мен ме чака смяна
        Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
        Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
        "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Re: Смяна на семеринги на Витара.

Не ,нямам го.Капва си доволно.На 1000км. горе-долу 300-400гр.

Коментар

Руски разбираш ли?
            Имаше линк някъде из форума, но не мога да се сетя къде беше.
            Ако искаш дай си електрическата поща да ти го пратя.
            А още по-добре е някой колега който знае къде беше линка към ръководството да го посочи.
            И съответният модератор да го сложи в систематизираната информация.

Коментар

Намерих я темата:

http://www.offroad-bulgaria.com/show...9&daysprune=-1

Кой е модератор тук бе? Сложете тези линкове, или цялата тема в систематизираната информация. На доста хора ще е полезна.

Коментар

Re: От: Смяна на семеринги на Витара.

Благодарско адаш!

Коментар

На мен ми ги смениха наскоро. Сваля се радиатора, после процедурата е както при смяна на ремък. От там на татък чети мануела.

Коментар

Аз сменях есента, по правило се сменят и двата, даже и този на разпределителният вал, но той е лесен. Та за целта смъкваш всичко отпред, маски, радиатор, виско, капаци на ангренажният ремък, източваш маслото, разкриваш мястото и чоплиш с отвертката, набиваш новата-3лева за отпред и 5 лева за отзад, недей смъква плочката, че голяма заигравка ще стане. Виж отзад е голям филм, развиваш всички болтове на ск. кутия, като преди това я освобождаваш от карданите, предният не го вадиш напълно, че може и да излезе масло от предният диф, горе маншоните на скоростните лостове и двата, вади се малкият, като преди това махаш барчетата и всички други пластмаси, които пречат, следва ск. кутия, да не забравиш ламаринката на долната част на камбаната, на две болтчета 10номер са, леко като отлепиш кутията и ги развиваш. Ако дотук не сте се отказали има и ощеследва маховика с все карантии, и като го махнете следва семеринга за 5леватеглиш й една ма...на и ия изтръгваш, че вече направо я мразиш тая кола После по обратен ред, като се центрова феродовият диск с дорник, ако нямате, на жигули е същият, ако не-с дългият удължител на гидорията, забравих: да махнете жилата за километража и съединителят и като се омажете до ушите цъкнете по някоя снимка за следващите поколения, успех Забравих най-важното-маха се и ангренажа Имам и малко клипове
                    Прикачени файлове

Коментар

Колегата трент е описал процеурата.Ето как става
                      1.Трябва ти здрав ключ 17
                      2.Източва се водата
                      3.Сваля се радиатора,дифузора,перката
                      4.Свалят се и двете шайби,наколяновия вал и водната помпа
                      5.След това ангренажния капак
                      И се показва картинката която желаеш да видиш.Нагласяш на белези соътветно горе на разп.вал като го нагласиш отдолу си идва сам.След като си нагласил белезите отвиваш обтяжната ролка,сваляш ангренажа сваляш зъбното колело на кол.вал и се вижда семеринга.С тънка отверка се подхваща от единия край и го вадиш оригиналния е с размер 32х47х6.Набиването с става с МАЛЪК чук и летвичка много внимателно.След като тази операция привърши се насочваме към разпределителния вал който се развива с помощен ключ (една планка с два болта) за да се държи зъбното колело да не се варти а някой друг го развива.След като се развие се смена по същия начин като долния размера му беше 32х47х7.След това всичко по обратния ред.Цената на двата е около 10-12 лева а работа много повече.
                      Последно редактирано от vitarrra; 06-01-11, 19:30.
                      Бялото BUZUKI 1.6 8в
                      0899368772 ;) 0897229322

Коментар

малемале каквомечака

Коментар

Първоначално публикуван от velitooo Преглед на мнение
                          малемале каквомечака
                          Аз платих 40 лв за това... труд. Така че, има си хора за които това е ежедневие, за което съм благодарен Отделно си смених всички ремъци, така и така се свалят.. Поздрави
                          Николай
                          VITARA 1.6, 93 къса кабр
                          КИА СПОРТИДЖ 2.0 бен, 2002

Коментар

Т'ва не го вярвам, че някой ще ти свали ремъците и скоростната кутия за 40лв. Че и после ще ги сложи обратно ...

Ако е само за предният семеринг - има шанс. Обаче и за двата ... не го вярвам.

Коментар

Първоначално публикуван от brum Преглед на мнение
                              Т'ва не го вярвам, че някой ще ти свали ремъците и скоростната кутия за 40лв. Че и после ще ги сложи обратно ...

Ако е само за предният семеринг - има шанс. Обаче и за двата ... не го вярвам.
                              Само за предните две !
                              Коментирах по пост 11.
                              Николай
                              VITARA 1.6, 93 къса кабр
                              КИА СПОРТИДЖ 2.0 бен, 2002

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X