Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с ламбда сонда на 1.6 16

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с ламбда сонда на 1.6 16

Колеги,отново проблем вероятно с ланда сондата на новата ми витарка 1.6 16 дълга база,колата гори повечко към 15л.с гуми 205/60/16 кумхо kl71 mt.Ауспуха стои опушен черен и мерише на лошо пушека.Сменено е всичко масла свещи кабели ,изчистени са и дюзите на инджекциона .Да сменям ли тази сонда или да слагам направо газ инджекцион.Подлежи ли на някаква диагностика?

От: Проблем с ланда сонда на 1.6 16

Компресията как е?Цетровка?Ако ти трябва сонда имам.
    Добре е да откриеш проблема преди да сложиш газов инжекцион.
    А маслото бута ли го?
    0888 364 731

Коментар

Колега, нищо лично, но може да е грешка, казва се ламбда-сонда и ако се съмняваш в нея, отиди да я замерят: http://de.wikipedia.org/wiki/Lambdasonde

Коментар

Компресията е добре14.6- 15атм. измерена на топъл мотор ,маслото не знам дали го гори защото съм минал само 1000км.от както съм я купил видимо не пуши и на шиша не виждам аз имам 2 такива джипа.

Коментар

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
          Колега, нищо лично, но може да е грешка, казва се ламбда-сонда и ако се съмняваш в нея, отиди да я замерят: http://de.wikipedia.org/wiki/Lambdasonde
          Май се казва сензор-кислород ,няма нищо лично де.
          Subaru Forester 2.0t EJ205
          Автосервиз FLEXAUTO

Коментар

От: Проблем с ламбда сонда на 1.6 16

Проблема не е в името, а в това какво прави какво не, и понеже навсякъде са все специалисти, все ще се намери някой да му се изсмее, а това че има повече от едно име не нещо важно, успех на колегата и да отиде на диагностика, само така се хваща проблема http://www.kosser.net/Polezno/LambdaSonda.php

Коментар

Здравей,ако колегата не прояви интерес към ламбда сондата ,ме имай в предви защото търся така за витара 1,6 16V,С с четири кабелччета е ,защото има и едни с две ,но моята е с 4 и ако може пиши за цената
              Хора които са прекалено умни,за да се занимават с политика са наказани да бъдат управлявани от глупаци!

Коментар

Първоначално публикуван от kriss1 Преглед на мнение
                Здравей,ако колегата не прояви интерес към ламбда сондата ,ме имай в предви защото търся така за витара 1,6 16V,С с четири кабелччета е ,защото има и едни с две ,но моята е с 4 и ако може пиши за цената
                Здравей,колега,аз имам такава,с 4 кабела,за 50лв.ще тия дам.тел.0895466559

Коментар

Първоначално публикуван от kriss1 Преглед на мнение
                  Що, не каза че ти трябва и ламбдаимам една

Коментар

Сега видях темата ... 14-15, де да знам. Или не е верен компресомера или маслените сегменти са заминали. И ако е второто - като нищо ламбдата може да си е здрава, но да е омазана свирепо и да показва каквото си иска.

Виж по-внимателно ауспуха от какво е черен, припушва ли на масълце при рязко подаване на газ. Свали ламбда-сондата (МНОГО внимателно!) и ако е омазана юнашки - измиване (НЕ изстъргване!), нови сегменти и газ. Стига да няма някоя по-сериозна бела де, но да се надяваме, че е само това.
                    Горе вече писаха за проверка на центровка - също важен момент.

П.П. сензор с един кабел за 8V моно да му се намира на някой? Че моя го счупих по най-тъпия възможен начин...
                    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

А обикновена газова има ли. И със дебитомер или мас метър си?
                      Subaru Forester 2.0t EJ205
                      Автосервиз FLEXAUTO

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X