Здравейте, колеги, отскоро съм горд собственик на Витара 1.6 16V '93 дългата база. Имам разбира се да попритягам това-онова,а сакса направо си е за смяна,та въпроса ми е мога ли да ползвам такъв от 8V Витара или пък от късата база? Някой знае ли какви пари е нов, ако изобщо се внася в БГ ?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Еднакви ли са саксовете на 16V Витара и 8V ?
Свий
X
-
От: Еднакви ли са саксовете на 16V Витара и 8V ?
Колеги, според мен, саксофона е инструмента на който двигателя "свири" с изгорели газоветръбата от изпускателните тръби до катализатора !Димек, двуцевката
която се събира в едноцевка и отиват във катализатора !!!!Дали съм прав
Мойта Витара беше сменила тоналноста на свирене, та си свалих "свирукащия инструмент",позаварих го тук там, и мелодията се оправи!!!
Знам, че се продават нови катализатори :
http://www.euro07.bg/catalog/catalog...chByCar&id=113
ама май не вървят със "сакса" .А дали стават от къса на дълга Витара просто трябва да се премери !
Как ли може да се именува мерещия инструмент освен ролетка?Suzuki Vitara 1,6 (8v)- къса,автомат !!!
костeнурков спринт.... и в гората !!!!
Коментар
-
Майтапите се вие с колегата, ама тук често го чувам тоя "сакс". Трябваше ми известно време в началото, докато зацепя какво е, но си ми
нава за разговорен лаф.
От друга страна - а някой да ми каже, що половината форум нарича корпуса на диференциала "прасе"?
Конкретно на въпроса - май Трент-а трябва да каже, случайно забелязах, че неговата е с нови тръби.О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...
Коментар
-
Аз мисля, че колегата пише за съединителя(слагам 5 лева) и моята не е с нова изпускателна система, ами си взех старата от предната витара поради много причини и най-сетне е нареда на целият диф казват прасе, щото то първо е в най-голямата кал
Коментар
-
Колеги, съжалявам дето ви хвърлих в размисъл с въпросния "сакс", миналата седмица като обикалях по моргите все ме посрещаха с "аа, зна4и сакс си търсиш" ,та и аз го прихванах. Колегата 'karata_z' все пак е уцелил - да,става дума за двоянката ,която се намира между колекторните тръби и катализатора. От две седмици се ровя по автоморгите около Карлово и май ще трябва да разширявам периметъра.
Коментар
-
Знаех си аз, че на сакса му трябва въдух и само колекторите могат да създадат такъв !!!
Колега, не вярвам толкова да е свършил, че да си чак за нов !Свали го и на ЦО за рецеклиране !Не се сваля трудно, болтовете до колектора, двата слет катализатора онези с пружинките и един има на катализатора.Обикновено се пробват в областа на събирането на двете тръби в една !Завари си го и си готов.Аз си карам така вече около година и никакъв проблем, даже съм подсилил мястото !Suzuki Vitara 1,6 (8v)- къса,автомат !!!
костeнурков спринт.... и в гората !!!!
Коментар
-
Ако е като моя, може и наистина да е за смяна. Пробил се е горния слой от долна страна (тъпо звучи, ама си е баш така), изолацията се тъпче с вода и кал и тръбата отдолу ... абе не е красива. Плюс скъсаното преди малкото гърне, ама там е лесно.О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...
Коментар
-
"Сакс"овете на 8 и 16 клапановите се различават.На 8 клапановите са 4-2-1,а на 16 клапановите 4-1.Незнам обаче дали са взаимно заменяеми.Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year
Коментар
-
Сакс,ха затова нямаше да се сетя какво е.Наистина са различни ,но ако се сменят заедно с колекторите няма проблем.Всъщност съм виждал разлика м/у дълга и къса 16клапанова витара.На моята (бивша) сложих от къса -самите колектори са по-дълги и се събират чак в долната част.Ако на някой му трябват ,имам от дълга база ,16 кл.,колектори(имат две цепнатини) и "САКС".Мисля ,че и сондата стои на тях.
0888 364 731
Коментар
-
Първоначално публикуван от B58 Преглед на мнениеАко на някой му трябват ,имам от дълга база ,16 кл.,колектори(имат две цепнатини) и "САКС".Мисля ,че и сондата стои на тях.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар