Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за гуми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за гуми

Първоначално публикуван от vasil lazarov Преглед на мнение
    Колега ако кажеш и в инчове на какъв размер отговарят ще съм благодарен.
    Добре де. В таблицата на кумхо не погледна ли? Нали за това ти я пратих!
    27.7
    Разгледай и надолу под картинката с грайфера.

Коментар

Колега не виждам да си написал на какъв размер отговаря, за процент знам какво е не се съмнявай от години работя на процент.
      ПС.
      благодаря сега го погледнах.

Коментар

малко са широки за витара ама стават. препоръчително е 195/80/15 Аз лично карам зимата с такъв размер единствено заради по голямата височина . Ако са на добра цена не се колебай , но не стават за кал . е донякъде все ще стигнеш.
        Последно редактирано от aroren; 28-10-10, 20:11.
        899180483

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
          Не е 75%,не подвеждай човека,малко над 82% е

Човека пита!И ти не разбираш много,ама се изказвашНе го приемай лично
          Нещо не те разбрах?
          Първия ред от 15" гуми в таблицата какво казва?

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
            Това ли е:http://www.offroaders.com/tech/AT-MT...Venture-AT.htm
            75 процентова е.
            Нещо не те разбрах?
            Първия ред от 15" гуми в таблицата какво казва?
            Казва 215/75/R15.По-точно LT215/75R15 100/97S C OWL 27.7 8.5 on 6.0 14 A а колегата никъде не е писал 75,писал е 215R/15/105S
            Аз го разбирам като 215/R15
            И нямам за цел да се заяждам с теб,просто не го хвърляй по върбите...
            Виден столичен ихтиолог

Коментар

Ми той и колегата го е разбрал в пост17.

Коментар

Стига спорихте.
                Явно Васил не знае как се означават стандартните гуми.
                Значи-щом пише, 215R15-това означава, че височината на гумата е 82 % от ширината. Буквата R освен че означава "радиална" гома в случая се използва и за означаване на това, че гумата е със стандартна височина. А тя както казах е 82%. Другото-105 е някакъв друг индекс-скоростен ли товарен ли, не се сещам, запознатите да кажат.
                Но така означеният размер не означава височина 105 % от ширината.

За височини различни от 82% се изписва като отделно число, например 235/75/15.
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                  Не е 75%,не подвеждай човека,малко над 82% е

Човека пита!И ти не разбираш много,ама се изказвашНе го приемай лично
                  Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                  Стига спорихте.
                  Явно Васил не знае как се означават стандартните гуми.
                  Значи-щом пише, 215R15-това означава, че височината на гумата е 82 % от ширината. Буквата R освен че означава "радиална" гома в случая се използва и за означаване на това, че гумата е със стандартна височина. А тя както казах е 82%. Другото-105 е някакъв друг индекс-скоростен ли товарен ли, не се сещам, запознатите да кажат.
                  Но така означеният размер не означава височина 105 % от ширината.

За височини различни от 82% се изписва като отделно число, например 235/75/15.
                  А де,компютри или компоти?
                  Виден столичен ихтиолог

Коментар

Колега, като тези ли са, ако да-моите старите бяха такива и размера е 215/70/15, но е изписано по-различно
                    http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=90213

Коментар

Здравейте,от скоро съм във форума,и за да не пущам друга тема за гуми реших да пиша тук(дано не ви обидя).Сигурно ще ви се стори странен въпросът ми,но навярно и вие сте си го задавали,а именно-стават ли гуми от лек автомобил на витарката???Все пак са по-евтини от 'джипарските',пък и витарката ще се кара основно по асфалт.Притеснява ме основно ширината на витаровата джанта,дали ще е съвместима с тази на обикновенна автомобилна гума?Моля,ви за коментар!

Коментар

Става, що да не става. Разликите са в броя кордажи, видът им, както и тегловния индекс.

Коментар

Първоначално публикуван от kavi67 Преглед на мнение
                          Здравейте,от скоро съм във форума,и за да не пущам друга тема за гуми реших да пиша тук(дано не ви обидя).Сигурно ще ви се стори странен въпросът ми,но навярно и вие сте си го задавали,а именно-стават ли гуми от лек автомобил на витарката???Все пак са по-евтини от 'джипарските',пък и витарката ще се кара основно по асфалт.Притеснява ме основно ширината на витаровата джанта,дали ще е съвместима с тази на обикновенна автомобилна гума?Моля,ви за коментар!
                          Не!
                          Разликите са в броя кордажи, видът им, както и тегловния индекс.
                          Затова!
                          не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
                            Не!
                            И защо не? Питането е за Витара на шосе. Да не е по тежка от някое дърто Волво комби?
                            Това, че има 4х4 нищо не променя. Нищо, че се води "джип".

Затова!
                            И защо не? Питането е за Витара на шосе. Да не е по тежка от някое дърто Волво комби?
                            Това, че има 4х4 нищо не променя. Нищо, че се води "джип".

Коментар

Първоначално публикуван от kavi67 Преглед на мнение
                              Става естествено-ако сложиш подходящи шосейки ще си доста добре на асфалта даже и при много високи скорости.Витарата-/къса база/ тежи колкото едно Жигули.Ако обаче решиш да кривнеш леко в някоя калчица има голяма вероятност да останеш в нея,особено ако гумите много широки и с "пистов" рисунък.Въпреки всичко аз не бих си осакатил така джипа.Слагай АТ-та.Има евтини на "Ласа"-/и с всичката газ на бързи вървят що годе прилично на кал/.
                              Последно редактирано от Янко Желязков; 30-10-10, 19:55.

Коментар

Витарата тежи колкото един Голф,така че проблем с тежестта няма.Максималната и скорост (1,6 16) е 160км,така,че там дерт също няма,оригиналните и джанти са 5,5 J,така,че тесни гуми не е проблем да се сложат(175-195).Ама аз това с гумите за лека кола не мога да го разбера,въпреки "ставането".
                                С широки и пистов рисунък гуми,ще се учудиш в калта колко може .Натиснете снимката за да я уголемите

Име:RD OFFRoad Plovdiv 028.jpg
Прегледи:3
Размер:232.8 КБ
ID:5222244Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PIC_0049.jpg
Прегледи:1
Размер:290.9 КБ
ID:5222245
                                Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X