Обява

Свий
Няма добавени обяви.

дизелова Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• дизелова Витара

Здравейте колеги , писна ми от родните "хубави" пътища и съм решил да си взема нещо, което по да издържа на тях, бях се спрял на няколко модела Рав4, Фреелендър и Витарата трябва ми нещо по непритенциозно и сякаш най добри отзиви чух за Витарата, никога не съм карал джип през живота си и за сега не мисля да правя офроуд изпълнения, заклет дизелджия съм както се казва и ме интересува единствено дизеловата гама на Витара в порядъка 97-2001г, интересува ме какви двигатели се предлагат, с какви характеристики са ? до колкото разбрах от форума става въпрос за двигатели на Пежо и Рено което не ме радва , понеже карам Алфа Ромео 2.4 жтд и каква е разликата между Гранд Витара и Витара? Ще съм много благодарен ако някой съвестно отговори на въпросите ми , ще извинявате ама още съм лайк в тая област.

От: дизелова Витара

От това което си изброил, Витарата е най-високо проходимият автомобил.

От 1998 г. почва да се прави нов модел Grand Vitara. Та преди 1998 г. се слагат дизели 1,9 чист и с турбо на Пежо - съответно 68, 75 и 90 к.с. Също така има и турбодизел на Мазда 2,0 87 к.с.

В Гранд Витара модел след 1998 г. слагат само маздовия 2,0 ТД, а след 2001 г. - Пежо 2,0 HDI 109 к.с.

Не мога да разбера какво не им харесваш на Френските дизели, като са едни от най-добрите.
    Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

благодаря ти за хубавия отговор точно такава информация търсех , че не бях много сигурен, ползвам съм и търсачката и вече понаучих някой неща, и все пак не мислиш ли че Маздовия двигател си е за предпочитане? Някой ако може сравни този на Мазда 2.0ТД и 2.0 HDI на Пежо , явно ще се спирам на тези двата модела? става въпрос подръжка консумативи и динамика на двигателя? Току що видях в Мобиле един автоматик 2.0 ТД 1998 дават го 98к.с има ли такъв двигател? и какво ще кажете за автоматик?
      Последно редактирано от t9ny; 06-10-10, 11:10.

Коментар

Аз поне не знам Гранд Витарата да има дизел 98 к.с. Според мен джамбазите лъжат.

Казваш че караш 2,4JTD. Тогава имсля че сам можеш да направиш разликите между него и старите 2,5 ТД на Фиат Крома и Алфа 155. Общо взето мощност и динамика при нисък разход срещу по-евтина поддръжка и по-малко проблеми. Аз мисля че 22-та коня разлика ще се отразят доста добре. Другото е че цените на Гранд Витара 2,0 HDI за доста по-високи от тези на 2,0 ТД.

Хубавото е че имаш възможност за избор, според твоите си критерии - "кеф ти риба - кеф ти паламуд".
        Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

http://en.wikipedia.org/wiki/Suzuki_Grand_Vitara

Коментар

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
            колега благодаря за хубавия линк аз си направих труда да го прегледам и преведа, а ти явно не си с същия успех можеше да пуснеш линк и за google.com , няма да си взимам американска витара!

Коментар

Не започваш добре с отношението си към мен, след време ако се присъединиш към нашият тим ще разбереш някои неща, например че Сузуки се произвежда главно в Япония, като е насочено главно към пазара в Америка, независимо коя-Южна или Северна, всички екземпляри в Европа са дошли или от японският им завод или този след 1999г в Испания, където само се сглобяват и произвеждат някои от частите. Наименованията са различни, в зависимост от това за къде е произведен автомобила, обозначенията след модела също имат значение. Хората тук пишат по собствено желание без да са задължени на когото и да било, ако помощта да се ориентираш не ти е нужна, не питай?!

П.С. Съвет от мен, чети хубаво, гледай профилите на участниците тук, преди да пишеш, запознай се с какви теми са известни и какво са коментирали, тогава си прави изводи и бъди саркастичен, до скоро

Коментар

Trent не съм искал да те засегна , просто исках преки впечатления от двигателя на Мазда и този на Пежо, единственото смислено в този линк бе Pre 2001 turbo diesel models were fitted with Mazda's type RF engine, with later models fitted with a 1.9 L 4 cylinder turbo diesel featuring 129 PS (95 kW), manufactured by Renault)., и аз съм казвал много пъти в Алфа Форума ,ползвай търсачката , но си мисля че въпросите ми са малко по конкретни , поздрави и се извинявам ако съм прозвучал саркастично

Коментар

Гранд Витара с двигател RF 2,0ТД интеркулер 87 к.с на Мазда -консумативи :горивен,маслен и въздушен филтър-по около 16-18лв, масло 5,5литра 10W-40,ангренажен ремък около 50лв;подгревни свещи-Словенски 8лв броя, DENSO-22лв броя;ГНП-DENSO с ел. управление;дюзи-обикновенни с цена за разпръсквач около 25-30лв и т.н.
                  Suzuki Grand Vitara 2.0 TD 99г.
                  Opel Corsa 1.7д 98г

Коментар

жалко че не са продължили , да слагат от Маздовите двигатели и след този ,а са прибегнали до Пежо , двигателя на Мазда след 2002 г Комън рейл е чудесен (, хем ми се кара по нова Витара , но разума ме насочва към 1999-2001

Коментар

Имам впечатления само от Витара с двигател Мазда - без интеркулър, дълга, автомат, мисля 71 коня и съм приятно изненадан.
                      Върви съвсем прилично/е, не е някаква бегачка, но повечето джипки са така/.
                      Бих предпочел този мотор, защото е японски и доколкото знам отзивите от другите автомобили, в които го има/естествено Мазда/ са много добри.
                      Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                      ... turn on your A/С !

Коментар

абе колеги от тея дизеловите има ли модел с верига? забравих да ви питам.

Коментар

Здравей те.От 4 г. карам такава Витара 2.0 ТД с интеркулер -87к.с. 97г.и съм доволен от двигателя.От няколко месеца
                          изчезна сигнала на зумера за забравени светлини и не мога да го открия къде е монтиран.Ако някой знае къде е
                          монтиран и какво преставлява нека сподели.Благодаря.

Коментар

В таблото около компа, лягаш в краката на шофьора и гледаш нагоре, синя букса, по спомен говоря, кутийката е надупчена, но най-вероятно не е от него, а имаш лоша маса

Коментар

Искам да попитам: Водата в радиатора при ниска температура постоянно ли се движи или само когато отвори термостата? Витарата е с маздов двигател. Съмнява ме, че няма термостат. Има ли гарнитура между колекторните траби и трабата за аспуха?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X