Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем при включено 4х4 Vitara V6 2.0

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем при включено 4х4 Vitara V6 2.0

Здравейте колеги.
    Ще следва дълго описание, защото проблемът има много проявление, пък и аз нищо не разбирам.
    Вчера когато включих 4х4 се появи проблем, който днес изследвах подробно: когато карам на заден мост няма НИКАКВИ проблеми. При включено 4х4 (независимо дали са бавни или бързи) се чува тракане от към предницата при ляв и десен завой. Дотук добре, човек би си казал карета. Да обаче при 4х4 задните колела приплъзват при завой - при пълен ляв завой и двете задни колела оставят следи (защото се суркат) а при пълен десен се сурка само дяснaтa (и съвсем леко лявата гума) и когато отпусна гаста или освободя от скорост, колата спира все едно е натисната спирачка (това пак е при завой, при изправен волан няма тракане и колата си спира нормално и плавно по инерция). Няма никакви блокажи, lsd-та или каквото и да било и при изключен преден мост няма никакви проблеми ни отпред, ни отзад.
    (Всъшност забелязах лека следа и от предните колелета при завой, еднаква е и при 4х4 и при задно предаване)
    Не съм товарил трансмисията и си изключвам предния мост както е по книга: съединител, лоста от 4х4 на задно и давам 20 метра назад (при тази процедура се чуват още повече чаткания и тракания отпред) и си мисля за хъбове... Може и раздатъчна кутия да е. Може би тук някъде трябва да спомена, че преди 2 месеца майстори в другия край на страната ми сменяха 2 зъбчати колела на задната скорост в скоростната кутия, но 1000км не съм имал проблеми, пък и май няма отношение това нещо
    Давайте съвети, какъв може да е проблема, от какво и от къде, че имам чуството че са се развалили каретата, хъбовете и раздатъчната кутия едновременно (<-надявам да не се окаже наистина така). Как може да се реши и ако е сложна процедура, да кажете някой печен майстор във Варна, който няма да вземе парите, а ще свърши работата.
    Suzuki Jimny; +4'' Black Raptor / Pro comp; Maxxis Bighorn 30/9.5R15; 9500lbs Winch
    Георги Кандиларов 0889/705-106

От: Проблем при включено 4х4 Vitara V6 2.0

От това цялото където си го написал мога да ти кажа да си погледнеш хъбовете но ме съмнява да е от тях , по скоро каре !!!!
    Лудак

Коментар

Основния ти проблем е, че караш 4х4 на сух асфалт, другото е следствие. Първо си заминава веригата, а после и аз незнам.

Коментар

Не карам 4х4 на асфалт, само сега карах когато пробвах, за да опиша проблема(но е факт че преди нямаше такива проблеми) Тази вечер проверих хъбове и лагери - лагерите нямат луфтове, а по хъбовете няма нищо счупено, изкривено или каквото и да е ненаред.
        Остава карета или раздатка?
        Suzuki Jimny; +4'' Black Raptor / Pro comp; Maxxis Bighorn 30/9.5R15; 9500lbs Winch

Коментар

Смени си каретата !!!
          Лудак

Коментар

Щом казваш че нямаш блокажи,значи проблема е в раздатката.
            ТЛК-120 Николай Колев
            0898521295

Коментар

аз каретата за сменяне ще ги сменя... но това не обяснява случващото се със задния мост при 4х4 суркане при завой. Значи остава раздатка?..

Коментар

Това ми прилича на циркулация на мощност. Появява се когато се кара с различни гуми. Я си измери разстоянията от земята до центровете на главините. И на четирите колела. Трябва да са еднакви!
                Да не би пък да имаш поне една различна гума? Тогава ще става същото което описваш. Да си сменял диференциал, без значение преден или заден?
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                  Това ми прилича на циркулация на мощност. Появява се когато се кара с различни гуми. Я си измери разстоянията от земята до центровете на главините. И на четирите колела. Трябва да са еднакви!
                  Да не би пък да имаш поне една различна гума? Тогава ще става същото което описваш. Да си сменял диференциал, без значение преден или заден?
                  Дифовете са му оригиналните . Гумите са му еднакви . Каретата и ключалките също са му здрави - нямат нужда от смяна .
                  ВСЯКА Витара при вкл. 4х4 на сух асвалт и пълен навит волан и в двете посоки "затяга" или при отнемане на газта спира веднага , но не трябва да щрака и да те бута . При така описаните симптоми проблема идва от раздатката или по-точно веригата . Когато е разтегната - щрака ,а при пълен завой прескача и от там идва и бутането .
                  0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X