От скоро съм собсвеник на Сузуки Витара 1,6 16 V. Когато включа на бавни на таблото ми светва само 4WD, а иначе сузукито си върви като на бавни. Трябва ли да свети и лампа с индикатор L.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
На бавни ми свети само 4wd на таблото
Свий
X
-
От: На бавни ми свети само 4wd на таблото
Първоначално публикуван от marian_77 Преглед на мнениеОт скоро съм собсвеник на Сузуки Витара 1,6 16 V. Когато включа на бавни на таблото ми светва само 4WD, а иначе сузукито си върви като на бавни. Трябва ли да свети и лампа с индикатор L.
-
На моята Витара свети 4WD-L . Но преди да светне имах проблем с крушките в таблото ,а и някой "майстор" не беше закопчал буксата под смукателните колектори. Иначе колегата е прав ,че няма много смисъл от тази лампа щото няма начин да не усетиш че си на бавни ,но защо да се потрудим по жипките ни всичко да е ОК.Suzuki Vitara
Коментар
-
Що да не свети бе Трент? Нали си има щатна ламБа за целта? Или аз бъркам нещо?
Колега, може да ти е клеясал датчика за бавните (или да липсва, ама едва ли), може да е изгнил куплунга (под купето, точно до лоста на раздатката), а може просто да ти е изгоряла лампичката (ама и това едва ли).
На 4х4 трябва да си свети 4WD, и на бързи и на бавни, за бавните L. Не съм поглеждал на неутрална дали свети нещо.О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...
Коментар
-
На някои по-стари Витари има индикация за бавните,но на по-"новите" и Гранд Витарите свети само 4WD,независимо на бъзи ли си или на бавни...SUZUKI "GRAND VITARA" 2.0 (16V)-J20A + MITSUBISHI "OUTLANDER"-2.4- AUTOMATIC
Коментар
-
Първоначално публикуван от marian_77 Преглед на мнениеИма ли проблем щом не свети лампата за бавни на таблото, а колата си върви на бавни.
Коментар
-
Пояснявам:
На моята витара(моно, 89-а)си има тази лампа, и си светеше със старата раздатка.
При смяната с новата-остана някакъв куплунг на който не можах да му намеря "еша". И спря да свети лампата "4WD-L"
Преди 15-20 дни свалях кутията и раздатката заради съединител, и проверих кое не е наред. Оказа се, че на старата раздатка има още един датчик-за включени "бавни". Тогава именно светва и лампата за включени бавни предавки. На новата раздатка този датчик просто го няма.
Датчика за включено 4х4 е отгоре на раздатката, а този и за бавни-отстрани, макар и той в горната част-там кдето са осите за управление на раздатката.
Това е целия проблем-вида на кутиите, и наличието или липсата на датчик в тях.Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Колегите с по нова витара имам предвид с новото табло, да обърнат внимание, че даже няма отделение за светене на 4WD-L, наистина при по новите витара( може би само при испанската зглобка) тази опция липсва. И при мен е същото свети само 4WD на бавните...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар