Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На бавни ми свети само 4wd на таблото

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• На бавни ми свети само 4wd на таблото

От скоро съм собсвеник на Сузуки Витара 1,6 16 V. Когато включа на бавни на таблото ми светва само 4WD, а иначе сузукито си върви като на бавни. Трябва ли да свети и лампа с индикатор L.

От: На бавни ми свети само 4wd на таблото

Първоначално публикуван от marian_77 Преглед на мнение
    От скоро съм собсвеник на Сузуки Витара 1,6 16 V. Когато включа на бавни на таблото ми светва само 4WD, а иначе сузукито си върви като на бавни. Трябва ли да свети и лампа с индикатор L.
    Не съм със Витара, ама не виждам смисъл и от такава ламба.

Коментар

На моята Витара свети 4WD-L . Но преди да светне имах проблем с крушките в таблото ,а и някой "майстор" не беше закопчал буксата под смукателните колектори. Иначе колегата е прав ,че няма много смисъл от тази лампа щото няма начин да не усетиш че си на бавни ,но защо да се потрудим по жипките ни всичко да е ОК.
      Suzuki Vitara

Коментар

не само вд-то

Коментар

Що да не свети бе Трент? Нали си има щатна ламБа за целта? Или аз бъркам нещо?

Колега, може да ти е клеясал датчика за бавните (или да липсва, ама едва ли), може да е изгнил куплунга (под купето, точно до лоста на раздатката), а може просто да ти е изгоряла лампичката (ама и това едва ли).

На 4х4 трябва да си свети 4WD, и на бързи и на бавни, за бавните L. Не съм поглеждал на неутрална дали свети нещо.
          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

За неутрална няма лампа мойта Витара .
            Suzuki Vitara

Коментар

На някои по-стари Витари има индикация за бавните,но на по-"новите" и Гранд Витарите свети само 4WD,независимо на бъзи ли си или на бавни...
              SUZUKI "GRAND VITARA" 2.0 (16V)-J20A + MITSUBISHI "OUTLANDER"-2.4- AUTOMATIC

Коментар

Благодаря за инфото тефчо, ще проверя куплунга, когато ми остане време. Че нещо през уикенда не мога да си вдегна главата от задачи.

Коментар

Да прав си vadoiv, че на по-новите свети само 4wd и на бързи и на бавни, но моята витара е 94г. и мисля, че не спада към тях. За по старите модели не съм сигурен как трябва да е точно.

Коментар

На фейслифта няма такава лампа,на старото табло за бавните има L ,съседната вдясно от 4wd
                    Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Има ли проблем щом не свети лампата за бавни на таблото, а колата си върви на бавни.

Коментар

Първоначално публикуван от marian_77 Преглед на мнение
                        Има ли проблем щом не свети лампата за бавни на таблото, а колата си върви на бавни.
                        Не.

Коментар

Пояснявам:
                          На моята витара(моно, 89-а)си има тази лампа, и си светеше със старата раздатка.
                          При смяната с новата-остана някакъв куплунг на който не можах да му намеря "еша". И спря да свети лампата "4WD-L"
                          Преди 15-20 дни свалях кутията и раздатката заради съединител, и проверих кое не е наред. Оказа се, че на старата раздатка има още един датчик-за включени "бавни". Тогава именно светва и лампата за включени бавни предавки. На новата раздатка този датчик просто го няма.
                          Датчика за включено 4х4 е отгоре на раздатката, а този и за бавни-отстрани, макар и той в горната част-там кдето са осите за управление на раздатката.
                          Това е целия проблем-вида на кутиите, и наличието или липсата на датчик в тях.
                          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Колегите с по нова витара имам предвид с новото табло, да обърнат внимание, че даже няма отделение за светене на 4WD-L, наистина при по новите витара( може би само при испанската зглобка) тази опция липсва. И при мен е същото свети само 4WD на бавните...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X