Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко е луфта на задния диф?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Колко е луфта на задния диф?

На първо четене не намерих такава информация, затова пускам отделна тема.
    Колко треябва да е луфта на главното предаване на задния диф на Витарата, конкретно за 8V моноинжекция, японка, 90та или 91ва година, късак. Ако има значение де

Касетата в лагерите стои добре (на око, не съм мерил, но не дразни), пиньона обаче се разхожда като у тях си. Все още няма следи от поражения по зъбите, но ако продължавам да карам така, ме съмнява, че ще бера ядове.
    Имам с какво да меря, мога да го наглася, само не знам правилните стойности.
    Последно редактирано от tef4o; 17-09-10, 12:53.
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

От: Колко е луфта на задния диф?

Стефане, ако направя клип на моят ще помогне ли, преди да съм ги разкачил утре

Коментар

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
      Стефане, ако направя клип на моят ще помогне ли, преди да съм ги разкачил утре
      Хм, а гарантираш ли, че твоя е на колкото трябва?

Започвам да се чудя, дали да не го направя "на око" накрая. Ако не се намери някаква конкретна величина, освен да го наглася както ми хареса, после да го пъхна във фурната на 80 градуса за 1 час и ако не затегне на горещо, газ ...
      Ама не ми се ще , аман от фокуси.
      Последно редактирано от tef4o; 17-09-10, 20:17.

Коментар

С тая регулировка шега не бива не си чупете колите нарочно.Щом кара и няма оплаквания не го натягай защото там работите на око водят до счупване на главно предаване и диф,центровката на пинйона и короната е пипкава работа.
        Бялото BUZUKI 1.6 8в
        0899368772 ;) 0897229322

Коментар

На Лада Нива луфта между пиньона и короната при нов диф трябва да е в границите 0.08-0.13мм.Не виждам някаква съществена разлика във Витаровия диф-/и двете машини са със хипоидно главно предаване/ така,че смятам че ако хлабината ти е в тези граници няма да береш ядове.Само внимавай да не го изтървеш над горната граница,защото има опастност да започне да се появява ударно натоварване между двойката пиньон-корона,а това е лошо явление.
          Последно редактирано от Янко Желязков; 17-09-10, 22:24.

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
            На първо четене не намерих такава информация, затова пускам отделна тема.
            Колко треябва да е луфта на главното предаване на задния диф на Витарата, конкретно за 8V моноинжекция, японка, 90та или 91ва година, късак. Ако има значение де

Касетата в лагерите стои добре (на око, не съм мерил, но не дразни), пиньона обаче се разхожда като у тях си. Все още няма следи от поражения по зъбите, но ако продължавам да карам така, ме съмнява, че ще бера ядове.
            Имам с какво да меря, мога да го наглася, само не знам правилните стойности.
            Ето ти една темичка да прочетеш http://www.offroad-bulgaria.com/show...t=99192&page=1
            Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
            New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Първоначално публикуван от vitarrra Преглед на мнение
              С тая регулировка шега не бива не си чупете колите нарочно.Щом кара и няма оплаквания не го натягай защото там работите на око водят до счупване на главно предаване и диф,центровката на пинйона и короната е пипкава работа.
              Знам с какво се хващам, не е сефте. А се хващам, защото някой вече е отварял дифа, не знам защо, и за по-лесно го е оставил с такива зверски луфтове, че чак думка понякога и то не рядко. Все още не съм го доразфасовал (намират ми други задачки), но ме гризе гадното съмнение, че пиньона въобще не си е на мястото. То ще се чуе утре.

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
              На Лада Нива луфта между пиньона и короната при нов диф трябва да е в границите 0.08-0.13мм.Не виждам някаква съществена разлика във Витаровия диф-/и двете машини са със хипоидно главно предаване/ така,че смятам че ако хлабината ти е в тези граници няма да береш ядове.Само внимавай да не го изтървеш над горната граница,защото има опастност да започне да се появява ударно натоварване между двойката пиньон-корона,а това е лошо явление.
              То си го има ударното, както казах, затова и го отворих. Благодаря ти и тук.

Първоначално публикуван от speed750 Преглед на мнение
              Ето ти една темичка да прочетеш http://www.offroad-bulgaria.com/show...t=99192&page=1
              Полезно! Тая тема си май трябва да я преместят/копират в някой по-общ раздел.

Коментар

Колкото всички луфтове в машиностроенето. Стотни, до десета.

Коментар

Няма как да не се съглася.Обаче според мен е важно да се знае луфта при сглобено предаване или разкачен кардан откъм раздатката.Натрупват се няколко луфта и реално фланеца на кардана "хлопа" с милиметри/трудно ми е да кажа колко градуса/.Мисля ,че беше писано някъде по въпроса,не мога да се сетя.Все пак не е лоша идея,ако снимате по едно видео,както каза Трифон,за да видим ,кога трябва да се притесняваме.Аз също си мисля,че луфта ми е голям,но пак уточнявам ,че се натрупват и може да е нормално!
                  0887/400121 Антон Донев

Коментар

[QUOTE=tef4o;1278783]Знам с какво се хващам, не е сефте. А се хващам, защото някой вече е отварял дифа, не знам защо, и за по-лесно го е оставил с такива зверски луфтове, че чак думка понякога и то не рядко. Все още не съм го доразфасовал (намират ми други задачки), но ме гризе гадното съмнение, че пиньона въобще не си е на мястото. То ще се чуе утре.

Най вероятно е сменян семеринга на пиньона, без да е разглобяван дифа , а така се губи цялата центровка и луфтове .
                    Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                    New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Първоначално публикуван от antiroad Преглед на мнение
                      Няма как да не се съглася.Обаче според мен е важно да се знае луфта при сглобено предаване или разкачен кардан откъм раздатката.Натрупват се няколко луфта и реално фланеца на кардана "хлопа" с милиметри/трудно ми е да кажа колко градуса/.Мисля ,че беше писано някъде по въпроса,не мога да се сетя.Все пак не е лоша идея,ако снимате по едно видео,както каза Трифон,за да видим ,кога трябва да се притесняваме.Аз също си мисля,че луфта ми е голям,но пак уточнявам ,че се натрупват и може да е нормално!
                      За да не гадая, просто смъкнах касетата. Луфта пиньон корона в момента не е за индикатор, а за рулетка
                      Да си допия кафето и отивам да меря.

Може Speed750 да е прав, като го пръсна нацяло, ще се разбере.

Досега зяпах данните за Балено, оказа се, че на него му имам всики данни за задния диф(4х4 версията). Който не е баш като на Витарата, но, както каза и Стефан, никъде нама луфтове в милиметри.

Edit: Добре де, не са милиметри Но пак е много далеч от истината. на Нивата и дават до 0.13, на Баленото до 0.2. При мен е 0.6, което няма как да е вярно. Изненадващо за мен, пиньона си е горе-долу на мястото. Отивам да центря.
                      Последно редактирано от tef4o; 18-09-10, 08:39.

Коментар

Taка, на този етап въпроса е приключен. Оставих го на 0.14 (така пасна), което е малко повече от препоръките за Нива, но пък е съвсем в границите за заден диф Балено (0.1 - 0.2) и определно ще е по-добре от 0.6, колкото си беше.
                        Интересна подробност - контрите за гайките на лагерите на касетата са "половинки", тоест, за разлика от тия, които съм виждал досега, имат само едно положение, което е откровенно тъпо. Освен, ако са си били нормални, обръщаеми, а някое да е решил да ги "тунингова"
                        .... бррр ... нагласистиката е леко изнервяща. Отивам да пия бира да се успокоя

Коментар

Браво Колега, евала на ентусиазма ти,но не е лошо и някоя снимка да направиш,та да се види какво точно правиш. Може да е от полза на някой... ПП. Успех !
                          SUZUKI "GRAND VITARA" 2.0 (16V)-J20A + MITSUBISHI "OUTLANDER"-2.4- AUTOMATIC

Коментар

Знаех си, че ще ми се карате за снимките... не правих по 3 причини: първо, нямам макро, което обезсмисля повечето кадри. Второ, и най-вече, щеше да се проточи до довечера, а ме чака една пръсната скоростна кутия (не моя). И трето - темата на колегата GUSA, към която е дал линк Speed750 в раздела на Тойота е направена наистина добре - с качествени снимки, смислени описания и въобще както си трябва. Съществени разлики (освен в големината) няма.

Коментар

Пак искам да те помоля като го сглобиш,да клатиш кардана и да снимаш видео ,за да видим на око ориентировъчния луфт/ясно ми е ,че тези работи не стават на око/!
                              0887/400121 Антон Донев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X