Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ремонт хидравлика и устройство на видовете секторни кутии при Витара до 98г

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ремонт хидравлика и устройство на видовете секторни кутии при Витара до 98г

На мен не ми обяснявайте кое колко струва, ако знаехте толкова много щяхте вие да пуснете темата, потърсете мои теми, вижте какво съм направил и тогава пишете неподготвено в моя тема, при следващ пост в същият тон ще си пишете с МОДЕРАТОР, успех. Това че на Вас го продават на тези цена не означава, че не може да се намери под тази с отлично качество

Коментар

трифка бая сте загряли темата тази вечер като си сменях накладките гледам че и моята почнала да омаслява от към гайката с 32 ключ ,темата ти ще ми е доста полезна , но ми се струва че пак ще те притеснявам по тела ,ще има реванш от моя страна , поздрави
      Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Отскоро и аз се присъединих/за моя радост и след дълго търсене/ към голямото семейство на Suzuki - Vitara ДБ 1.6 16 V 93г. След задължителната смяна на ремъци, масла и филтри разучаването продължава, и стигнахме до теч от малката семеринга в долната част на сектора, където излиза пръта с шлиците. Понеже съм препатил с "видински майстори" - "да я свалим, за да видим каква е...", колеги, дайте съвет !Помогнете с инфо за размер и обозначение на семерингата, ако някой е сменял ! Поздрави !
        "Make love, not war!"

Коментар

Размерът, който аз поставям е 30/42/7, малко по-голям е, но досега нямам проблеми, на к-маншета след семеринга е 30/40/6, лесно се намират

Коментар

Първоначално публикуван от io6o_89 Преглед на мнение
            ...накрая намерих един завод до стара загора за калчукови изделия ако желаеш ще ти дам номера да званнеш да провериш колко струва.на мен ми излиза 8.60 с ддс без доставката ти сам си прави сметката каква тарговия се опитвам да права.
            Предполагам, че говориш за Горно Ботево. Ако става дума за единична бройка, цената е нормална за стругован детайл (не вярвам някой да е направил еднична форма за 8 кинта).
            Но ако беше проверил 3 километра по на запад, щеше и ги намериш по 3.20 маншетките полиуретанови и за 2.60 гумени. С отлично качество при това.
            Трент е прав, целия комплект е около 10 лева в правилния магазин, който в случая се намира срещу практиките на Електрото, на Столетов. Говорим за Стара Загора.

@ДОК_ВД : като сваляте хебела, използувайте скоба. Спестява време, нерви и блъскане.
            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
              @ДОК_ВД : като сваляте хебела, използувайте скоба. Спестява време, нерви и блъскане.
              Благодаря за съвета, като долях хидравлично масло/червено/, щото измарвателната пластина беше "суха!", капането спря. Има ли вариант старото масло да е било с нарушен вискозитет/въпроса ми е много лаически, но технически не съм добре подготвен/, и ако да , да го сменям ли цялото?
              "Make love, not war!"

Коментар

Има вероятност старото масло да е било неизвестно какво. Смяната според мен е добра идея, маслото е 10тина кинта по спомен.
                Все пак, шнса да текне, след като е текло веднъж е доста добър и новото масло едва ли ще оправи нещата от самосебе си.
                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Обери луфта отгоре на шпилката, която се вижда отгоре, затегната е с гайка 13 и изкарай оста малко надолу, така ще спре да капе, а това че е спряло сега, може би е случайност

Коментар

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
                    Обери луфта отгоре на шпилката, която се вижда отгоре, затегната е с гайка 13 и изкарай оста малко надолу, така ще спре да капе, а това че е спряло сега, може би е случайност
                    За да не пускам нова тема ще питам тук.
                    Имам следния проблем : като завивам на ляво се усеща притръпване на волана.
                    Някакви предположения от какво може да е
                    на сушата и град помага

Коментар

Да, доста неща може да са, разбити тампони на хебела, разбити тампони на амортисьор, носачи и така нататък. Ако имаш проблем с кутията на хидравликата, няма да завива въобще в някоя от двете посокиуспех

Коментар

И аз имах (зимата) проблем с хидравликата и то беше следния : като тръгна първото завиване ставаше много трудно (все едно ми заяжда волана) но като направя на място едно пълно завиване от крайно ляво до крайно дясно и после всичко е ОК .Искам да попитам и за болта който е на горния капак на секторната к-я (за регулировката) какво променя,трябва да се навива или развива и колко ?
                        Има ли желание, има и начин , няма ли желание - намираме оправдания!!!!!

Коментар

От болтът се обира луфта на волана, след като протече кутията, не се обира оттам, а се ремонтира, иначе води до повреда в шийката на основната ос.

Коментар

Колеги темата е стара ама ми предстои ремонт на рейката и помпата понеже текат,семерините ги намерих ама тези К маншети от къде да ги търся че тука в моят град ги няма,казаха ми че само по поръчка в казанлък можело да стане

Коментар

Ще съм благодарен ако някой помага,понеже ни ми се седи бе джип докато ги направят по поръчка

Коментар

Ако те интересува тел. е 0431/6 35 85 или 6 21 41. За Казанлък. Аз съм доволен от пълен ремонт на рейката ми.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X