Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изключва ми на бавни

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Изключва ми на бавни

Даите съвет колеги, имам Сузуки Самурай, като включа на бавни, все едно лоста не влиза докрай, тръгвам и като отнема газта ми изключва, ако държа лоста натиснат напред се движа?
    Колега от форума ми каза да подложа една шайба на пружината на скоростния лост, направих го не помогна.
    Възможно ли е да ми се е изкривил лоста и да не влиза добре?

От: Изключва ми на бавни

Напълно възможно е. Ако си разглобявал вече ръчката за превключване на раздатката /не на скоростите защото няма отношение към проблема/, и си подлагал шайба, най-добре я махни. Къде си подложил шайбата, под или над пружината? Извади лоста за превключване, с по-здрава отвертка прикарай двата щока които се виждат вътре в изкл. положение.Отворите в тях където влиза долният край на лоста трябва да застанат един с/у друг, и монтирай лоста отново. Най-често причината да го прави този номер е износване на удебелението в долният край на лоста и тогава не включва докрай. Друг проблем е ако имаш скъсан тампон на раздатката и тя се е изместила леко. Тогава лоста опира в отвора на тунела и не вкл. докрай. Провери. И последното което ме съмнява е блокирал фиксатор, но не ми се вярва.
    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
    Селска фурна аспух нема. Пак същият.
    В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Благодаря за съветите, случвало ми се е раздатката да оплита, както описваш, разминават се двата отвора, сега са си един срещу друг, тампоните изглеждат здрави ще ги проверя отново. Дали да наваря малко лоста там дето влиза в отворите и да видя резултата ако е същия ще го изпиля? Ако и тогава не стане да я разглобя ли, има ли от къде да купя тоя фиксатор ако е счупен?

Коментар

Фиксатора си е съчма с пружинка и ме съмнява да е от него ама всичко се случва. Не вярвам и от износване на лоста да е. Виж от напъване да не е изкривен, това м/у двете му части над и под ябълката. Вариант също е да са износени двата О-пръстена около ябълката. Тогава някои подлагат шайби но трудно се уцелва защото уплътнителите не са износени равномерно а елипсовидно и проблемът остава. Пиши от къде си да видим най-близкото решение на проблема.
        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

Направо ме уби, аз въобще не съм забелязал при мен да има о пръстени. Сега слизам да извадя пръта и ще го снимам ако успея да кача снимките за да кажете липсва ли нещо

Коментар

Е как да няма!- нали ще излети маслото отвътре. Прилича на семеринг но е без пружина. Пък и не е добре да трие стомана в халумин, та това стои между корпуса и ябълката на лоста.

Коментар

Не успях да го сваля че ми излезе друга работа, но утре ще го сваля. Май ми е крив лоста, защото отива много напред, ще го сваля , ще погледна отново тампоните и ще го изкривя назад, ще снимам и дано успея да кача снимките. Иначе шайбата съм подложил под пружината, но не пречи на двата улея в които влиза ябълката. Дано се оправи, че ме побърква, все пак карам японски звяр, няма да напъвам лоста докато карам. А ме чака и разглобяване на предния мост, смяна на лагери и прахоуловители, от къде да ги поръчам, защото съм в Белоградчик, а тук топъл хляб няма камо ли части за Самурай.

Коментар

Шайбата отгоре ми се струва излишна. Щом вече си демонтирал лоста не е трудно да разбереш дали пружината е жива. Като го монтираш трябва с не много усилие да вмъкнеш горната капачка във фиксанорите. Ако тряба усилие звачи всичко е наред. А за предният мост не знам, тук в Сф.има всичко.

Коментар

Днес го разглобих но не успях да снимам защото бях сам и целия в масло.
                  Оказа се че при включване на бавни лоста опира в капачката с която се застопорява лоста.
                  Понеже лоста е доста здрав и е трудно да го изкривя близо до ябълката реших да го резна малко до ябълката да го изкривя леко, след това да го заваря.
                  Така и направих, но не препоръчвам на друг да го прави, при най малкото изривяване до ябълката, горната част на лоста мърда много и ми се наложи да го поставям и изкривявам десетина пъти.
                  В крайна сметка го направих да не закача никъде и като го изпробвах не изключва, ще видя в по тежки условия как е.
                  Все пак ми направи впечатление, че при мен има само един гумен пръстен между ябълката и леглото и дори ми се струва, че е толкова тънък, че въобще не допира в ябълката.
                  Има ли вариант да поръчам по интернет този пръстен и поне двата прахоуловителя за предния мост.

Коментар

Направил си нещо доста сложно и безсмислено, според мен, като рязане и заваряване. Капачката която затваря лоста е позиционирана така че да не пречи дори и при изкривяване. По- скоро трябваше да провериш дали се завърта докрай при заключване. Да пръстена е един, под ябълката и не е много дебел. Ако при здраво друсане не разплиска масло около лоста си е наред.

Коментар

Просто нямах друг варианттази капачка има отвор в който се движи лоста и е направена така ,че като превключваш лоста е на милиметър от нея да ама при мен лоста опираше на бавни в нея дори на това място беше разширил леко отвора и. А в най задно положение лоста бе на 2-3 милиметра от капачката, лоста е от дебело и здраво желязо така че трувно би се изкривил но онази му част под ябълката дето бута двата щока е по тънка и най вероятно тя се е изкривила от напъване на лостаы затова предпочетох да режа и кривя горната част за да не наруша формата на долнага.
                      Благодаря за съветите.
                      Дано съм решил проблема напълно засега е добре.
                      Остана да търся прахоуловители, добре ще изпратя приятел да ми купи от София , но незнам от къде, дайте адрес.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X