Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Регулируемо окачване на Витара-въпроси и неизвестни

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Регулируемо окачване на Витара-въпроси и неизвестни

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
    Ще отклоня малко темата - не си ли си се замислял за по два амортисьора на колело примерно? С единия нацелваш грубата граница, с другия от 2-3 опита го докарваш съвсем точно.
    Ако към мен - не. Най-малкото щото няма къде да ги сложа, особено отпред. За сметка на това има регулируеми, хем на сгъване, хем на разгъване. Вярно че цената е двойно-тройна, ама за сметка на това като се износят, си ги разглабяш, сменяш квото трябва, надуваш примерно с азот до квото налягане трябва, и имаш нови амортисьори само за част от цената на дори най-евтините, дето що-годе стават за нещо. FOX-овете са пример за това. Други фирми също правят - BILSTEIN, KONI, KING и т.н. Че и с външен резервоар, та да загряват по-малко (реално вършат работата на двойни средна хубост).

ПП: По темата - има и амортисьори, с които се регулира височината на возилото. Не съм се ровичкал по темата обаче. Покрай другите неща обаче и това се споменаваше тук-там.

ППП: Ей ви и дино тестер за амортисьори на картинка. Цената обаче е силно неприятна, макар като машина да не е нищо особено. Ако въобще някой тук има такова, те сигурно се броят на пръстите на едната ръка.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:f9dc_12.JPG
Прегледи:1
Размер:14.8 КБ
ID:5208110
    Последно редактирано от sparkybg; 11-09-10, 23:57.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

дай малко повече инфо как натоварва и с какво го мери, може и на лични. Току виж, се окзало, че имам разни идеи.
      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

дай малко повече инфо как натоварва и с какво го мери, може и на лични. Току виж, се окзало, че имам разни идеи.
        Честотно управляван асинхронен двигател -> редуктор ->колело със зъбен венец, откъдето се следи положението. По него - различни дупки, с които си избираш хода. После мотовилка, бутало, на което се връзва единия захват на амортисьора. Следят го с електронен датчик отгоре. От натоварването той леко се деформира, което се отчита електронно. От там се сваля графиката за различните скорости и усилия на амортисьора. Не е сложно. Даже е супер просто. Не знам откъде са измъдрили тая цена от 8000 долара.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Като видиш цените на датчиците и ще разбереш. Заприлича ми на една строителна тестова машинка, принцита е леко друг, но датчиците и цената са близки. И аз не знам как 2 -3-4 тензорезистора и 250 грама стомана могат да струват 700 кинта, ама ей на както и да е, отплеснах се.

Ако вместо тензодатчик се сложи някакъв пружиниращ елемент (торсион, пластина, вита пружина - все тая) и сигнала се сваля с обикновен индуктивен датчик, си мисля, че ще върши същата работа. Все пак, съмнява ме точността на измерване да е по-добра от 1-2%, може и всичките 10 да е.

Коментар

Като видиш цените на датчиците и ще разбереш. Заприлича ми на една строителна тестова машинка, принцита е леко друг, но датчиците и цената са близки. И аз не знам как 2 -3-4 тензорезистора и 250 грама стомана могат да струват 700 кинта, ама ей на както и да е, отплеснах се.

Ако вместо тензодатчик се сложи някакъв пружиниращ елемент (торсион, пластина, вита пружина - все тая) и сигнала се сваля с обикновен индуктивен датчик, си мисля, че ще върши същата работа. Все пак, съмнява ме точността на измерване да е по-добра от 1-2%, може и всичките 10 да е.
            ОК, датчика е 700 кинта. А от там до 8500 долара??? А иначе аз съм му намерил колая - хидравличен цилиндър с голяма площ, а после мериш налягането на маслото с обикновен датчик за налягане. То ще е редуцирано, поради голямата площ на цилиндъра.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              ОК, датчика е 700 кинта. А от там до 8500 долара??? А иначе аз съм му намерил колая - хидравличен цилиндър с голяма площ, а после мериш налягането на маслото с обикновен датчик за налягане. То ще е редуцирано, поради голямата площ на цилиндъра.
              дадох го като пример само. май станахме за отделяне на темите...
              С датчик на хидравлика ... да кажем, че имам известни съмнения. Най-вече във времето на реакция на цялата система. Казвам го на базата на наблюденията си по измервателните преси. Там не пречи, щото процесите са откровено бавнички. По едно време се юрках да сканирам 20-30 пъти в секунда, но реална промяна излиза с 3-6 Hz. За тест на амортисьори може и да се окаже проблем.
              Вярно, че говоря за хидравлики на 100-300 бара и с усилие 50 до 300 тона, може и това да ме подвежда малко, но продължавам да мисля, че чисто механична система в случая ще е по-добра.

П.П. Ако те стряскат цените, погледни каталога на коя да е фирма, произвеждаща обурудване за изпитване на строителни материали, особено за тестовете на фракциите ... е тия не са истински просто!

Коментар

П.П. Ако те стряскат цените, погледни каталога на коя да е фирма, произвеждаща обурудване за изпитване на строителни материали, особено за тестовете на фракциите ... е тия не са истински просто!
                А, какво да ме стряскат. То на мен ако ми трябва, ще си купя само датчика. Другото мога и сам да си направя. Тъй че цената за мен е цената на датчика + 50 кила желязо + електродвигател (който даже не е задължителен, понеже вместо това мога да го закача към шпиндела на струга, да речем.)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X