Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сдобих се с JIMNY.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Сдобих се с JIMNY.

Тези дни установих ,че има нещо проблем със спирачките!Отпред разглобих и трудно се въртят на ръка главините,нещо цилиндърчетата трудно се връщат в изходно положение.Раздвижих ги няколко пъти ,но пак трудно се връщат и затягат леко.Установих и ,че задните спирачки влачат само на кален терен,на хасвалт влачат само предните!!!Отзад разглобих и леко обрах свободния ход на накладките,но все още не повличат при сериозно натискане...пък ръчната сработва още на първия зъб...Дайте съвет колеги!!!
    П.П.При дълго каране със спиране
    се нагряват предните спирачки доста,а задните са съвсем леко загряти?!
    ГАЗ69,Fiat Dukato maxi бордово 3,40м.Omai4x4 тристранен самосвал и Витара в проект!

Коментар

Джимнитата имат три вида спирачни системи и ти явно нямаш АBS(едната отпада). С "кантар" или регулатор си? Това с неповличането на задницата може и да се окаже нормално.
      А за предните... к'во да ти кажа... щом не са се оправили след раздвижване, разглоби ги, огледай ги, нищо не губиш, иначе ще трябва да ги смениш
      Каквато и машина да използвам за движение сред природата, най-приятно си остава ходенето пеш...

Коментар

Първоначално публикуван от Niki 76 Преглед на мнение
        Джимнитата имат три вида спирачни системи и ти явно нямаш АBS(едната отпада). С "кантар" или регулатор си? Това с неповличането на задницата може и да се окаже нормално.
        А за предните... к'во да ти кажа... щом не са се оправили след раздвижване, разглоби ги, огледай ги, нищо не губиш, иначе ще трябва да ги смениш
        Ами Ники моята спирачна система е с ABS и работи,но е под въпрос дали правилно сработва.Днеска го карах на сервиз и стигнахме до извода,че ABS може да не разпределя налягането правилно и на предните колела отива по-високо налягане,пък отзад по-слабо в резултат на което предните спирачки прегряват и от високата температура може да са се скапали въпросните гумички,а те от своя страна не се движат както трбва и тормозят джипката!?!Ще проверим ABSа с компютър тези дни,че днес го нямаше човека по диагностиките и след това най вероятно ще разглобявам.
        ГАЗ69,Fiat Dukato maxi бордово 3,40м.Omai4x4 тристранен самосвал и Витара в проект!

Коментар

Не съм сигурен дали ABS-а разпределя спирачното усилие, като гледам картинката май има регулатор(не разбирам испански)
          Усилието на задържане на предното колело не трябва да превишава 3 кг по периферията на колелото
          Каквато и машина да използвам за движение сред природата, най-приятно си остава ходенето пеш...

Коментар

Вчера проверихме компютъра на ABSа и няма никакви грешки и проблеми по електронната част.Има някаква вероятност да има чисто механичен проблем по ABSa-можеби има някакво слабо запушване!?Ники не открих регулатор,но не съм на 100%сигурен,ако можеш да ме ориентираш къде евентуално се намира това чудо?

Коментар

Нещо не мога на лични да ти изпратя снимки на джантите, та за това ти пиша тук.
              15" на 5.5" ЕТ10
              Прикачени файлове

Коментар

Оправих задните спирачки и вече влачат на асвалта,проблема беше в регулатора на налягането между предните и задните колела(регулатора е механичен).
                Отворих и предните спирачки за да разбера защо задържат,отвътре цилиндърчетата лъщят и няма грам корозия!!!Продухах и маркучетата -запушвания няма пък и спирачната течност си капеше доста усърдно докато бях отворил системата.Бях взел нови ремонтни комплекти гумички и реших като съм разглобил да подменя с новите неща ,белким проблема се оправи.

Цилиндърчето е като ново!
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0013.JPG
Прегледи:1
Размер:180.1 КБ
ID:5230399

Буталото също няма никакви следи от корозия и износване.

Име:IMG_0014.JPG
Размер:111.6 КБ
ID:5230400

Тук наложих старата и новата гумичка-оказа се ,че старата(долната)се е разширила.

Име:IMG_0015.JPG
Размер:178.5 КБ
ID:5230401

Име:IMG_0016.JPG
Размер:157.2 КБ
ID:5230402

Събрах всичко, обезвъздуших и се оказа ,че има промяна!Главината съвсем спокойно си се върти на ръка след като е била задействана спирачката.Сега би трябвало и разхода да падне под 8/100 на дълго,но ще видим.Вече спира перфектно и има инерция ,вече ще може и да се мисли и за лек тунинг...

Коментар

Честито и от мен , със здраве да го караш и да му се радваш.Все пак не забравяй кои машини ще спасяват положението.Какво стана със спирачките ,и разхода на гориво.
                  Аз не искам просто да съм първи , искам като се обърна въобще да не виждам втория !!!
                  Куражът не е липса на страх. Куражът е способността да действаш ефективно въпреки страха.

Коментар

Благодаря Коко!А онези другите машини са за сериозните предизвикателства!Спирачките са наред и спира много добре и инерцията се подобри в пъти,а разхода на дълго спадна под 8/100 бензин.Междувременно му сложих и газов инжекцион на LOVATO и сега засичам разхода на газ ,гори около 10-11/100газ при смесено зимно каране и си върви като на бензин,предполагам лятото ще свали разхода?Като изгоря няколко резервоара с газ ще съм по наясно с разхода и при нужда ще пренастроим газовия компютър.

Коментар

Честито и много безаварийни километри

Коментар

Първоначално публикуван от steev69.bg Преглед на мнение
                        Благодаря Коко!А онези другите машини са за сериозните предизвикателства!Спирачките са наред и спира много добре и инерцията се подобри в пъти,а разхода на дълго спадна под 8/100 бензин.Междувременно му сложих и газов инжекцион на LOVATO и сега засичам разхода на газ ,гори около 10-11/100газ при смесено зимно каране и си върви като на бензин,предполагам лятото ще свали разхода?Като изгоря няколко резервоара с газ ще съм по наясно с разхода и при нужда ще пренастроим газовия компютър.
                        Карай го с кеф ,колко по-малко да гори? Нали няма да ходиш до МАРС с него.
                        Аз не искам просто да съм първи , искам като се обърна въобще да не виждам втория !!!
                        Куражът не е липса на страх. Куражът е способността да действаш ефективно въпреки страха.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X