Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бензинова помпа за витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Бензинова помпа за витара

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
    Ами да,те напоследък преходите взеха да стават по-дългички и е добре бутилката да е поне с вместимост 27л.Поне моята е такава и в повечето случаи ми стига за 200км.,голяма част от които са по черно.Ако е само по асфалт минавам и доста повече,но това е крайна рядкост да се пътува само по шосето.
    Янко как си смяташ километрите и разхода в калта ? Аз не мога да го хвана. Дори не си спомням на какви километри вземах самека , може да съм му навил вече около 7-800 тин км . А със бутилка газ за 200 км.това е от Ямбол до Варна бре!!
    ТЛК-120 Николай Колев
    0898521295

Коментар

Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
      Ааа немой то тъй,искам си бензина.Абе друго си дърпа на бензин
      Нали знаеш че на газ оборотите ги умножаваш по скалата , тъй че разлика нема . Стига си наливал в кочинката, повече каране по малки масрафи .
      ТЛК-120 Николай Колев
      0898521295

Коментар

Първоначално публикуван от krasio46 Преглед на мнение
        Янко как си смяташ километрите и разхода в калта ? Аз не мога да го хвана. Дори не си спомням на какви километри вземах самека , може да съм му навил вече около 7-800 тин км . А със бутилка газ за 200 км.това е от Ямбол до Варна бре!!
        Ники може би не се изразих достатъчно точно.Искам да кажа,че преди всеки преход-/разходка/ ако ще и до Бакаджика да е си пълня бутилката до горе-/27л/.Почти никога не ми се е случвало да си изгоря газта за деня,но така или иначе на следващия или по-следващ ден я изгарям и като направя сметка в повечето случаи ми идва разход около 13-14л. газ.А що се отнася до изминатите километри до сега съм навил на Нивата 65 000км. за две години и половина.Ако говорим точно за разхода на Нива в калта съм сигурен,че той ще е над 20л. на 100км.Този 13-14л.,който посочих е смесен.
        Последно редактирано от Янко Желязков; 16-08-10, 23:31.

Коментар

[QUOTE=trent;1247900]Така е?решаваш един проблем, следва друг, ръждопреубразовател на Вюрт, ама като знам на колко секции е, направо не ми се мисли.[/QUO
          от къде знаеш за ръждопреубразователа на wurth-работил съм там- за това те питам?
          898450701

Коментар

Ми то тука всеки го знае

Коментар

Здравейте,
              Бензиновата ми помпа на витарата изгоря за 2ри път!
              Минах 200км след смяната, Бензина беше на свършване, и заредих... и повече не тръгна на бензин.
              После Откачих маркуча преди бензиновият филтър,имаше налягане изтече бензин, но не подкача повече, пробвах да запаля и нищо.
              Моля за съвет.
              Възможно ли е да има някакво запушване което да тормози помпата и как може да се провери.

Коментар

Огледай резервоара.Моят беше в окаяно състояние,ръжда от всякъде.
                не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Първоначално публикуван от AdrenoholikA Преглед на мнение
                  Здравейте,
                  Бензиновата ми помпа на витарата изгоря за 2ри път!
                  Минах 200км след смяната, Бензина беше на свършване, и заредих... и повече не тръгна на бензин.
                  После Откачих маркуча преди бензиновият филтър,имаше налягане изтече бензин, но не подкача повече, пробвах да запаля и нищо.
                  Моля за съвет.
                  Възможно ли е да има някакво запушване което да тормози помпата и как може да се провери.
                  Да възможно е да има запушване,което да товари помпата и тя да изгаря.Ти сменял ли си скоро бензиновия филтър,нищо чудно да е здраво задръстен???Особено,ако резервоарът ти е ръждив филтърът се задръства много бързо и лесно.Затова преди да смениш отново помпата си виж-/почисти/ резервоара и смени горивния филтър.Другото нещо от което гори помпата е ако е оставена да върти постоянно без бензин,когато колата върви на газ-за целта се поставя допълнително реле,което спира тока на помпата,когато двигателя работи на газ.Аз поставих такова на моята моноинжекционна Нива и съм доволен.

Коментар

Ако не си 100% сигурен, че е изгоряла, чукни и за малко обратно напрежение. Случва се просто да се прецака фитъра и да засмуче някоя простотия и да блокира. Леко причукване в двете посоки помага. Знам, просташко е, но работи. Първо премери помпата, дали изобщо има консумация.

Иначе, докато има бензин в резервоара, дали работи помпата или не, като се кара на газ - все тая. Има стар спор дали е добре да се спира помпата, нямам намерение да го разпалвам отново. Сега, по повод новия и много дребен резервоар, си правя едно таймерче, да пуска помпата за 1 минута при палене (паля на газ), просто за профилактика и после да я гаси, освен ако не мина на бензин.
                    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Филтърът няма нищо общо с помпата, той е след нея, а тя е потопяема, ако си купувал помпа втора употреба, несъхранявана добре е напълно нормално да изгори, изсъхне ли един път шансовете после да работи са много малки, купувай нова или замествай с подобна а може да имаш проблем и с тоците, ако захранването и е не е наред има много варианти

Коментар

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
                        Филтърът няма нищо общо с помпата, той е след нея, а тя е потопяема, ако си купувал помпа втора употреба, несъхранявана добре е напълно нормално да изгори, изсъхне ли един път шансовете после да работи са много малки, купувай нова или замествай с подобна а може да имаш проблем и с тоците, ако захранването и е не е наред има много варианти
                        Говорех за филтъра на самата помпа.

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                          Говорех за филтъра на самата помпа.
                          Именно затова говоря и аз-при мен този филтър наподобява нещо като цедка или още му викат чорап.Стои на дъното на резервоара и е прикрепен непосредствено към помпата-/незнам при Витара дали е точно същото изпълнение,но при Нива 1.7ми е така/.Като е задръстен товари помпата страшно много и тя изгаря.Затова слагаш ли нова помпа задължително подменяй цедката с нова и почисти резервоара.

Коментар

Подменянето е малко проблематично, в смисъл, че цедката си е комплект с помпата, но не е проблем да се почисти.
                            преди време ми изпаднаха 2 китаеца, и на двата един и същи проблем - скапано материал на въпросната цедка (кашва се от бензина) и помпата блокира. И двете оживяха с разклащане. После имаше малко импровизации с месингова мрежа и голям поялник, още си бачкат.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X