Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем при замяна на двигател 900сс-1300сс -помощ/съвети

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем при замяна на двигател 900сс-1300сс -помощ/съвети

Здравейте на всички!
    Преди време двигателя на самурая 900сс здаде багажа,та купих втора употреба 1.3сс заедно с скоростната кутия с 5 предавки .Сега съм на път да извадя стария мотор-готов е за вадене,но установих че вала с каретата който е от скоростната кутия до раздатъчната кутия е с други диаметри ,а най-вероятно и с други дължини.
    Та моля колеги съфорумници за съвет,и информация, какъв е начина,и от къде мога да купя такъв кърдан.
    Благодаря предварително.
    Прикачени файлове

От: Проблем при замяна на двигател 0.9сс-1.3сс -помощ/съвети

колега аз имам такъв кардан звънни ми през деня да ти го пратя 0897316718 тони

Коментар

Ако все още не сте си намерили ,вашият човек е Иван от Троян тел:0888812222 или 0896700267 (единия от двата май не работеше).
      В момента правя същата интервенция на едно LJ80 , нови лапи за мотора и скорости .
      ...от друга страна, ако беше така, можеше да бъде и ако беше - щеше. Но не е така и след като не е, няма и да бъде.

Коментар

Разчитах на "ФЕНОКС" -Тони,но една седмица чакам да ми прати кардан,и вече"надежда всяка оставете".Та сигурно ще се чуем с Иван от Троян.
        А по принцип трябва ли да се преправят отворите за тампоните на двигателя?Нямям много свободно време,само премерих с рулетка,и мисля че се различават,те и скоростите са по-дълги,та ще пренагаждаме.
        Пиши ако имаш време и инфо.
        Благодарности...

Коментар

Първоначално публикуван от bat min Преглед на мнение
          Разчитах на "ФЕНОКС" -Тони,но една седмица чакам да ми прати кардан,и вече"надежда всяка оставете".Та сигурно ще се чуем с Иван от Троян.
          А по принцип трябва ли да се преправят отворите за тампоните на двигателя?Нямям много свободно време,само премерих с рулетка,и мисля че се различават,те и скоростите са по-дълги,та ще пренагаждаме.
          Пиши ако имаш време и инфо.
          Благодарности...
          Предполагам ,че самурая е SJ410 за ,който не зная нищо. При мен LJ80 не пасва нито един танпон ,кажи ,ако мога да ти бъда полезен ще посна снимки.
          ...от друга страна, ако беше така, можеше да бъде и ако беше - щеше. Но не е така и след като не е, няма и да бъде.

Коментар

Това до колкото съм слушал и чел е голяма заигравка.
            Отделно и кардана , по точно каретата са различни по размер на отворите
            Не само стойките на тампоните на двигателя.
            Иначе от личен опит за раздатката като преводи нямаш проблеми.
            Даже бавните са по бавни а бързите са 1 към 1!
            Карам 1.3 с такава раздатка.
            [SIGPIC][/SIGPIC]
            SJ 413

Коментар

Отворите на каретата на 1.3 си паснаха 1 към 1 с радатката от LJ-то.
              А заигравката не е толкова голяма, все пак всичко е малко и леко, работи се с удоволствие.
              Е разбира се трябва си нужното оборудване.

Коментар

Първоначално публикуван от M-RUSE Преглед на мнение
                Отворите на каретата на 1.3 си паснаха 1 към 1 с радатката от LJ-то.
                А заигравката не е толкова голяма, все пак всичко е малко и леко, работи се с удоволствие.
                Е разбира се трябва си нужното оборудване.
                Карданите на 1.0 и 1.3 са различни .
                Аз в момента карам с раздатка от 1.0 , така че го казвам от личен опит.
                [SIGPIC][/SIGPIC]
                SJ 413

Коментар

От: Проблем при замяна на двигател 900сс-1300сс -помощ/съвети

Троянеца се пооля с цената,имам вариянт но ще се отложи във времето за сметка на цената.Исках докато съм в татковината да го пусна в движение,но ще е следващата отпуска.Утре ще се пробваме да пуснем двигателя в коша за да видим кое и как няма да пасне,та да наваксаме,че даже и скоростите може да закачим.Обещавам снимки.

Коментар

Колега най-добе вкарай в коша двигателя и скоростите започни с тампоните на двигателя и скоростната кутия след това вече се заигравай с кардана той е лесен мериш носиш на някой добър стругар да го среже на точния размер след това го излепваш хубаво,разпробиваш фланеца на раздаткана че има разлика от на 1.0 и 1.3 и работата заспива след тва донакичваш и започват тестовете и усмивките Успех Ако те интересува нещо питай
                    Ако няма каде да отидеш , ела на себеси

Коментар

Смъкнахме стария 900сс и се освободи място за 1.3сс, остава и аспуха да демонтирам.Ще стане ясно утре как ще паснат тампоните.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_4741.jpg
Прегледи:1
Размер:176.9 КБ
ID:5204454

Коментар

Първоначално публикуван от bat min Преглед на мнение
                        Смъкнахме стария 900сс и се освободи място за 1.3сс, остава и аспуха да демонтирам.Ще стане ясно утре как ще паснат тампоните.[ATTACH]241082[/ATTACH]
                        Има и разлика в местата на тампоните. Също и испускателния колектор е друг като гледам този на снимката.
                        На 1.3 мотора е с конусен пръстен.Успех!
                        [SIGPIC][/SIGPIC]
                        SJ 413

Коментар

моля админа да даключи темета

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X